i co to ma wspolnego z lewica?
rodzinka nowego szefa policji miała fabryczkę odzieżową?A może nowe mundurki będą szyte razem z tymi giertychowskimi dla młodzieży?
A po co konkurs? Przebrać gliniarzy w granatowe uniformy, Policji Państwowej II RP! Jak ciągłość to ciągłość! Acha i jeszcze przywrócić rozporządzenie jak rozpędzać tłum kolbami karabinów!
z lewica pewnie niewiele, z tym ze szykuje sie wywalenie kupy kasy w bloto i nawiazanie do kolaboracyjnej policji sporo.
Teraz lewica będzie mieć granatowe tyłki! Do tej pory miała niebieskie, albo sine. Sama nie wiem. Cisza wie...
Nie wiem jakie będą tyłki ale z pewnością nie zielone.Dzięki naszej czujnej policji wszyscy nasi terroryści-zieloniści zostali spisani i wyelimowani.Trochę się boję o moją chrześniaczkę bo w przedszkolu właśnie zaczynają malowac na zielono.
II RP, "granatowa policja" w natarciu...
Zmieniono mundury w wojskach lotniczych.
Tak, tak....na przedwojenne .....stalowe!!!
Przed zmianą ..-.khaki...., - .....czapki garnizonówki khaki....z niebieskimi otokami.
Tak się pytam, nie musisz odpowiadać.
Ja kocham zieleń. Pół szranku mam zielonych ciuchów. Ekolożką też jestem. Nawet po trawniku stąpam na palcach...
Nie bojcie sie oswoje tyleczki przed komputerami nic im nie grozi
wykorzystać już istniejące rozwiązania.
Policjanci będą nosili granatowe sutanny zaś policjantki, granatowe habity. Czapeczki analogiczne do pozostałego kroju mundurów.
Rozwiązanie bardzo tanie ponieważ takie mundury już wiszą gotowe w wielu sklepikach.
Dla rozpoczynających służbę proponuję zakup takowych w nowo utworzonych sekend-hendach.
Nie powinno ich zabraknąć z powodu już istniejącej armii 125 tys. ubranych podobnie!
I dodatkowo zaopatrzyć każdego odpicowanego żandarma w furaż, przytroczony do łba.