Komentarze czytelników portalu lewica.pl Komentarze czytelników portalu lewica.pl

Przejdź do menu

Komentowany tekst

Pomysły SPD na liwidację bezrobocia

Komentarze czytelników

Dodaj komentarz

Taaaaa........

Ja myślę,że myśl tego pana rozwiązuje problem bezrobocia raz na zawsze.

autor: Jot., data nadania: 2006-12-13 23:37:26, suma postów tego autora: 97

Bez przesady.

Nieprzemyślany i głupi tekst jednego z członków SPD podciągacie pod stanowisko całej partii (patrz: tytuł artykułu). Przesadzacie z tą nienawiścią (chorobliwą czasami) do socjaldemokracji. Żeby nie było - sam jestem zdecydowanym socjalistą i częstym krytykiem nurtu socjaldemokratycznego (jego wad i odchyleń) ale widać tu wyrażną tendencyjność.

autor: Crusty, data nadania: 2006-12-14 02:06:09, suma postów tego autora: 159

Socjaldemokracja

To ten nieogolony bezrobotny jest na zdjęciu?

autor: Bury, data nadania: 2006-12-14 10:03:48, suma postów tego autora: 5751

Higiena musi być

Polityk SPD dobrze powiedział. Trzeba pamiętać, że niemiecki bezrobotny to nie to samo co polski. Niemiecki bezrobotny może sobie pozwolić na coroczny zagraniczny urlop, czemu więc miałby chodzić zaniedbany ? Chyba tylko przez własne niechlujstwo, a z tym trzeba walczyć, a zatem stoję jak najbardziej po stronie pana z SPD.

autor: wLewoZwrot, data nadania: 2006-12-14 23:31:58, suma postów tego autora: 134

Ludzie, przy SLD to SPD a nawet CDU to komuniści!

Co by nie mówić to w Niemczech nawet po pewnych ograniczeniach socjalu, a raczej ich racjonalizacji (żeby nie dawać wielkich pieniędzy komuś kto w ogóle nie chce pracować), dalej jest duże bezpieczeństwo socjalne, choć nie takie jak kiedyś. Z pewnością jednak świadczenia bezrobotnego w Niemczech są wyższe, niż zarobki pracującego w Polsce...

autor: Luke, data nadania: 2006-12-15 09:01:11, suma postów tego autora: 1782

w

Tak swoja droga czy SPD ma koalicje z FDP, czy z Zielonymi, to na jedno wychodzi, bo akurat ekonomicznie to sie nie roznia.

autor: wojtas, data nadania: 2006-12-15 13:43:30, suma postów tego autora: 4863

Dodaj komentarz