Zoll - S syn
Następnym razem radzę mu się przygotować do wywiadu zaglądając na przykład do encyklopedii PWN. Naprawdę czytanie to fajna sprawa panie Zoll.
"specjalista" od praw człowieka??!! Śmiać się, czy płakać?
...że taka np. Szwecja to państwo jeszcze gorsze od Korei Północnej... Ręce opadają...
panstwa totalitarne. Wreszcie mi to uswiadomili. W UK to dopiero totalitaryzm, w Polsce takiego wcale nigdy nie bylo. Opieka nad dziecmi ze tylko pozazdroscic, opieka nad emerytami taka ze w Polsce jej nigdy nie bedzie / leki bezplatne, dowoz chorych na zabiegi itd.itd. / Marzy mi sie taki totalitaryzm w Polsce. Jak bedzie od razu jade do Polski.
glowy. Co ktory sie odezwie to zwykle wodolejstwo.
o których nie ma pojęcia? Wyraźnie nie słyszał o nurcie liberalizmu "wolności pozytywnej", gdzie podobnie jak pisze Bartek Machalica uważa się iż to właśnie gwarancje minimum socjalnego pozwalają jednostce pełniej korzystać z wolności... Ale cóż Gazeta Wyborcza uparcie broni neoliberalizmu, stosując prosty chwyt- publikuje się wypowiedź profesora prawa, który nie ma jak widać pojęcia o filozofii liberalnej, ale skoro to profesor to nie może się mylić- myśli sobie wykształciuchowaty czytelnik GW.
powinno zlikwidować antyaborcjonistów i demografów.natychmiast.
... nie panie Machalica? Ja rozumiem ze wiekszość lewaków to bezbożnicy ale dekalog na ogół sie traktuje transkulturowo, jako podstawa prawna. A tam punkt 7 mówi wyraznie Nie Kradnij. Zastanawiam się ile pychy i bezczelnośći trzeba mieć w sobie, żeby rościć sobie prawo do zabierania siłą jednym ludziom ich własności i dania innym wg. własnego widzimisie.
Państwo toalitarne ma to do siebie, że ingeruje w każda dziedzine życie człowieka. Dokładnie to samo tylko w wersji łagodnej robi państwo opiekuńcze, roszcząc sobie prawo do wychowywania dzieci za rodzinę, zmuszania cie do płacenia na swoja emeryture (i na armie urzedników przy okazji), zmuszając sie do płacenia na służbe zdrowia (i znowu armię urzędników przy okazji), kara ludzi za to że są zaradni i dobrze zarabiaja (vide: podatek progresywny) prześladuje ludzi za ich poglądy (vide: ustawy o tak zwanej homofobii), indoktrynuje dzieci w szkołach (vide: przymusowa edukacja, z przymusowymi feministyczna edukacja seksualną)... itd. można tak długo wymieniać.
Gołym okiem widać, że podobieństwo do Związku Radzieckiego jest oczywiste.
Zoll - facet z orszaku Michnika, zawsze chrzanił koniunkturalne bzdury i tańczył jak mu zagrali. Tylko czym on się - poza szczerością - różni od kawiorowej lewicy z łamów "Wyborczej", promowanej też zawzięcie na tutejszym portalu?
Na zajeciach z prawa karnego moj profesor zwykl mawiac "Zoll? Ja nie wiem jakim cudem ten idiota kariere zrobil". Wciaz uwazam te wypowiedzi za nieco...ekscentryczne, ale dzis zaczynam rozumiec motywy mojego profesora :D
Związek Ortodoksów Liberalnej "Lewicy".
W mojej ocenie prof. Zoll jest jedną z nielicznych postaci na polskiej scenie politycznej, których warto uważnie słuchać nawet wtedy, gdy nie sposób się z nim zgodzić.
