Komentarze czytelników portalu lewica.pl Komentarze czytelników portalu lewica.pl

Przejdź do menu

Komentowany tekst

Pluton nadal planetą... w Nowym Meksyku

Komentarze czytelników

Dodaj komentarz

No cóż...

...władze amerykańskie zawsze wykazywały się pomysłowością w dziedzinie nauki.

autor: Paweł Ciupak, data nadania: 2007-03-17 21:28:29, suma postów tego autora: 193

pośmiać

to ja się mogę z forumowiczów tutaj.
zanim pluton stał się asteroidą był dla was planetą teraz jest planetą karłowatą i każdy kto popiera wersje aktualna jeszcze 4 lata temu to idiota

nie interesuje was zupełnie czym się one różnią, ani jakie były kryteria uznania że to nie planeta. biorąc pod uwagę że dużo z was ma tytuł magistra to źle wróże nauce

autor: J H W H, data nadania: 2007-03-18 08:46:59, suma postów tego autora: 530

No to wyobraź sobie

że ja już od 8 lat interesuję się astronomią, i od 8 lat twierdzę, że pluton planetą nie jest. Z resztą tak samo jak przytłaczająca większość astronomów.

PS. Wiesz, że twoje stany zjednoczone w XIX wieku klepnęły ustawowo, że pi=3? I nie jestem wcale pewien czy do dzisiaj tą ustawę zmieniono. Śnij dalej o potędze :))))))))))

autor: CHErwona Wolność, data nadania: 2007-03-18 10:11:21, suma postów tego autora: 387

A co w tym złego,

że komuś podoba się nadal uwazać Plutona za planetę?
Ja nie znoszę amerykanskiej polityki zagranicznej, "way of life", ekonomii i popkultury, ale nie dajmy się zwariować. I nie uważajmy, ze wszystko, co zrobili akurat Amerykanie, jest głupie i podłe.
Przypomnę Kaczmarskiego:
"Cokolwiek zechcesz, niech się ziści,
I co rozkażesz, niech się stanie,
Lecz ochroń mnie od nienawiści,
I od pogardy zbaw mnie, Panie."

autor: ABCD, data nadania: 2007-03-18 12:04:12, suma postów tego autora: 20871

...

W pewnych dziedzinach - o ktorych nie posiadam zbyt wielkiej wiedzy - wole zdac sie na autorytet naukowcow, ktorzy pewne sprawy normuja podczas kongresow, gdzie w drodze dyskusji wykuwa sie wspolne stanowisko. Sytuacja w ktorej naukowcow staraja sie zastepowac politycy jest smieszna

autor: Kautsky, data nadania: 2007-03-18 23:00:19, suma postów tego autora: 420

Dodaj komentarz