Komentarze czytelników portalu lewica.pl Komentarze czytelników portalu lewica.pl

Komentowany tekst

Rusofobia

przestałem czytac w tym miejscu

>. Nikt jednak nie brał pod uwagę, iż działał on w obronie narodowych interesów swojego kraju,

nie ma to jak abstrakcyjny humor, tak tak, wtek galernik pierwsze co miał na myśli to dobro ukochanej ojczyzny, a nie wcale tak jak wszyscy myślą że był marionetką wspieraną przez ruskich chcącą sie nachapac jak najwięcej. No owszem gdziestam sie zapodziały miliardy, owszem próbował użyć wojska do strzelania do wlasnych obywateli, no tak, pewnie nie za swoje sobie zbudował galeon ze złotym tronem i pałac przydomowym zoo, ale poza tym myslał tylko o ojczyźnie.

Lewica tak wyjeżdża z tą rusofobią, a sama choruje na wieczną, niczym nie zmąconą rusofilie. No bo jak to coś złego powiedzieć na rosje, w końcu prawica już to robi. No i historia.
Jest to komiczne o tyle że gdyby Ukraina dołaczyła do UE to za 10 lat byłaby bardziej lewicowa niż gdyby pozostała z Rosją, choćby dlatego że sama Unia jest bardziej lewicowa niż rosja i bardziej sie miesza w takie rzeczy u krajów członkowskich. No ale po co wspierać lewicowość jak można wesprzeć rosje

autor: Dobrodziej Pracodawca, data nadania: 2014-03-17 19:29:00, suma postów tego autora: 2714

Houston do p. Prekiela!

Nakazujemy wrócić na orbitę Polski i jej obywateli.

autor: szczupak, data nadania: 2014-03-17 22:21:31, suma postów tego autora: 3747

dziwny sojusz

polscy rusofobi, neobanderowcy ze Swobody i Prawego Sektora (min. UNA-UNSO) oraz neonaziści z NPD, a może nie tak dziwny

autor: czerwony93, data nadania: 2014-03-18 10:33:45, suma postów tego autora: 2711

....

A ja ciebie DobroPraco przestałam już czytać po tytule bo brzuch do gardła już dochodził.

autor: Margo, data nadania: 2014-03-18 13:22:49, suma postów tego autora: 627

@Dobrodziej Pracodawca

A czemu nikt nie myśli o tym, jak przyjmowanie państw w rodzaju Ukrainy do UE wpłynie na charakter samej Unii? Z tego, co mi wiadomo, Ukraina nie ma żadnej liczącej się partii lewicowej (z wyjątkiem komunistów, ale to trochę odrębny przypadek). Może wejście do Unii mogłoby się przysłużyć rozwojowi Ukrainy w lewicowym kierunku (teza dyskusyjna), ale raczej nie będzie służyć rozwojowi samej Unii w takim kierunku, jakiego bym chciał.

autor: Mandark, data nadania: 2014-03-18 14:41:20, suma postów tego autora: 731

Cosik dziwnego!

Jaceniuk też nie chce podpisać umowy stowarzyszeniowej z UE!!!
I to wbrew światłemu zdaniu DP.

Będzie "nowy Majdan"?

autor: cetes, data nadania: 2014-03-20 13:22:49, suma postów tego autora: 633

Margo

szkoda, mogłabyś sie czegoś nauczyć

@Mandark

można i o tym pomyśleć, jedno nie przeczy drugiemu. Ale serio myślisz że tak biedny kraj jak Ukraina miałby cokolwiek do gadania w UE?

@cetes
to moim zdaniem Ukraina POWINNA podpisać umowe z UE? ciekawe rzeczy prawisz, ale raczej z gatunku bajek

autor: Dobrodziej Pracodawca, data nadania: 2014-03-27 21:37:48, suma postów tego autora: 2714