W marcu przepracowałem prawie 200 godzin, w kwietniu będzie nieco mniej. Ale ogólnie nie jest tak źle. No i powoli rozglądam się za innym pracodawcą :)
kwaki, dresy i inne młotki? Czemu nie zachwalają koncernu? Czemu nie wyżyją się na zmarłej twierdząc, ze sama jest sobie winna, bo nie musiała tyle pracować. To nic, że gdyby odmówila przełożonej/emu, to zwolniono by ją dyscyplinarnie z wpisem w papierach. To naszych tyranów wolnościowych nie obchodzi.
No to długo i mocno pracowała, skoro bez przerw na posiłki schudła do 30 kg... rozczaruję was lewusy ale widocznie była anorektyczką...
Ja też jestem uciśniony i wykorzystywany do kwadratu, bo średnio pracuję 50-60 godzin tygodniowo, tylko jakoś nie mogę zejść poniżej 95 kg, a i badania lekarskie niczego sobie, hehe...
Nie ma czegoś takiego jak bezprawne wydłuzanie czasu pracy w takich firmach. Tam albo pracuje się na kotrakcie, albo dostaje dobrze płatne nadgodziny, mniej niż 1500 euro netto zasadniczej pensji na pewno nie dostawała...
Jeśli już to panience groziła nadwaga, bo przy tzw. prjektach jada się najczęściej pizze, chińszcyznę czy kanapki czyli dania kalryczne i tyczące.
Zmarła z powody braku czasu na posiłki, ROTFL...
Do takich firm nie bierze się ludzi z łapanki. Zaczynając tam pracować dobrze wiedzą co się tam robi i za jakie pieniądze...
...w ulubionej przez naszych kochanych liberałów Japonii to normalne, i nawet ma specjalną nazwę - "karōshi".
Szkoda tej młodej dziewczyny. Sława Jej [*] a te neoliberalno imperialistyczne psy odpowiedza kiedys przed Trybunałem Ludowym. a tak bez emocji (jak tu nie miec emocji?) Gdzie jest UE i jej agedy, gdzie jest panstwo Rumunskie, rzad, że takie zeczy maja miejsce. Czesto jest tak że praca staje się nową formą niewolnictwa I powstaje smutne pytanie gdzie jest lewica jaki i światowa jak i nasza by unas nie było takich przypadków (a i były nie raz że wykozystywano pracownika) Przeciez lewicowośc to nie tylko antykoncepcja, laickość czy parady równości (gejów i lezbijek) ok, nie mam nic do emancypacj mniejszości homoseksualnej (sam jestem gejem) ale na Boga ludzie lewicy pamietajcie o SOCJALU!!!
ukochanej przez liberalow. Powojenny rozwoj Japonii z liberlizmem nie ma wiele wspolnego. A kwestia smierci w przepracowania wynika zupelnie z innych powodow i zaleznosci.
Przeciw zmuszaniu ludzi do takiej pracy! Nie ważne czy w Rumunii, w Polsce czy w innym kraju!
liberałom, którzy w tej sprawie widzą usprawiedliwienie dla pracodawców lub kwestionują śmierć z nadmiaru pracy, życzę śmierci z przepracowania.
"póki co zrobiłeś z siebie..no nie będę pisać bo mam dzień dobroci dla intelignetnych inaczej, hehe..."
forumowym i innym lewakom śmierć z przepracowania, a nawet samo przepracowanie nie grozi, hehehe...