jak posyłamy do iraku wojsko za nasze podatki to łamanie demokracji.
jak firmy naftowe aranżują własne działania to zamach stanu.
przyznajcie się że poprostu nienawidzicie koncernów naftowych ( swoją drogą nienawiść do czegoś tylko dla tego że to istnieje to faszyzm)i że tu nie ma żadnej filozofii.
tak swoją drogą w I RP było tyle prywatnego wojska łącznie co państwowego i co i demokracja kwitła.
zdaniem ma to na celu ukrycie części kosztów rozbudowy putinowskiego systemu represji.Budżet MSW nie wzrośnie a władza dostanie kolejny instrument tłamszenia społeczeństwa.Do tego będą to teoretycznie armie prywatne a więc nie poddane jakiejkolwiek kontroli.
Ja tylko czekam na kolejną rewolucję, która znowu rozpocznie się w Rosji ( podejrzewam, że tym razem będzie narodowo-bolszewicka). Oligarchowie, którzy stworzyli kapitalizm ( tak jak w Polsce ) bez kapitału czyt. ukradli., sprzedaż kraju i wyzysk całego narodu rosyjskiego, rozwarstwienie społ..., nie będzie oligarchów, nie będzie kapitalizmu, niczego nie będzie jak mawiał Kononowicz:). Prywatne armie, formacje zbrojne.... eheheeh sytuacja ekonom.- społ. w rosji coraz bardziej przypomina [przedrewolucyjną Rosję i Weimar.
Społecznej rewolty w Rosji możesz się rychło doczekac.Protesty są niezbyt liczne ale coraz częstsze.Właśnie odbyło się regularne pałowanie w będącym do tej pory putinowską twierdzą Petersburgu.Pały zebrali m.in. były premier Kasjanow i szachowy arcymistrz Kasparow.
Mam kontakt z wieloma Rosjanami i wiem z pierwszej ręki jakie są nastroje w Rosji i jak źle odbierana jest współczesna Rosja. Swoją drogą ciągłe osłabianie państwa, zbrojne jednostki tworzone przez kapitalistyczne grupy interesu, korupcja, utracone poczucie mocarstwowości, bieda i wysyk- wszystko to spowoduje, że wybuch nastąpi. . To nie wróży dobrze "prozachodnim" elytom ale także i Putinowi bo ewentualna rewolucja zmieci ich wszystkich, Ale to dobrze. Niestety ludzie w Polsce są tak zblazowani, spętani przez system i przez wychowanie w katolickim kraju, że nie są w stanie nic zrobić. No cóż przyszłość należy do naszych wschodnich Braci. Naprawdę jestem ciekaw jak się rozwinie sutyacja i czy będą realizowane kncepcje Dugina w polityce wewnętrznej i międzynarodowej bo z tego co widzę coraż bardziej ma to miejsce.