i jakoś ten straszny faszyzm, którym tyle liberalno-lewicowych autorytetów straszyło, nas omija.
Całe szczęście, że kaczory nie zawłaszczyły także Trybunału. A to już była ostatnia niezawłaszczona instytucja państwowa i Jaruś był pewien, że Trybunał po mianowaniu Stępnia już jest jego. Jakże miło, że się przeliczyła ta nadęta purchawka.
Nie zapominajmy, że to SLD zaskarżyło ustawę lustracyjną do TK! I odniosło sukces. Zawsze będę głosowała na SLD, bo to najrozumniejsza i najuczciwsza partia w Polsce.
Nie może być inna,bo durny jest "tfurca" tej ustawy.
oni już wszyscy skompromitowani dyć!!! Jedni za matury (niezgodne z konst., jak nic...), drudzy za lustracje (to-samo), trzeci za amoralne układy damsko-meskie i ogólne uposledzenie etyczno-estetyczne, hehe, Przeciez ta ekipa się do jakichś prostych prac fizycznych co najwyżej nadaje, hehe.
Ja mam ok 30 lat. Ale moi "starsi", pamietają tzw. komunę (byli w solidarności) i mówią ,że nawet wtedy się tak jak teraz za rząd nie wstydzili. Bravo TK
Której przywódcy są prawnikami. A te niezgodności to nie były jakieś błachostki tylko min. Artykuł 2 i 31. Artykuł 2: Rzeczpospolita Polska jest demokratycznym państwem prawnym, urzeczywistniajacym zasady sprawiedliwośći społecznej. I Art.31 ust. 3: Ograniczenia w zakresie korzystania z konstytucyjnych wolności i praw mogą być ustanawiane tylko w ustawie, i tylko wtedy, gdy są konieczne w demokratycznym państwie dlam jego bezpieczeństwa lub porządku publicznego, bądź dla ochrony środwiska, zdrowia i moralnosci publicznej, albo wolności i praw innych osób. Ograniczenia te nie mogą naruszać istoty wolności i praw.
Jak widać są to poważne zarzuty wobec ustawy. I pamiętajcie że PO, ktore teraz leje krokodyle łzy też za nią głosowała. A SLD po raz pierwszy od dłuższego czasu, pokazała że ma jaja.
o tych poslach z SLD ktorzy glosowali za wprowadzniem tej idiotycznej ustawy lustracyjnej.Jesli SLD pragnie miec jakis lewicowy wyglad powinna ich wykluczyc ze swoich szeregow , nie mozna byc bialym i czarnym rownoczesnie.
Ej, ty życie sobacze! Trybunał skasował mój plan na zrobienie kariery. Już miałem przygotowane wałówę i rekwizyty. Od poniedziałku rano miałem zamiar stanąć przed redakcją Gazety, naprzód pierś podać chudą i podnieść transparent:
Czcigodnego Pana Redaktora Lesława Maleszki nie opuszczę w biedzie i nie dam go skrzywdzić, ot, co!
CHERWONY WARSZAWIAK
Zauważyłeś, że to tylko i wyłącznie dzięki SLD ominął nas faszyzm i hitleryzm kaczy? Wszyscy przecież poparli tego gniota lustracyjnego w Sejmie i Senacie. A gniot niezgodny z Konstytucją w ponad 40 punktach!!! Tego nie można było nie dostrzec. Każdy głosujący za czymś takim to nie poseł-Polak tylko wyjątkowa szuja. Jedynymi uczciwymi okazali się, jak zwykle zresztą, posłowie SLD.
Wczesniej myslalem ze Albisia tak na powaznie. Ale teraz jestem pewien ze ktos po prostu jaja sobie robi.
temu potworkowi lustracyjnemu. Z drugiej strony sie dziwie. Chca chlpaki sie lustrowac ich sprawa. SLD moze z powodzeniem stanac z boku i poczekac az sie sami powycinaja wzajemnie. Widaomo za TW SB nie werbowalo wsrod czlonkow PZPR bo byl oficjalny zakaz. TW i OZI oraz inni byli werbowani wsrod dzialaczy bylej opozycji, ksiezy i biskupow. Szczegolnie jezeli chodzi o TW. Chca sie lustrowac no to powodzenia.
a może coś merytorycznie? Ja uzasadniłam swoje zdanie o SLD. Ty spróbuj udowodnić, że SLD nie miało racji albo, że postąpiło nieetycznie szkodząc ludziom czy ich nisząc. Masz okazję.
Spróbuj się dowiedzieć, ilu ludzi w Polsce popełniło samobójstwo, ponieważ grozila im eksmisja na bruk. Ustawa o takiej eksmisji została uchwalona pod rządami SLD z inicjatywy aferzystki Blidy.
SLD tymczasem, za śmierć wyżej wspomnianych ludzi się nie kaja. Domaga się natomiast, żebyśmy troszczyli się o losy aferzystów z jego szeregów oraz ubeckich szpiclów. Dziękuję, beze mnie.
Przecież kaczorom wcale nie chodzi o lustrację tylko o podporządkowanie sobie jak najszerszej grupy ludzi i decydowaniu o ich życiu i śmierci. Zresztą tak było od początku. Oleksy napisał prawdę, że nie współpracował. Na odwrocie oświadczenia opisał fakt przechodzenia szkolenia na wypadek wojny, wcześniej upewniając się u jakiegoś generała, że tego nie można zaliczyć do współpracy. I wszyscy wiemy jak solidurnowactwo chyba z 8 lat ciągało go po sądach.
Przecież czas już wiedzieć do czego służy lustracja i teczki i jaki charakter mają ci, którzy lustrację wymyślili. Jest to inny sposób torturowania ludzi. Nie ma dziś dybów, "madejowego łoża", czy łamania kołem. Są metody "cywilizowane", niszczące psychicznie i społecznie, czyli "wysysa się krew bez zrobienia ranki".
jestes w stanie wymienic choc jednego czolowego polityka SLD (no moze poza Olejniczakiem) za ktorym nie ciagna sie jakies afery?
To, że obrzuca się ludzi SLD sztucznym błotem, nie znaczy, że są zamieszani w jakieś afery. A jeżeli istnieje choćby cień prawdopodobieństwa jakiegoś naruszenia prawa, taki delikwent natychmiast przestaje być członkiem SLD. Chyba nie zaprzeczysz.
A Ty nie możesz jednak napisać, że Kaczyński czy inne "bure suki" z kaczego stada ponoszą jakąkolwiek odpowiedzialność za to co wygadują i wyrabiają. Choćby "taśmy prawdy". O Kurskim, to już nawet szkoda mówić ile podłości popełnił bezkarnie.
A czy zauważyłeś ile razy ukręcano łeb informacjom o nielegalnym braniu pieniędzy przez Kaczyńskich? A policzyłeś ile razy Kaczyński odmówił wykonania wyroku sądu nie przepraszając za oczernianie ludzi?
Nikt mnie nie przekona, że jest lepsza, uczciwsza i bardziej ludzka partia niż SLD.