Komentarze czytelników portalu lewica.pl Komentarze czytelników portalu lewica.pl

Przejdź do menu

Komentowany tekst

Katowice: "Wasza tarcza, nasza krew!"

Komentarze czytelników

Dodaj komentarz

PPP

ulega coraz głębszej automarginalizacji.

autor: ABCD, data nadania: 2007-05-25 19:07:19, suma postów tego autora: 20871

Akcja dla wybranych.

Małym, niepozornym kanapowym partyjkom chodzi o zadymę. Tarcza nam grozi, to dobrze, protestujemy przeciwko tarczy. A mnie chodzi o poważny spór z tymi, co chcą zadecydować za nas, mając nasze opinie gdzieś! Jako obywatel tego kraju chciałbym zaprotestować - skutecznie - przeciw nieliczeniu się z opinią społeczną. Chętnie wziąłbym udział w manifestacji przeciwko instalacji amerykańskiej tarczy.
Józef Brzozowski Żory.

autor: kaktusnadłoni, data nadania: 2007-05-25 21:11:18, suma postów tego autora: 441

Jaki sens???

Nie neguję tego, że należy sprzeciwić się polityce rządu braci Kaczyńskich, polegającej na bolesnej uległości wobec USA. Nie neguję słusznego protestu wobec instalacji tarczy antyrakietowej w Polsce. Nie mam żadnego stosunku do Młodych Socjalistów, choć o samej organizacji słyszałem sporo niefajnych rzeczy. Niemniej nie jestem w stanie nie zadać pytania: gdzie są MS gdy klasa pracownicza, do której chyba takie organizację się odwołują, podejmuje strajk głodowy w kopalni Solino, kiedy ulicami Warszawy idzie manifestacja Polfy, PGNiG, demonstrują kierowcy MZA... Czy młodzi z lewicy(którzy wcale nie zawsze są pierwszej młodości nomen omen) zawsze muszą iść na łatwiznę i przewalać czas i pieniądze na nic nieznaczące epizody, z których wynika mniej niż nic? Zwłaszcza, że Kongres USA nie przyznał pieniędzy na instalacje antyrakietowe. MS i podobne sekty pseudolewicowe jedynie kompromitują ideę lewicowości. Pytanie tylko: jak długo jeszcze?

autor: szerszeń, data nadania: 2007-05-25 21:53:20, suma postów tego autora: 1073

PPP

PPP jest na sztywno powiazana z i zamierza wykonczyc MS bo ma takie polecenie z Rozbrat.

autor: Egon, data nadania: 2007-05-25 22:00:23, suma postów tego autora: 41

Szerszeniu,

PPP jeszcze straszniejsza niż MS

autor: ABCD, data nadania: 2007-05-25 23:02:03, suma postów tego autora: 20871

Nieprawda

Pracownicy PGNIG, akurat ich znam, zawsze byli za prywatyzacją, a strajkowali bo nie dostali obiecanych akcji.
Tak samo z lekarzami, lekarze strajkują bo chcą się uwałaszczyć, a my nie jesteśmy za uwłaszczeniem lekarzy. Tak naprawdę, głos Młodych Socjalistów został usłyszany, głos w sprawie tarczy- cała reszta radykalnej lewicy powinna się cieszyć, żeśmy się przebili, bo społeczeństwo wogóle by nie wiedziało, że jest jakaś grupa, która aktywnie przyczynia się do budowania ruchu " Nie Dla Baz USA". Dlatego śmieszą mnie te wszytskie komentarze, które są nastawione negatywnie do naszych akcji. Bo dzięki takim akcjom, pozostałe grupy robiące coś w tej sprawie mają- siłą napędu- większą moc oddziaływania.

autor: Kisiel, data nadania: 2007-05-26 09:26:26, suma postów tego autora: 122

Katowice

W tym dniu PPP przeprowadzala ogolno polska zbiorke podpisow Mowi i robi Nie czeka na przypadkowych przechodniow np PI i jemu podobnych PPP tak trzymac

autor: MM, data nadania: 2007-05-26 09:31:24, suma postów tego autora: 490

O, tu masz rację,

MM. Po co przekonywać przypadkowych przechodniów? Albo - przypadkowe społeczeństwo?
Lepiej wydać prikaz związkowycm aparatczykom. Tak, jak to robi Przewodniczący. Aparatczycy, jak do staną prikaz, w try miga podpiszą. A nawet - pojadą na urodziny Janion albo na aborcyjny coming-out.

autor: ABCD, data nadania: 2007-05-26 09:39:48, suma postów tego autora: 20871

Katowice Warszawa

Dzieki za uznanie ABCD Tym przypadkowym przechodniem byl Piotr Ikonowicz z trzema zwolennikami Piec organizacji plus ,przechodnie razrm okolo 20 stu osob pod Urmem Tak wygladala pikieta kawiarniano komputerowej lewicy To nie jest smieszne - plakac sie chce

autor: MM, data nadania: 2007-05-26 12:01:33, suma postów tego autora: 490

Wasza tarcza, nasza krew

Bardzo nośne hasło, wzięte z przedwojennego sloganu o ropie. Niestety, do jakiego by ci u nas terrorystycznego aktu nie doszło, to nie padnie jego ofiarą tyle osób, ile ginie w wypadkach. Samochodowych wypadkach. Nadmierna prędkość, brawura, jazda po alkoholu. To nasz wróg wielki, ale nie żadna tarcza (sensowna inaczej, ale to inna bajka), czy anty-tarczowi terroryści. A jakby tego mało, to skala demonstracji (ilość uczestników na sztuki) nie pozwala tego poważnie traktować. Ot, folklor taki, analogiczny do ufologicznego - Szeryfie, niech pan prędko przyjeżdża. Obcy (ufoludki) zjedli mojego psa!

autor: Nemo, data nadania: 2007-05-28 16:45:40, suma postów tego autora: 693

Dodaj komentarz