Duży może więcej. To spotkanie może bardziej pomóc J.Rosołowskiemu niż apelesetek mkroskopijnych sekt skrajnej lewicy. To powinno dać do zrozumienia mesjaszom marksizmu-trockizmu. Czas zmienić strategię,zacząć szukać przyjaciół, a nie jak do tej pory-wrogów.
niech ktoś mi wyświadczy przysługę bo nie rozumiem jak coś może być anarcho syndykalistyczne ( socjalistyczne) jeśli anarchizm chce osłabienia państwa. a socjalizm jego wzmocnienia. to jak wy to chcecie połączyć
czekam
JHWH, czy ty masz coś wspólnego z miastem Gruenberg?
Rzeczywiśce, należy oddzielić realne działania na rzecz pracowników od mitologii rewolucyjnej i antyimperialistycznej. Jedno z drugim nie ma nic wspólnego.
To poniżające, że trzeba jak petent czekać, aż łaskawca amerykański zgodzi się nie łamać polskiego prawa. Gdzie polska inspekcja prawy? Z torbami powinien pójść taki, co łamie prawo pracy.
A za niewypłacanie wynagrodzeń w terminie powinny byc takie sankcje jak za zaleglości podatkowe.
Ot, solidarne państwo!!!
już raczej z grunwaldem bo to nie daleko odemnie
..."Inicjatywa Pracownicza ... spodziewa się, że rząd Stanów Zjednoczonych zrobi wszystko, aby podobne przypadki nie miały miejsca" .-- SPODZIEWA SIĘ,pomimo ,że tuż powyżej wspimniano,iż : "Ostatni znany przypadek zwolnienia działacza związkowego z IWW miał miejsce zaledwie dwa miesiące temu ...w Nowym Jorku" . -- To ja się zapytowuję,czy ta Inicjatywa potrafi wyciągać wnioski ? - Jeśli wspomniany rząd nie dał rady tam na miejscu w NY,to cóż może tutaj w polskim zadupiu taki "Drugi Sekretarz ds. Politycznych Ambasady USA w Warszawie". --- Ale ja przypuszczam co on może i zrobi - on zrobi to,co i tam - NIC.--- O naiwności rosołowska ! - Nie wpadło jej do łba,że nikt nie chciał nic zrobić ?
...że ten drugi sekretarz,entego ambasadora sprawdzał właśnie,czy te związki się ze sobą nie kontaktują oby i nie szykują jakiejś większej akcji.Bo od tego raczej on tu jest - od pilnowania ich interesów - nie tylko amerykańskich,ale też spasionych pracodawców.Panie Rosołowski związkowcu. Ech i macie swój kapitalizm.