Demokracja zwyciężyła nad kaczyzmem!
Nie wiem jak oni pokonczyli prawo ze teraz sami lamia prawa czlowieka ? Kto dal im te dyplomy ? To polskie uczelnie ? No chyba ze Kaczynski zdawal egazminy u aplikanta Ziobry, to by wyjasnialo sprawe. Uczelnie ktore wydaly takim ludziom jak Kaczynski dyplomy ukonczenia prawa powinny spalic sie ze wstydu. Oni jeszcze smia podwazac decyzje Trybunalu Konstytucyjnego ?? Jeden z drugim teczke z piec lat powinni nosic za jakims prawnikiem, moze by sie czegos nauczyli. Moze.
to już w Polsce nie możemy się rządzić swoimi prawami, a różne dziwne organizacje które nie wiadomo o co walczą donoszą na swój kraj. Jak już wcześniej wspomniałem - tylko poprzez totalną ignorancję i nie zwracanie uwagi można zamknąć tym dziwnym ludziom (firmy p. Biedronia i Niemca)
Europejski socjalizm, zbliżony do trockizmu nie bedzie trwał wiecznie.
Byłoby dziwne, gdyby ultrapostępowi sędziowie ze Strasburga zadali kłam wizerunkowi Polski, jako kraju homofobów i katolickich oszołomów. Trzeba się w końcu pogodzić z tym, że heteroseksualizm to objaw wstecznictwa, które łaskawie należy tolerować, łagodząc jego prokreacyjne efekty w drodze aborcji lub eutanazji. Szwecja i Szwajcaria są najbardziej postępowe, bo biorąc przykład z III Rzeszy, stają się powoli krajami bez chorych psychicznie obywateli. Niedługo obciachem będzie posiadanie dziadków ... Lewico - piej hymny na cześć strasburskiej Temidy w koronkowych stringach na oczach i kajdankach z puszkiem na przegubach!
a jak konczyli studia prawnicze twoi czerwoni kolesi za komuny roczne kursy prawa i od razu wielcy prokuratorzy wojskowi i inni
wyroki smierci sypali dużo na polaków
Jak już nadejdzie "dzień zapłaty" to rzeczywistość będzie wyglądać mniej więcej tak jak w "Labiryncie Fauna"?
... przypomina mi to czas II R. Wtedy za pieniądze ZSRR działali polscy komuniści propagując swoje cudownej idee. Dziś pan Biedroń i mu podobni agitatorzy za pieniądze Unii propaguje swoją ideologie. Ale ta historia się powtarza...
Nadejdzie jednak dzień zapłaty, sędziami wówczas będziem my. ...
Nie bez znaczenia jest fakt, że wyrok Trybunału zapadł akurat w Święto Konstytucji 3 Maja, bardzo postępowej jak na owe czasy, o której sędziowie carycy Katarzyny mieli podobne mniemanie jak Sumienie Narodu na temat strasburskiej Temidy. Niech się święci 3 Maja!
...gorąco polecam. Naprawdę warto zobaczyć:
http://www.youtube.com/watch?v=FGzvvUBXj5M&mode=related&search=
Porównywanie postępowości Konstytucji 3 Maja z "postępowością" współczesnej Europy Zachodniej (której symbolem jest dla mnie wspomniana wyżej strasburska Temida) jest sporym nadużyciem semantycznym. To tak jakby postępowość Tomasza Alvy Edisona porownywać z postępowością Paris Hilton.
Jaki ty jesteś niedouczonym tępakiem.Przewertuj sobie historię i dowiesz się ,kto rozwiązał KPP.Nie mogło więc być mowy o finansowaniu KPP przez ZSRR.To twoją solidurną organizację finansowały USA,VatycanII i inne Le Pen'y.
Niewiele to ma wspólnego lewicą o czym świadczy udział Forum Liberalnego czyli neoliberalnych antylewicowców odprysku Demokratów.pl.Niemniej konstytucja 3 maja to ciekawy problem dziś zawłaszczana przez narodowo-katolicką prawice była dziełem centrum czyli obozu dworskiego Stanisława Augusta,podobnego obozu Czartoryskich oraz Kuźnicy Kołłontajowskiej skąd w przyszłości wyłonią się przywódcy lewicy polskiej tzw .jakobini polscy,po przeciwnej stronie mamy wielu byłych konfederatów barskich przyszłych założycieli Targowicy,zdrajców i jurgieltników,obóz magnatów tzw.hetmańców,sarmatów szermujących hasłami narodowo-katolickimi
Dla znaczącej części polskiej szlachty końca XVIII i znakomitej większości ówczesnych władców, z zaborcami Polski na czele, uchwalenie przez Sejm Wielki Konstytucji było z pewnością nie mniejszym szokiem niż dla niejednego członka ugrupowań prawicowych A.D. 2007 trzeciomajowy wyrok Trybunału w Strasburgu.
Wyrok Trybunału cieszy, zwłaszcza gdy w Polsce trafiają się sędziowie z klapkami na oczach gotowi dowodzić, że czyjeś poczucie estetyki jest wystarczającą przesłanką, by ograniczać prawo do wolności zgromadzeń...