Komentarze czytelników portalu lewica.pl Komentarze czytelników portalu lewica.pl

Przejdź do menu

Komentowany tekst

Katowice: Demonstracja "Sierpnia 80"

Komentarze czytelników

Dodaj komentarz

Coraz mniej

uczestników na demonstracjach Sierpnia 80

autor: ABCD, data nadania: 2007-02-22 13:59:38, suma postów tego autora: 20871

Nie żebym był jakiś upierdliwy...

...ale już zdaje się rok mija jak to abcd wieści upadek kapiora i lamentuje nad malejącą liczbą protestantów.Z tego wynika,że wcześniej sierpień gromadził wielotysięczne demonstracje skoro teraz jest tylko trzysta osób.Ale nic to!Wszechwiedzący abcd już dokładnie zna moment upadku tej przebrzydłej inicjatywy!Chodzą słuchy,że korzystając z jego ponadprzeciętnego intelektu świadkowie jechowy mają ustalić nową datę końca świata.

autor: Saint_Just, data nadania: 2007-02-22 18:03:56, suma postów tego autora: 201

świadek abcd

...tak, też coś o tym słyszałem. ponoć kontaktował się osobiście z panem bogiem. póki, co:media milczą.

autor: rote_fahne, data nadania: 2007-02-22 19:24:39, suma postów tego autora: 1805

koniec

faceta nikt nigdzie już nie akceptuje i innym życzy, aby upadek zaliczyli taki jak on... a Sierpień 80 jakoś nie płacze...

autor: Kuba P, data nadania: 2007-02-22 20:43:47, suma postów tego autora: 700

Antoine, mon cher,

Wiosną minionego roku czytaliśny tutaj, że np. w poznańskiej demo Kapiora wzięło udział "prawie" 1000 osób. Teraz czytamy, że było "około 300". Jak widzisz, tendencja spadkowa jest i nawet Ty, ulubieńcu republikańskiego ludu, nic na to nie poradzisz.

autor: ABCD, data nadania: 2007-02-22 21:38:52, suma postów tego autora: 20871

Ach wybacz mą nonszalancję.

Na kiedy przewidujesz waść ostateczny upadek ?

autor: Saint_Just, data nadania: 2007-02-22 23:47:47, suma postów tego autora: 201

relatywizm

czysty relatywizm KPiORP - tworzy kilka organizacj, która w sposób oczywtsi dysponują większą siła...
Zresztą nie każda impreza ma taką samą rangę ważności... mówiąc szczerze, jak by o mnie tak mówili to dawno dałbym sobie spokój z pisaniem na lewicy.pl

autor: Kuba P, data nadania: 2007-02-23 08:24:36, suma postów tego autora: 700

abcd

Gdyby na początku lutego doszło do strajków w górnictwie, to w demonstracji w Wa-wie wzięło by udział kilka tysięcy osób, z czego jedną z największych grup stanowiliby związkowcy z Sierpnia.

autor: RRRadykał, data nadania: 2007-02-23 14:19:14, suma postów tego autora: 1084

abc

Mam wrażenie, że ABCD ma rację. Manifestacje Sierpnia w dawnych latach były liczniejsze. Jest to tym bardziej znaczące, że Śląsk to baza Sierpnia - to stąd jechały autokary z demonstrantami w inne regiony.

autor: Angka Leu, data nadania: 2007-02-23 14:38:58, suma postów tego autora: 3102

Świat,

drogi Kubo, nie kończy się na klice Książki i Prasy, ktora przez kilkanaście lat swego istnienia nie zdolała zaistnieć na poważniejszą skale nawet w środowisku "alternatywki". Ludzie ci są ostatecznie przegrani choćby przez to, że zewsząd wyparła ich grupa Sierakowskiego. Usiłują się ratować, podczepiając się pod magazyn wydawany przez niedobitków francuskiego "lewego brzegu", który utrzymuje się na polskim rynku tylko dlatego, że SLD, reagując na błagania - podobno niezależnej - KiP, wykupuje jego niesprzedany nakład. Tak, to już zapewne koniec.

autor: ABCD, data nadania: 2007-02-23 15:09:45, suma postów tego autora: 20871

Katowice

BLE BLE BLE BLE - ABCD

autor: MM, data nadania: 2007-02-23 15:53:54, suma postów tego autora: 490

Dobry żart tynfa wart

W Kumitecie jest nas wielu.
PRZEWODNICZĄCY

autor: ABCD, data nadania: 2007-02-23 03:53:08, suma postów tego autora: 20871

A może, Kubo

dałbyś sobie spokój z reprezentowaniem kliki, którą obciązają:
wielokrotne kompromitacje wyborcze PPP i wcześniej Alternatywy
długotrwała współpraca z antysemickimi organizacjami Narodowe Odrodzenie Polski i Front Narodowy Le Pena
publikowanie antysemitów Izraela Szamira i Jamesa Petrasa w Lewą Nogą
zatrudnienie jednego z liderów grupy, redaktora niszowych pism lewicowych, w prawicowym Dzienniku Zachodnim
O innym liderze tej grupy wiele powie zapewne rozpoczynająca się lustracja dziennikarzy (chyba że Le Monde Diplomatique. Polska ją ominie, stwierdzając że jego redaktorzy nie są dziennikarzami, bo ich pismo nie ma czytelników, aliści to im też chwały nie przyniesie)
Wystarczy?

autor: ABCD, data nadania: 2007-02-23 16:37:36, suma postów tego autora: 20871

Do ABCDG...

