walczyć ze wszelkimi środkami i ideologią, która powoduje że statystyczna kobieta nie rodzi obecnie tyle dzieci, ile dawniej- tak od 5 w zwyż. Przy obecnym stanie medycyny norma to powinno być 10 dzieci.
dobrze można żądac kary dożywocia dla dziecka,które w wyniku swych narodzin doprowadziło do śmierci rodzącej matki.
dla dziecka można żądać tylko 10 lat, bo było by to nie umyślne zabójstwo
co do pomysłu popieram jeszcze kilka takich głupstw i to państwo padnie na co czekam dobre 7 lat
a Giertych - Bratkowskiej.
o ile uznamy że np. kilkudniowy zarodek (składający się z kilkunastu komórek) to już człowiek, z czym ja się akurat nie zgadzam (uznaję życie ludzkie dopiero od momentu gdy zaczynie działać mózg i myśli, pamięć, itp). Na tej samej zasadzie jak się stwierdza zgon. Pani Giertych konsekwentnie powinna domagać się: paszportów dla zarodków, pochówków, mrożenia zwłok na wypadek gdyby za tysiąc lat naukowcy potrafili je odmrozić tak, żeby przywrócić życie (nie mrożąc skazujemy człowieka na śmierć!).
"zarodek" - to nie "kilkanaście komórek", ale pełny genotyp organizmu.
przeciez to dzielna, niepoprawna politycznie (i w dodatku konsekwentna) obronczyni nienarodzonego zycia ludzkiego, zakorzeniona kulturowo i narodowo, przeciwstawiajaca sie chmarom lewactwa...
Zartuje, ciesze sie z Twojego wpisu. Podziele sie przy okazji spostrzezeniem: w ciagu miesiaca to juz 3 raz, kiedy ktokolwiek z tej cholernej rodzinki wyskakuje z jakims widowiskowym a zupelnie pustym pomyslem (tatus - samozwanczy kulturoznawca, synek z obsesja gejowska i teraz to to). W koncu dojdzie do tego, ze temperatura sporow o d... bedzie taka, iz bez referendum ani rusz. Gdzie wtedy Rospuda (nie mowiac juz o calej polityce transportowej)? Przede wszystkim - gdzie TARCZA?
Wiecej referendow niz jedno w ciagu roku nie da sie przeciez chyba w Polsce przeprowadzic i o to chyba tym cwaniaczkom chodzi.
Czy to mozliwe, zeby "dodatkowa profesja" tatusia przenosila sie na syna i synowa? Ustroje sie zmieniaja, ale sluzba zawsze nie druzba. Tfu!
Nie no to jest trochę przesada. Nie popieram zabijania dzieci nienarodzonych ale takie pomysły to lekko mówiąc nieporozumienie. Szybciej kara dla lekarz a nie kobiety i nie dożywocie. Ale co tam. Rozsądku w tej sprawie brak każdej ze stron sporu:)
Twórczość starego Giertycha mi nie przeszkadza, nawet wiele wnosi na europejskie salony:)minister ed:) też może być ale niech kobiety z rodu G. nie wypowiadają się na żadne tematy:)))))
Czy wiecie co by ten jej "pan i władca" zrobił w domu!? Tam się stosuje jednoznaczne metody edukacji politycznej. Od pokoleń. Przecież "intelekt" ojca i syna musiał mieć jakieś radykalne przyczyny. Przodkowie specjalnie nie patrzyli czym walą i w co.
Czy "pełny genotyp organizmu" ma podlegać ochronie jak życie ludzkie?
Giertycha to popluczyny po Konecznym, ale nie (tylko) w tym rzecz. Chodzilo mi o to, ze byl on agentem (kontaktem operacyjnym - tak jak Cimoszewicz albo Olechowski) PRL-owskich sluzb o pseudonimie "Dlugi" i jednym z pierwszych kapusiow SB, ktorzy mimo dowodow zostali uznani za pokrzywdzonych (w domysle: nadal w jakis sposob cennych, by do konca ich nie dekonspirowac), co dalo przyklad klasycznej juz sprawie lipnego "pokrzywdzenia" dla "Bolka".
a czy twój albo mój genotyp ma podlegać ochronie?
Oczwiście, chroniąc życie ludzkie w ogóle, a życie nienarodzone w szczególe, nie powinniśmy być bezdusznymi faryzeuszami. Warto więc w ustawach o ochronie życia kierować się raczej nmiłosierdziem niż wolą szafowania karami.
to mi nawet trochę szkoda.Od razu widac,że to legalna blondi z certyfikatem rasowości,a tu nagle wciągają ją w jakieś polityczne dysputy.Czyżby Romuś się intelektualnie wypalił i potrzebował wsparcia?
Proponuję najlepsze rozwiązanie - za aborcję - kara śmierci! To oddawałoby sposób myślenia katofaszystów.
Polityka prr'rodzinna Gertychów osłupiła naród w zachwycie.
bo chciałem Ci powiedzieć, że "pełny genotyp organizmu" zawarty jest w każdej komórce człowieka :) Nawet jak Ci wypadnie włos, albo się podrapiesz- "niszczysz życie", używając Twojej terminologii :)
Luke, różni się od podrapania się tym bagatelnym szczegółem, że jego skutkiem jest nieodwracalne unicestwienie istoty ludzkiej.
z tym "pełnym genotypem" toście trochę przesadzili.
nie unicestwienie istoty ludzkiej, tylko "pełnego genotypu organizmu". A więc to samo dzieje się, gdy się podrapiesz i zdrapiesz sobie trochę komórek zawierających genotyp. A już pobranie krwi to zmarnowanie milinów żyć ludzkich! Pobraną krew powinno się zamrażać i niech czeka, aż nauka będzie w stanie odtworzyć człowieka z każdej komórki zawierającej "pełny genotyp organizmu".
Ta pani musi przejść poważne leczenie psychiatryczne tak samo zresztą jak cały rząd.
A poronienie uznac za 'nieumyslne spowodowanie smierci' :D
wyobraźcie sobie co będzie jak dorosną i wejdą do polityki, a KK na pewno zadba o ich pozycję :(
Jeżeli jeszcze pani Giertych trochę pogada w tym duchu, to popracie dla partii jej małżonka spadnie do mniej niż zero.
Ale sprytnie!
Lewackie anarchistki przywłaszczyły sobie niecnie pojęcie feminizmu! I co ona teraz zrobi, ta biedna Basia?
ale to chytry feministyczny plan! Romuś nie zostanie posłem, więc będzie mógł zająć się robieniem więcej dzieci i pomocą w domu w ich wychowaniu! Oczywiście mam na myśli "feminizm katolicki"- czyli dążeniu do urodzenia jak największej liczby dzieci.
Jesli kto
i to pełny masz również w komórce włosa, paznokcia, ślinie. Czy zatem nie powinniśmy obcinać włosów i paznkoci, bo zawierają pełny genotyp. Jak każda inna komórka.