Komentarze czytelników portalu lewica.pl Komentarze czytelników portalu lewica.pl

Komentowany tekst

Czyste sumienie farmaceuty

po prostu skandal w tym kraju

zdecydowanie się zgadzam! poza tym jest to idiotyczny pomysł, bo w ten sposób osoba, która nie ma pojęcia, dlaczego pacjentka przyjmuje antykoncepcję, będzie wkraczała w relacje pacjent - lekarz i będzie mądrzejsza od lekarza. Pytam się- JAKIM PRAWEM?? TO LEKARZ decyduje, co jest dobre dla pacjentki, a nie farmaceuta. Poza tym jak już wpsomniałam, antykoncepcją można leczyc bolesne miesiączki, zmiany skórne, problemy z gospodarką hormonalną, czy ENDOMETRIOZĘ, tak tak. to bardzo poważna choroba, która zagraża życiu i nie ma na nią lekarstwa. w momencie niewydania leku hormonalnego (bo oczywiście farmaceuta będzie myślał, że kobieta uprawia seks i broń boże nie może tego robic), gdy pacjentka choruje na endometriozę, wówczas stanowi to zagrożenie jej życia. CZY FARMACEUCI SĄ GOTOWI NA BRANIE ODPOWIEDZIALNOŚCI ZA NIEWYDAINE LEKU I NARAŻENIE CZYJEGOŚ ŻYCIA? No ciekawa jestem? MOŻE NIECH NIE SPRZEDAJĄ ANTYBIOTYKÓW, bo przez nie też pacjentka, która nieświadoma jest ciąży, może poronic. nawet zwykłe leki ziołowe mogą się przecież przyczynic do poronienia, więc drodzy aptekarze - OTWÓRZCIE APTEKĘ I SPRZEDAWAJCIE W NIEJ SPIRYTUS SALICYLOWY I BANDAŻE! Nie podoba się? zmień zawód.

Nie od dziś widac, jak mizoginizm się szerzy, jak wielka zaściankowosc jest w narodzie, mając XXI wiek, zachowujemy się jakbyśmy byli w średniowieczu. Oby tak dalej, a już na pewno kobiety nie będą dzieci rodzic, serio. klauzula sumienia, to nie wyjście z małej liczby urodzeń dziecka, bo każda z nas ma możliwosc i może wyjechac do sąsiedniego kraju, gdzie zrobi sobie impalnt podskórny na 3 lata i będzie miec z głowy.

autor: KasiaG, data nadania: 2012-05-16 22:41:30, suma postów tego autora: 1

a, tam zaraz mizogynizm

mizogynizm jest nienawiścią do kobiet, jako podgatunku ludzi: histerycznego, głupiego, pazernego, niestałego. i zapewniam, cię, kasiag, że żaden mizogyn nie będzie się interesował przypadkowym pasożytem w podbrzuszu kobiety i tym, czy ona go chce czy też nie.
poczytaj sobie de sade (wyszło w końcu "120 dni sodomy").
nie mieszaj bezmyślności i religianckiego obskuranctwa z odmianą mizantropii.
pamiętaj ludzie o czystch sumieniach - to ci, którzy go nie używają. i religijnie umotywowani lekarze i aptekarze właśnie takimi są.

autor: deadbastard, data nadania: 2012-09-04 17:05:03, suma postów tego autora: 500