Komentarze czytelników portalu lewica.pl Komentarze czytelników portalu lewica.pl

Przejdź do menu

Komentowany tekst

Warszawa: Skandal na 52. Międzynarodowych Targach Książki

Komentarze czytelników

Dodaj komentarz

A U NAS NEGACJONISTÓW NIE MA?

NEGOWANIE ZBRODNI FRANCO,PINOCHETA,NSZ,Negowanie pogromu w Jedwabnem,na każdym? uniwerku znajdziesz takich wykładowców

autor: czewony, data nadania: 2007-05-18 20:18:55, suma postów tego autora: 350

Irving to kretyn

ale jedna uwaga - on nie neguje holocaustu.

autor: wojtas, data nadania: 2007-05-18 20:24:08, suma postów tego autora: 4863

Ten faszysta

wogóle nie powinien być wpuszczany do Polski. Ale Polska to kraj gdzie się wybiela faszystów a własne grzeszki pomija bo jesteśmy przecież wybrani.

autor: CHErwony, data nadania: 2007-05-18 22:09:11, suma postów tego autora: 1000

Irving neguje holocaust.

Podczas procesu w Austrii wycofał się z tego twierdzenia i przyznał że holocaust był, ale teraz znowu powrócił do tego co twierdził wcześniej. Poza tym negowanie historii nie podpada pod wolność słowa (wyrażania poglądów).

autor: CHErwona Wolność, data nadania: 2007-05-18 22:46:35, suma postów tego autora: 387

Lewica walczy o wolność słowa...

... oczywiści o wolność słowa dla siebie, bo jeżeli ktoś ma inne poglądy, koludujące z lewicowymi, to jest dyskryminowany, ciągany po sądach itd. Juz nawet nie chce mi sie powtarzać, że za wybielanie komunizmu nic takiego nie grozi i podobne bzdury jak pan Irwing można pisać do woli. Jak widać w kościele lewicy, obłuda jest cnotą!

Już nie wspominam ze autor komentarza to chociaż mógłby się podpisać.

autor: luki, data nadania: 2007-05-18 22:58:16, suma postów tego autora: 44

Poglądów Irvinga

trudno bronić. Ale co powiemy o - częstych zwłaszcza we Francji - myślicielach goszystowskich, ktorzy negowali zbrodnie Stalina, Mao i Czerwonych Khmerów? W Polsce są oni tłumaczeni, wydawani i reklamowani.

autor: ABCD, data nadania: 2007-05-18 23:06:33, suma postów tego autora: 20871

:)

byłbym wdzięczny za jakiś odnośnik do jego prac w których neguje holocaust....mam chyba wszystko co do tej pory napisał a jak dotąd nie wyczytałem nigdzie by zaprzeczeczał iż holocaust miał miejsce ....co więcej w takiej np "Norymberdze" dużo o nim pisze w aspekcie zeznań Goringa....

autor: Ramones, data nadania: 2007-05-18 23:25:11, suma postów tego autora: 595

Taa, dzieki za komentarz

ja tam złudzen, co do lewaków nigdy nie mialem. Ale niech sobie inni poczytaja, jak ciż wielbią cenzurę i knebel.
Niszcz postkomunę i zamordyzm!

autor: Wujek Włodek, data nadania: 2007-05-19 09:37:01, suma postów tego autora: 141

Ale ryj

Ale co za faszystowski ryj. Juz na nim samym jest wszystko wypisane

autor: Faust, data nadania: 2007-05-19 01:37:07, suma postów tego autora: 41

Faktycznie

nordycki typ. Prawdzwie nordycki typ. No, ale czy wolność słowa zastrzeżona jest tylko dla typów zgoła odmiennych??? Jako ciekawostka: mam encyklopedię niemiecką, powojenną, w której jest coś takiego, jak tabela ras ludzkich; zgadnijecie, fotografia przedstawiciela której "rasy" wśród (ras białych oczywiście) jest na pierwszym miejscu, a która na ostatnim?

autor: Bury, data nadania: 2007-05-19 12:18:15, suma postów tego autora: 5751

Jestem jak najdalszy od poglądów

tego oszoloma, ale uważam, że cenzura zawsze jest zla.

autor: Getzz, data nadania: 2007-05-19 12:31:17, suma postów tego autora: 3554

CHErwona wolnosc:

Irvingowi chodzi chyba raczej o pokazanie, ze holocaust nie byl niczym tam specjalnym i ze to w sumei normalna rzecz na wojnie a te same rzeczy rzekomo robili Polacy ("masakra w Bydgoszczy"), alianci (Drezno), nie mowiac o Rosjanach. Oczywiscie wszedzie sa same naduzycie i zwykle manipulacje, ale nie zaprzecza on faktowi, ze w obozach koncentracyjnych mordowano ludzi (a nie np. wysylano ich na wakacje).
To nei zmienia oczywiscie faktu, ze to zwykly debil.

autor: wojtas, data nadania: 2007-05-19 13:57:55, suma postów tego autora: 4863

Jedwabne - czyli gra do jedenj bramki

Do Polski przybyl kiedyś taki Irving-bis - T.Gross. Obaj to historycy hobbysci. Różnica jest taka, że Irving oficjalne liczby ofiar pomniejsza, a Gross powieksza. Nie znam dokonan Irvinga, ale np. Grossa przyłapano na przeczeniu samemu sobie, uleganiu emocjom i odstawianiu na bok metodyki historyka badacza. Tak jak Irving Gross ma obsesje tylko, że na inny temat. Poczytajcie sobie jego "Strach". Brednie i podszyte nieskrywana niechecia do Polaków. I co? Gross wchodzi na salony, a Irvig jest wyrzucany z targów książki. Śmierdzi to totalitaryzmem. Ja wiem, że w histroii Polakow sa ciemne karty, ale ten cyrk z Jedwabnym był obliczony tylko na wyrobienie poczucia winy, a nie badanie prawdy historycznej i autentyczne pojednanie. Cały kraj kaja się za Jedwabne, ksiazki generalizujace na temat Polakow są w kazdej ksiegarni a kto to był Szlomo Morel, Wolińska, Berman itp. mało kto wie. Tak się robi historię.

PS. Oczywiscie poszukiwacze "prawdy" storpedowali ekshumacje w Jedwabnym...

autor: Panek, data nadania: 2007-05-19 14:50:11, suma postów tego autora: 896

Cherwona Wolność,

a kto ustalił te granice wolności słowa? Bo w ani w Powszechnej Deklaracji Praw Człowieka ani w Międzynarodowych Paktach Praw Politycznych i Obywatelskich nie znalazłem, że mamy wolność słowa "za wyjątkiem negowania historii". A jeśli zakazane zostało negowanie historii to czy zakazano też już np. negowania astronomii (np. twierdzenia, że Układ Słoneczny liczy 8 planet) albo fizyki?

autor: Angka Leu, data nadania: 2007-05-19 18:51:19, suma postów tego autora: 3102

...

A może organizatorzy mieli na myśli Johna Irvinga tylko się pomylili:)

autor: Lutmann, data nadania: 2007-05-20 16:48:06, suma postów tego autora: 128

Dodaj komentarz