Potrzebna jest partia na radykalnej lewicy
Bardzo dobra decyzja z tym przystąpieniem do ENDYL oraz nawiązaniem współpracy z europejską lewicą. Nigdy nie mogłem zrozumieć, dlaczego wszystkie partie polskiej centrolewicy pchają się do Partii Europejskich Socjalistów, a jej młodzieżówki do ECOSY. Porównując programy i charakter organizacji, naturalnym odpowiednikiem europejskim Młodych Socjalistów jest ENDYL, a nie ECOSY, które jest zbieraniną wielu karierowiczów myślących o swoich karierach, a nie o realizacji lewicowych wizji i programu.
Partii radykalnej lewicy w Polsce mamy pod dostatek. Trzeba jednak wywalczyć jakieś poparcie społeczne.
MS to żadna radykalna organizacja. W RK i SK są ludzie przeciwni aborcji i za podatkiem liniowym, więc z lewicą nie mają nic wspólnego.
zakwalifikować do organizacji radykalnie lewicowych. Owszem istnieje tam platforma radykalna, ale ma ona marginalne znaczenie.
Z organizacji radykalnych na polskiej lewicy można wymienić Komunistyczną Partię Polski, Nową Lewicę, CKLA pewną część PPP ale nie MS-owców.
Czy dla was "radykalnosc" jest wartoscia sama w sobie?
bo w takim np. Ck-LA tez sa osoby przeciwne aborcji. Stosunek do aborcji to nie jest wyznacznik lewicowosci.
Nie wiem czy MS jest radykalny. W odbiorze przeciętnego kowalskiego na pewno tak. Być może dla trockistów - nie. To drugie nas wogóle nie obchodzi. Wiem za to, że MS jest elementem tej części strony politycznej, która nazywa się "na lewo od sld" a cała reszta a szczególnie żale trockistów nie mają żadnego znaczenia
komunistę, jeżeli uraziłem tę część Młodych Socjalistów uważającą się za radykalną to zwracam honor.
Nie widze zbyt ciekawej przyszłości dla MS są za bardzo elitarni , nie docierają do młodzieży pracującej , nie interesuje ich wcale działalnośc w radykalnych zwiazkach zawodowych .Ich celem jest stworzenie partii ale nie uda im sie to bo nie maja żadnego zaplecza.