Szkoda że z wypowiedzi profesora wycięto ćwierć zdania nie dając nawet dokończyć myśli. Niestety, nie mam teraz czasu by wertować "Wyborczą" w poszukiwaniu cytowanego materiału (może ktoś będzie tak dobry i podeśle link), ale podejrzewam że pan Machalica troszkę zmanipulował. Proszę wybaczyć jeśli się mylę.
Niestety, w mediach pełno jest wypowiedzi zdesperowanych kretynów, z którymi ani nie warto polemizować, ani ich cytować. Konkretnie myślę o pewnym wiceministrze z MEN-u, ale jest takich więcej.
Miałbym taką propozycję: oszczędźmy sobie prezentowania tych durniów a w zamian zastanówmy się nieco głębiej nad opiniami ludzi różniących się od nas w poglądach.
Jakie nie kradnij? Zbieranie podatków to wg ciebie kradzież? kradzieża jest marnotrawienie pieniedzy podatników, tak jak ma to miejsce w Polsce. Jesli pieniadze są wydawane dobrze, jak np. w Szwecji, to o kradzieży nie ma mowy. One wracaja do podatnikow przez efekt synergii, np. lepiej wyksztalcone spoleczenstwo.
jaki rzecznik takie i prawa obywatelskie,ot neoliberalny beton
W końcu w Szwecji nikogo się nie pyta czy chce być ubezpieczony. Po prostu zabiera mu się forsę i się go ubezpiecza. Zamiast wyzywać od idiotów pomyślcie o tym.
Mimo wszystko mi coś takiego odpowiada;) Wolę żeby moja kasa z wypłaty powędrowała do ZUS, jednak muszę widzieć, że coś się z nią dzieje dobrego (jak w Szwecji - znane hasło "Twoje podatki pracują na ciebie").
U nas tak póki co nie jest i chyba dlugo nie będzie z takim podejściem władzy, więc chyba niecheć wielu ludzi do modelu skandynawskiego jest zrozumiała...
JKM kłania się panu Zoll,a GW w to graj,tuba neoliberalizmu.
PODPIERANIE SIĘ PRZYKAZANIAMI DLA UZASADNIENIA NEOLIBERALIZMU TO JĘZYK UPR.
Instytucja RPO powinna zmienić nazwę na RPB czyli Rzecznik Praw Burżuazji. Zoll jest taki sam jak Kochanowski tylko że reprezentuje nurt liberalno-"lewicowy" związany z GW SLD i PO a Kochanowski reprezentuje nurt konserwy czyli PiS-owski i ich przystawek. Obaj "rzecznicy" to antykomuniści i w ogóle antylewicowy którzy zapomnieli gdzie się wykształcili, poszli na konformizm i na wszystko co związane z lewicą psioczą bo dbają o interesy ale elit i warstw uprzywilejownaych. Janek już pokazał jak potrafi śmiechem kpić sobie z przeciwników tarczy, uwidocznione jest to na pewnym filmie.
Tobie też daje NOCNIK NA GŁOWĘ ! Za wybitne zasługi umysłu w rozsypce!
podatki które zapłaciłeś przestały być twoją "świętą własnością" i nikt ci niczego nie ukradł.w normalnym państwie nie musiałbyś przejmować się ich dalszym losem .póki co, możesz znaleźć sobie państwo, które nie pobiera żadnych podatków i wyemigrować.nie zapomnij kałacha.
który on prezentuje to też forma totalitaryzmu. Bo człowiek ma prawo nie tylko do życia prywatnego, ale również do realizowania się w życu społecznym. Dotyczy to również takiej formy jak wysoko zorganizowane panstwo. Natomiast odwieczny dylemat - jak wiele norm społecznych w życiu jednostki - nie został do tej pory rozstrzygnięty. Wydaje się, że nie zostanie nigdy rozstrzygnięty. Bowiem, normy z jednej strony hamują ekspresję indywidualnego ja, z drugiej jednak strony umożliwiają funkcjonowanie społeczności, a tym samym - rozwijanie się jednostkom, które bez społeczeństwa byłyby niczym osobniki zwierzęce.