Niby to PO, niby sprzeciwia się PISuarowi a co to ma być? Czasami nie widzę różnicy między PO a PIS
Jesteście po prostu żałośni a wasz marionetkowy przywódca, Olej sterowany z za przedniego siedzenia przez Kwacha i Millera to nowy ale już kolejny KILLER lewicy.
bedzie prowadzil obrady ?? Tez Matka Boska ?? Olejniczakowi tez juz powoli sie lasuje pod deklem. Jaki kraj na swiecie ma takich patronow w swoich parlamentach ?? Pierwszy raz slysze by parlament musial miec swojego patrona. No chyba ze by byl tojakis swiety od rozumu ale o to sie parlamantarzysci jakos nie martwia.
ach to polskie katolskie bagno,co do Sojuszu "Lewicy" Demokratycznej to nie mam złudzeń,pseudolewica na pasku kleru
... byl to tylko akt symboliczny. Nie przeszkadza mi patronka sejmu, gorzej kiedy poslowie nie szanuja swiatopogladow obywateli. Nie przeszkadza mi to, ze szpital nosilby imie jakiegos swietego, kiedy wiadomo, ze bedzie w nim mozna usunac ciaze bedaca wynikiem gwaltu...
Pomysł wyborny, tylko Matka nie ta. Ja proponuję Matkę Boską z Guadelupy!
miała być odnowa powrót do lewicowych ideałów. a tu nic. Oleksy ma rację na temat Olejniczaka nie nadaje się na przywódcę partii żadnej. Człowiek bez charakteru i charyzmy. Typowy karierowicz bez własnych przekonaniach i nie jest to jego pierwsze prokatolickie zachowanie, które ignoruje neutralność światopoglądową państwa. Może dzięki niemu SLD upadnie nie było by to złe. O atmosferze w tej partii może świadczyć te zdjęcia niż słowa i zaklęcia liderów tej partii. (atmosfera jak z piosenki P. Gintorwskiego idą barbarzyńcy (sld-rzymianie) polecam
link http://wideo.gazeta.pl/wideo/0,0,4027148.html
...to niedługo Benio16 kanonizuje ojca Rydzyka (jako następnego "wielkiego polaka™" w kolejce po JP2) na wniosek naszych parlamentarzystów... ;)
Sejm stworzył własną odmianę Bogini Matki, która ma roztoczyć opiekę nad posłami.
Mam przekonania lewicowe, ale to co się robi z przywódcami Lewicy, to mnie obrzydzenie bierze. Zaczeło się od Millera i Kwaśniewskiego, olewali ludzi Lewicy, służalczo się kłaniali jankesom i klerowi rozwalili Lewicę totalnie. Teraz Olejniczak, myślałem: młody, zdolny, pociągnie Lewicę w górę bo tak naprawdę Lewica w społeczeństwie Polskim ma miejsce bardzo wysokie, partia Lewicowa powinna być jak nie na pierwszym, to w najgorszym wypadku na drugim miejscu przy mądrym kierownictwie partii, a tu w krótkim czasie Olejniczak dwa razy wycina numer, godny Giertycha: najpierw stwierdza że w Klubie SLD nie ma oczekiwania, aby liberalizować ustawę antyaborcyjną: http://wiadomosci.onet.pl/1509612,11,item.html
Teraz jest sygnatariuszem listu do B-16, a jutro wymusi na Sejmie by wszyscy Polacy, łącznie ze starcami i kalekami pełzli na kolanach w pielgrzymce błagalnej do Watykanu. Niech się Olejniczak modli, by Matka Boża Trybunalska głosowała na niego - bo ja na pewno NIE.
no i zara będzie, że dobra senyszyn i zły olej:-) ja tam się ciesze, niech to całe sld przestanie istnieć, może w końcu skończy się mit sldowskich "dołów", autentycznych ludzi lewicy w szeragach tej partii tłamszonych przez kwasa i millera, że jednak, że cośtam... w ciągu jednego tygodnia "odnowiony" sojusz okazał się - po raz kolejny - antypracowniczy i pro-kościelny.. a może niech powołają patrona dla swojej partii,np. św.oleksy od dyktafonu...
Nie potępiam Olejniczaka za ten podpis, bo przecież nie ukrywał, że jest wierzący jak i rzekoma większość rodaków.
Z drugiej strony jako wiarygodny polityk SLD powinien
być za rozdziałem religii od państwa. Pewnie nie chciał narażać się Bogu i kolegom fundamentalistom religijnym.
Teraz łatwo można sobie wyobrazić, że teraz w pomieszczeniach Sejmu powiesi się krzyże,
a obrady będzie się zaczynać od obowiązkowej wspólnej modlitwy.
Ogólnie pomysł mnie rozbawił, nawet jak wejdzie w życie to i tak sejm bedzie sporzedajny i lepiej nie bedzie pracować. Niech juz Jezus zostanie królem Polski no ale nie wciagajmy w to całej Jego rodziny:)Krzyż również powinien zniknąć z sejmu. Do katofaszyzmu nam jeszcze daleko no ale niektórzy lubią krytykować dla samego krytykowania, wiecej umiaru. No i najlepsze teraz:) Jak ktoś myśli, że SLD ma jeszcze coś wspólnego z lewicą to jest niezłym naiwniakiem. Żadne odnowy w SLD nie pomogą, zwykli oszuści i tyle ( nie oni jedyni, sa tacy sami jak PiS, Po, LPR czy Samoobrona, byle sie dopchać do koryta).
Przypomnijmy coś ładnego:
Auf zum Retterblick,
alle reuig Zarten,
euch zu sel`gem Glueck,
dankend umzuarten!
Werde jeder bess`re Sinn
dir zum Dienst erboetig;
Jungfrau, Mutter, Koenigin,
Goettin bleibe gnaedig!
na inny aspekt tej zabawy; politycy UŻYWAJĄ wiary i Jezusa z Matką do osiągnięcia własnych celów.Z samą wiarą jako taką i choć cieniem respektu dla Matki Jezusa i Syna Bożego nie ma to nic wspólnego. To zwykła profanacja Ich imion, to wysługiwanie się Bogiem dla zdobycia władzy nad innymi. Jak to mówią, jeżeli Bóg chce kogoś ukarać, to mu odbiera rozum.I cała ta polityczna rozróba w imieniu Boga jest tego najlepszym przykładem. Nasi katolicy noszą Boga na języku, nie w sercu, gdzie powinni. Obce jest im uczucie miłosierdzia czy choćby zwykłej litości; są butni, zarozumiali i okrutni. I mają czelność wydawać wyroki w imieniu Stwórcy. To oznacza ich koniec. Ja nie jestem wyznawczynią żadnej religii, mam po prostu wielki respekt dla Stwórcy i Stworzenia: posiałam właśnie sałatę, której nasionko waży ułamek grama i poczekam, aż wyrośnie z tego kilogramowa główka sałaty. Według mnie, to prawdziwy cud, choć nie mam porozwieszanych w ogrodzie tzw. świętych obrazów.