Partia Razem zostanie zdelegalizowana?

[2018-03-10 14:36:13]

Prokuratura Krajowa sprawdza, czy Partia Razem oraz Komunistyczna Partia Polski nie propagują komunizmu.

W piątek wiceminister sprawiedliwości Michał Woś poinformował, że prokuratura prowadzi postępowanie, które być może zostanie zakończone wnioskiem o delegalizację partii.

Już w lutym doniesienie oraz list w tej sprawie przesłały do prokuratury dwa stowarzyszenia: Koliber i Młoda Prawica.

Prokuratura Ziobry chce podobno delegalizować @partiarazem za totalitaryzm. Pretekst równie absurdalny, co żenujący. Wniosek napisał asystent min. przedsiębiorczości (tej od 20 mln złotych dla banku JP Morgan). Zabolało, że krytykujemy rozdawanie korporacjom pieniędzy z budżetu? - napisał na Twitterze Adrian Zandberg.

wch

PPS dlaczego się nie udało, kupię!!!
Zapraszam
LeftRadio - Lewicowe radio
Szukam" Metody interpretacji historii Argentyny" N.Morano

14 grudnia:

1852 - Na Curaçao urodził się Daniel De Leon, amerykański socjalista, działacz II Międzynarodówki, przywódca Socjalistycznej Partii Pracy.

1870 - Urodził się Karl Renner, austriacki polityk, socjolog prawa, jeden z teoretyków austromarksizmu; 1918-20 pierwszy kanclerz, 1945-50 prezydent Austrii.

1913 - W Samborze urodził się Artur Sandauer, krytyk literacki, eseista, tłumacz i profesor Uniwersytetu Warszawskiego.