Drogi ABCD
Zobaczysz ilu ludzi będzie na demonstracji przeciwko Impelowi we Wroclawiu, to będziesz musial mówić, że potencjał mobilizacyjny Sierpnia rośnie :)
Przyznam się, że cieszę się, że mogę robić to, co lubię - czyli zamiast harować w niemieckim koncernie, wydawać lewicowy tygodnik. Zwróć uwagę na wyraz harować - bo podejrzewam, że ty masz stałą pensyjkę z PiS, czy innej niezależnej siły politycznej :) Frustracje wychodzą ci uszami i jak juz kiedyś pisałem, najbardziej cię wkurza, że nam się jednak coś udaje, że odbudowujemy lewicę w Polsce. Oczywiście nie na zasadach "Obywatela", Narodowego Frontu Robotniczego, czy innych tego typu inicjatyw, jak podejrzewam bliskich tobie.
Przede wszystkim jednak - i tu wracam do starego wątku - nie mam szacunku do gości, którzy rzucają kalumnie ukrywają się pod nickiem. Ujawnij się, a wtedy będziesz być może partnerem do dyskusji, a nie jak dotychczas zwykłą szmatą.
Bez szacunku
Darek Zalega

autor: darekzalega, data nadania: 2007-02-23 18:07:28, suma postów tego autora: 85

Katowice

Zostawcie ABCD Rakowiecka placi i wymaga

autor: MM, data nadania: 2007-02-23 19:35:19, suma postów tego autora: 490

Darku,

czy dowodem odbudowywania lewicy w Polsce jest PPP? Móglbyś mi przypomnieć, jakie poparcie ta paertia zdobyła w ostatnich wyboracvh samorządowych? Bo w sondażach, o ile wiem, w ogole jej się nie odnotowuje. A demonstracje Kapiora i Sierpnia 80 w ogóle nie są znane opinii publicznej.
Pozwól, Darku, ze spytam grzecznie za poetą:
Czy ten prak kala gniazdo, co je kala,
Czy ten, co mówić o tym nie pozwala?

autor: ABCD, data nadania: 2007-02-23 20:08:26, suma postów tego autora: 20871

Nic nie wiem,

Darku, o Narodowym Froncie Robotniczym. Wiem natomiast o długich i owocnych związkach Sierpnia 80 z Francuskim Ferontem Narodowym i NOP-em. Wiem, że stałym współpracownikiem Książki i Prasy jest James Petras, którego antysemickie poglądy zdemaskował ostatnio Noam Chomsky. Może warto wytlumaczyć się z uzasadnionych zarzutów zanim samemu się zacznie oskarżać bez pokrycia?

autor: ABCD, data nadania: 2007-02-23 20:27:12, suma postów tego autora: 20871

Olaboga

Darek Zalega tak odbudowuje lewicę, że przez kilkanaście lat swoich umizgów do kogo się da (od trockistów i komunistyczny beton, przez PPS po SLD i niedawnych kumpli Le Pena z Sierpnia 80) nie odbudował zupełnie nic. Żeby tam lewicę - póki co każda z jego gazetek była niszowymi, kiepskimi produktami, robionymi przez grupkę zakolegowanych grafomanów, bez żadnego przełożenia na szerszy krąg czytelniczy czy choćby ciekawych autorów spoza getta. Gdyby w branży tzw. odbudowywania lewicy funkcjonował wolny rynek zamiast kumoterstwa, to Darek byłby bankrutem lub wyleciałby na zbity pysk. A swoje kompleksy wobec PiS-u czy Obywatela mógłby leczyć co najwyżej w czterech ścianach swojego mieszkanka albo przy stoliku w chorzowskiej knajpie, której nasz "robotnik" i "trybun uciśnionych" jest zdaje się właścicielem.

Inna sprawa, że w ogóle żenujące jest to, że Zalega zarzuca innym dyskutantom anonimowość i nazywa ich szmatą - co na to mówią zasady redakcyjne lewica.pl, nawiasem mówiąc?. Przypomnijmy, że to właśnie Zalega był przez lata anonimowym redaktorem naczelnym "Nowego Robotnika", gdzie pod kilkoma pseudonimami dopuszczał się m.in. ordynarnych napaści na różne podmioty i osoby. Ten żenujący tchórz, robiący coś na bakier z elementarną etyką dziennikarską, ma teraz czelność zarzucać anonimowość komuś, kto zgodnie z zasadami panującymi na niszowym forum, używa nicka zamiast nazwiska. Bez komentarza.

