i Afganistan.A wy cywile,co? (ironia)- Nie rozsławiacie w dalekim świecie o
ręża polskiego i chcecie więcej? Siedzicie sobie bezpiecznie w Polsce i chce
cie więcej?
Nie chcemy tego co jest,ani tego co zamierzone.Mamy jednak do powiedzenia tyle co Ty.Mądraczku.
Wojsko w burżuazyjnej Polsce prowadzi zbrodniczą politykę i ma krew na rękach. Tak jak kazdy zołnierz Wehrmachtu był odpowiedzialny moralnie za holocaust, tak kazdy zołnierz WP jest odpowiedzialny za 650 tysiecy trupów w Iraku. A co do "cywilnych pracowników wojska" to ciekawym przypadkiem są cywilni pracownicy obozów koncentracyjnych w Auschwitz, których odpowiedzialność za hitlerowskie zbrodnie była znacznie większa od zwykłych szeregowych.
Żadnego poparcia dla żołdaków w burzuazyjnej armii - łańcuchowych psów imperializmu.
Niech wrócą markietanki i insze markietany! Wszystko sprywatyzowaliśmy, więc nadszedł czas, by pogonić z wojska hordy darmozjadów! Niech żyje i zwycięża w wojsku polskim markietan pod rękę z markietanką! Niech w nim uprawiają marketing! Kupczenia wojskiem czas nadszedł! Cywilni pracownicy wojska to komunistyczny przeżytek i wtyki KGB! Niech żyje Debiliusz Wspaniały, zwierzchnik polskich sił zbrojnych! Hurrrra!!!
Niech ktos napisze do ptaszydła, ze komentarze znowu sa aktywne. Bo bez niego to forum nie ma sensu.
Najbardziej rozsmieszylo mnie jak kiedys przeczytalem ze wojsko zatrudnia firmy ochroniarskie do pilnowania ich magazynow. To bylo oczywiscie juz w wolnej Polsce.
Tak tak; ptasiątko mogłoby wpaść. Będzie się z kogo pośmiać. Zastanawia mnie też fakt absencji wotana i A.K. Obrazili się, czy ich nieobecność to sprawka układu...?
Ptaszydło to był chyba jakiś naspidowany maniak, niezbyt komunikatywny z tego co pamiętam. Taki "chodzący spam", idący na ilość, nie na jakość. Ciężko się z nim rozmawiało, niezależnie od różnicy poglądów. Za to na pewno przydałaby się dziura w desce:) . Tak w ogóle to może trochę potrwać zanim się coś rozkręci. Tym bardziej, że nie widać ilości wpisów, co jest dość upierdliwe. Jak dla mnie najchętniej poczytałbym jakichś socjaldemokratów-specjalistów od gospodarki, jeżeli już, bo tego zawsze brakuje. Na "wotana" raczej nie ma co liczyć na moderowanym forum lewicowym - od jakiegoś czasu internet służył mu w 99% do rzucania mięsem, sam wiem coś o tym...Nawet na indymediach jego los się dokonał, delikatnie mówiąc.
w desce też była dobra :):):)
Trzeba było iść do uczciwej pracy, bando "cywilnowojskowych" darmozjadów, a nie na ciepłą państwową posadkę, za pieniądze z naszych ciężko wyharowanych podatków. Ja jestem przeciwny temu, żeby z naszych wspólnych pieniędzy ponosić coraz większe wydatki na militarystykę, tak samo jak jestem przeciwny rozrzutności w każdej innej materii (jaką jest np. przerost administracji, płacenie pensji katechetom/kapelanom czy tym podobne fanaberie, których pełno jak Polska długa i szeroka). A jak wojsko za dużo kosztuje, to rozwiązać wojsko je sprywatyzować ;-)