dzien ?? PiS gotow jest uchwalic kazda bzdure przy poparciu LPR i Samoobrony. Boze Narodzenie przeniesc na lipiec a grudzien zrobic we wrzesniu. malo im jeszcze zamieszania z bankami,lustracja oswiata i innymi glupotami. Jaka ekipa bedzie zdolna w przyszlosci ten balagan uporzadkowac ?? Za wszystko i tak zaplaca obywatele. PiS sie bawi kosztem ludzi pracy.
"Nie będzie tronów, nie będzie banków,
złamiemy fronty Kuomintangu,
nie będzie City i Wall Street,
błyśnie wolności świt !" Więc po co to święto?
Konsekwentnie. Dodam tylko,że za rządów SLDUP,coś takiego byłoby nie do pomyślenia. Jeżeli (centro)lewica zdobędzie jeszcze kiedykolwiek władzę proponuję znieść wszystkie świeta koscielne poza wielkanocnymi i bożonarodzeniowymi.
to 1 maja
nt. USA ma każda z tych partii, zachowują one lojalność wobec Jaknesów i nie będą im wypominać wymordowania robotników. Nie mam nic przeciwko temu, by upamiętnić ofiary z grudnia '70, ani czerwca '56, ale trzeba także pamiętać o tych, którzy zginęli zastrzeleni przez kapitalistycznych reakcjonistów.
Myślę, że święto zostanie przeniesione na grudzień. Bo zimą ludziom nie chce się wychodzić na ulice, by protestować przeciwko wyzyskowi i łamaniu praw pracowniczych. Jednym słowem, w tej jednej ustawie koalicja "realizuje" trzy swoje postulaty: "antykomunizm" (pisze w cudzysłowu, bo strajki robotnicze z '56 i '70 nie były antysocjalistyczne, a wręcz lewicowe), pro-amerykańskość oraz (cel najbardziej zatajony) trzymanie robotników za mordę.
Nie ma większych szans w krajach byłego bloku sowieckiego.
PiSowców są, jak to oni mówią, porażające.
http://www.youtube.com/watch?v=BFFIfHyurzc
http://www.youtube.com/watch?v=yN6qZwTrwOY
Ilu was manifestowało w 2006 roku? W 2005 chyba kilkuset.
...a danie narodowe: kartofle z przystawkami. Jaja se robią, a my im na to pozwalamy.
Głupota rządzących nie zna granic!
Zobaczycie ile osób teraz pójdzie na pochód 1-maja!
Oni nawet nie wiedzą ile dobrego robią dla lewicy!
zygmunt To nie jest bzdura 1Maja 1776 powstanie masoneri we Francji sto lat pozniej USA 1 maja wstapienie polski do unni Czy rozumiesz o co chodzi
to "swięto pracy" będzie co miesiąc... Panie bosh, miej litość, nie śmiej się tak głośno ze swoich baranów.
... a niech sobie buraki i kartofle przenoszą oficjalne Święto Pracy na grudzień. My i tak będziemy je obchodzić w maju. Jak ktoś tu już słusznie zauważył - nawet nie wiedzą, jaką przysługę wyświadczają ruchowi robotniczemu...
Dzień 1 maja 2006 spędziłem na Placu Rewolucji w Havanie słuchając przemawiającego Fidela Castro, było to przeżycie jakiego nigdy nie zapomnę i cokolwiek mógłbym złego powiedzieć o czasach PRL-u to właśnie tego dnia poczułem nostalgiczną tęsknotę do kraju, w którym się wychowałem, a który dziś jest kreowany na siedlisko terroru politycznego i krwawą łaźnię dla wszystkich niepokornych. Przepraszam za wyrażenie, ale rzygać się mi chce jak słyszę o kolejnych pomysłach władzy tzw."IV RP".