P.S. Jeśli ten post zostanie zablokowany przez dyżurujących właśnie współpracowników i stronników Zalegi, to sprawa kumoterskiej cenzury zostanie nagłośniona m.in. na Indmediach.

autor: Durango 95, data nadania: 2007-02-24 00:15:05, suma postów tego autora: 3848

.

Spadaj z tymi swoimi śmiechu wartymi szantażami.

autor: BKP, data nadania: 2007-02-24 10:43:20, suma postów tego autora: 221

BKP,

A co myślisz o szantażach Zalegi, usiłującego wymusić ujawnianie nazwisk przez - zgodnie z regulaminem forum - używających nicka userów? A jednocześnie nasyłającego swego dyspozycyjnego trolla MM do uprawiania prymitywnej propagandy na rzecz PPP i obrzucania obelgami userów krytykujących tę partię?
Może MM się ujawni?
A moze MM to działający w realu pod pseudonimem redaktor "Konrad Markowski"?

autor: ABCD, data nadania: 2007-02-24 11:10:30, suma postów tego autora: 20871

ad ABCD

Ewidentne obelgi usera "MM" są usuwane. Osobiście nie mam pojęcia, kto to może być. Natomiast bardzo drażni mnie ten spam, który uprawia on/ona na tym forum.

A szantaże "darekzalega" i "Durango 95" są w równym stopniu idiotyczne. Proszę nie robić tutaj takie samo gówno, jakie było parę miesięcy temu (prośba skierowana ad omnes), bo obryzga ono nas wszystkich bez wyjątku - nieważne, czy tych co mają rację, czy tych co tylko bredzą i jątrzą. Pozdrawiam i kończę temat, więc nie zadawaj mi więcej pytań, proszę.

autor: BKP, data nadania: 2007-02-24 11:26:51, suma postów tego autora: 221

Katowice

BKP Nikogo [tak jak robi to ABCD jezykiem zmiji nie obrazam] podaje tylko fakty prostym robotniczym jezykiem Grzecznych dobrze ulorzonych chlopcow znajdziesz na Czerskiej Tam pisza profesorskim jezykiem Jezeli Cie draznie to przepraszam pomylilem portal Lewica pl z pisemkiwm Wysokie Obcasy dla panienek z dobrych domow Szacunek

autor: MM, data nadania: 2007-02-24 13:01:42, suma postów tego autora: 490

Katowice

Na pytanie kim jestem odpowiadam klasa roobotnicza i pozostane Kto jest przeciw ?

autor: MM, data nadania: 2007-02-24 15:04:40, suma postów tego autora: 490

zabawa

nie wiem, czy zauważyliście, gdy tylko ABCD potrzebuje wsparcia zajwai sie Durango95 - co jest oczywiste, że to ta sama osoba...
Facet krytykuje i krytykuje, a ja mam inna propozycję zorganizuj manifestację na 300 osób w dwa rtygodnie, a jak nie umiesz to sie zamknięsz (krytykowac najłatwiej)? pójdziesz na taki układ?

autor: Kuba P, data nadania: 2007-02-24 16:16:58, suma postów tego autora: 700

Kubo,

wiem, że redakcja ma możliwość sprawdzenia IP, z ktorego wysylane są posty.
Z cala odpowiedzialnościa mogę powiedziec, ze klamiesz.
JEśli sie upierasz, to sprobuj wystarać się o sprawdzenie. A wtedy może przyznasz się do klamstwa?

autor: ABCD, data nadania: 2007-02-24 21:37:57, suma postów tego autora: 20871

Demonstracja

300-osobowa jest happeningiem bez znaczenia politycznego. Ty bardziej, jeśli organizują ją takie grupy jak Sierpień 80, KPiORP czy PPP, których aktywnoscią nie interesuje się żadne znaczące medium.

autor: ABCD, data nadania: 2007-02-24 21:39:53, suma postów tego autora: 20871

heppening

sprytna ucieczka od tematu. Jeteś w stanie zorganizowac mało znaczacy heppening na 300 osób? jak tak to zrób a my uznamy, ze masz racje. jak nie umiesz poprostu nie ośmieszaj sie wiecej

autor: Kuba P, data nadania: 2007-02-24 22:29:08, suma postów tego autora: 700

Kubo,

Do krytyki wydarzeń publicznych ma prawo każdy obserwator. Czy nie mam prawo ocenić, ze Ronaldinho źle grał na Mundialu? Mimo, iż sam nie zagralbym lepiej?

autor: ABCD, data nadania: 2007-02-24 23:01:44, suma postów tego autora: 20871

Katowice

Kubo P -Nie doceniasz ABCD JEDEN RAZY JEDEN ROWNA SIE TRZYSTA Chcesz i masz -Proste?

autor: MM, data nadania: 2007-02-25 14:35:59, suma postów tego autora: 490

Dodaj komentarz