Komentarze czytelników portalu lewica.pl Komentarze czytelników portalu lewica.pl

Przejdź do menu

Komentowany tekst

Senat: Wydłużono urlop macierzyński

Komentarze czytelników

Dodaj komentarz

Komentarz

To Lewica.pl czy już Interia.pl?

autor: J.K, data nadania: 2007-05-12 11:44:39, suma postów tego autora: 948

Pracodawcy do boju!

Towarzysze postępowi kapitaliści! Pomożcie nam obalić faszystowską ustawę! No pasaran!

autor: ABCD, data nadania: 2007-05-12 09:20:53, suma postów tego autora: 20871

A może większy

sens ma urodzić i wychować dziecko niż zabiegać o konkurencyjność na rynku pracy?

autor: ABCD, data nadania: 2007-05-12 09:19:24, suma postów tego autora: 20871

Brawo

To bardzo dobra decyzja, każdy dzień, który można spędzic z rodziną jest o niebo cenniejszy od dnia spędzonego w robocie.

autor: Emisariusz, data nadania: 2007-05-12 08:48:28, suma postów tego autora: 39

:)

uśmiałem się do łez czytajac komentarz w ramce!!!!!

weroniko wg twej logiki kobiety wogóle NIE POWINNY MIEĆ URLOPÓW MACIERZYŃSKICH ANI TEŻ RODZIĆ DZIECI....bo wiesz...liczy się konkurencyjność na rynku pracy.......HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA

autor: Ramones, data nadania: 2007-05-12 14:38:54, suma postów tego autora: 595

Jezu!!!

Gdzie ja jestem????!!!!!!!!
Na portalu "lewica.pl" pojawia się zarzut, że kobiety staną się mniej konkurencyjne!!!! Boże!!!!
Gdzie jest rozum na lewicy!!!
Mam nadzieję, że niebawem obok komentarza Szydłowskiej pojawi się polemika lub komentarz któregoś z red. portalu, niezgadzający się z jej poglądami.

Szydłowska jako socjalistka powinna wiedzieć, że w Szwecji, która jest wzorem na najbliższe lata dla lewicy (także tej skrajnej), istnieją 20(albo i więcej)-tygodniowe urlopy macierzyńskie i świetnie się sprawdzają!!!

autor: RRRadykał, data nadania: 2007-05-12 19:36:12, suma postów tego autora: 1084

Równie

Równie głupiego komentarza dawno nie było na lewicy.pl, autorka powinna chyba zmienić organizacje, bo z takimi poglądami pasuje do PO

autor: bened, data nadania: 2007-05-12 21:12:21, suma postów tego autora: 145

Szydłowska

Wie, że w Szwecji urlopy są RODZICIELSKIE i jeśli partner nie weźmie swojej części urlopu, to on po prostu przepada. To sprawia, że kobiety mogą połączyć pracę z wychowywaniem dzieci i buduje zdrowe partnerstwo.

Polskie feministki próbowały przeforsować podobne pomysły, ale posłowie boją się aktywnych zawodowo kobiet. Lepiej im płacić za siedzenie w domach i niech "faceci" zarabiają.

autor: Ruskie, data nadania: 2007-05-13 10:43:30, suma postów tego autora: 76

Co za belkot

Ale lewactwo dalej bedzie uparcie twierdzic, ze feminizm nieodlacznie zwiazany jest z lewica.

autor: wojtas, data nadania: 2007-05-13 14:07:59, suma postów tego autora: 4863

Nie do wiary!

...Twórcy zmian w kodeksie pracy działają na niekorzyść kobiet. Wydłużanie urlopów macierzyńskich sprawia, że kobiety są coraz mniej konkurencyjne na rynku pracy. Trudniej im także wrócić po takiej przerwie do pracy...

Nie wierzę! To jakiś żart. Jak ktoś może podszywac się za lewicę, głosząc takie liberalne brednie!

autor: pk, data nadania: 2007-05-13 18:55:06, suma postów tego autora: 261

Masz racje, ale

Masz racje- to trochę jak z emeryturami, gdzie próbuje się wydłużyć wiek emeryt. dla kobiet, aby one miały więcej pieniążków jak przzjdą na emeryturę- od mężczyzn. Jednak powstaje pytanie: Czy oponowanie takiemu zapisowi jest dobre dla świata pracy. Wiesz rozmawiałem z doradcą w konfederacji pracod. polski. Wiesz co mi powiedział, że reprezentuje w tym związku radykalne skrzydło, lewice- rzucając ten sam argument. Trzeba by wprowadzić zapis, że kobieta po powrocie do pracy nie może być zwolniona. Podzielić ten czas pomiędzy obojga rodziców. tam mieszać, nie tu. Dlatego, że wydłużając urlop macierzyński, powodujesz- że pracodawcy w tym kraju będą się cieszyć, że więcej wycisną z pracy- wart. dod. A feministki, które rzucają takie argumenty z tej strony sceny politycznej uprasza się o wcześniejsze przeczytanie kapitału.

autor: Kisiel, data nadania: 2007-05-13 20:29:47, suma postów tego autora: 122

Dodaj komentarz