Komentarze czytelników portalu lewica.pl Komentarze czytelników portalu lewica.pl

Przejdź do menu

Komentowany tekst

Rosja: Prywatne armie oligarchów

Komentarze czytelników

Dodaj komentarz

da towarisze

jak posyłamy do iraku wojsko za nasze podatki to łamanie demokracji.
jak firmy naftowe aranżują własne działania to zamach stanu.
przyznajcie się że poprostu nienawidzicie koncernów naftowych ( swoją drogą nienawiść do czegoś tylko dla tego że to istnieje to faszyzm)i że tu nie ma żadnej filozofii.

tak swoją drogą w I RP było tyle prywatnego wojska łącznie co państwowego i co i demokracja kwitła.

autor: J H W H, data nadania: 2007-03-03 11:20:06, suma postów tego autora: 530

Moim

zdaniem ma to na celu ukrycie części kosztów rozbudowy putinowskiego systemu represji.Budżet MSW nie wzrośnie a władza dostanie kolejny instrument tłamszenia społeczeństwa.Do tego będą to teoretycznie armie prywatne a więc nie poddane jakiejkolwiek kontroli.

autor: Kresker, data nadania: 2007-03-03 12:35:44, suma postów tego autora: 106

nie budut oligarchów:)

Ja tylko czekam na kolejną rewolucję, która znowu rozpocznie się w Rosji ( podejrzewam, że tym razem będzie narodowo-bolszewicka). Oligarchowie, którzy stworzyli kapitalizm ( tak jak w Polsce ) bez kapitału czyt. ukradli., sprzedaż kraju i wyzysk całego narodu rosyjskiego, rozwarstwienie społ..., nie będzie oligarchów, nie będzie kapitalizmu, niczego nie będzie jak mawiał Kononowicz:). Prywatne armie, formacje zbrojne.... eheheeh sytuacja ekonom.- społ. w rosji coraz bardziej przypomina [przedrewolucyjną Rosję i Weimar.

autor: socjalista-patryjota, data nadania: 2007-03-03 13:40:51, suma postów tego autora: 272

socjalista_patryjota

Społecznej rewolty w Rosji możesz się rychło doczekac.Protesty są niezbyt liczne ale coraz częstsze.Właśnie odbyło się regularne pałowanie w będącym do tej pory putinowską twierdzą Petersburgu.Pały zebrali m.in. były premier Kasjanow i szachowy arcymistrz Kasparow.

autor: Kresker, data nadania: 2007-03-03 14:12:23, suma postów tego autora: 106

doczekam się:)

Mam kontakt z wieloma Rosjanami i wiem z pierwszej ręki jakie są nastroje w Rosji i jak źle odbierana jest współczesna Rosja. Swoją drogą ciągłe osłabianie państwa, zbrojne jednostki tworzone przez kapitalistyczne grupy interesu, korupcja, utracone poczucie mocarstwowości, bieda i wysyk- wszystko to spowoduje, że wybuch nastąpi. . To nie wróży dobrze "prozachodnim" elytom ale także i Putinowi bo ewentualna rewolucja zmieci ich wszystkich, Ale to dobrze. Niestety ludzie w Polsce są tak zblazowani, spętani przez system i przez wychowanie w katolickim kraju, że nie są w stanie nic zrobić. No cóż przyszłość należy do naszych wschodnich Braci. Naprawdę jestem ciekaw jak się rozwinie sutyacja i czy będą realizowane kncepcje Dugina w polityce wewnętrznej i międzynarodowej bo z tego co widzę coraż bardziej ma to miejsce.

autor: socjalista-patryjota, data nadania: 2007-03-03 21:17:59, suma postów tego autora: 272

Dodaj komentarz