ulega coraz głębszej automarginalizacji.
Małym, niepozornym kanapowym partyjkom chodzi o zadymę. Tarcza nam grozi, to dobrze, protestujemy przeciwko tarczy. A mnie chodzi o poważny spór z tymi, co chcą zadecydować za nas, mając nasze opinie gdzieś! Jako obywatel tego kraju chciałbym zaprotestować - skutecznie - przeciw nieliczeniu się z opinią społeczną. Chętnie wziąłbym udział w manifestacji przeciwko instalacji amerykańskiej tarczy.
Józef Brzozowski Żory.
Nie neguję tego, że należy sprzeciwić się polityce rządu braci Kaczyńskich, polegającej na bolesnej uległości wobec USA. Nie neguję słusznego protestu wobec instalacji tarczy antyrakietowej w Polsce. Nie mam żadnego stosunku do Młodych Socjalistów, choć o samej organizacji słyszałem sporo niefajnych rzeczy. Niemniej nie jestem w stanie nie zadać pytania: gdzie są MS gdy klasa pracownicza, do której chyba takie organizację się odwołują, podejmuje strajk głodowy w kopalni Solino, kiedy ulicami Warszawy idzie manifestacja Polfy, PGNiG, demonstrują kierowcy MZA... Czy młodzi z lewicy(którzy wcale nie zawsze są pierwszej młodości nomen omen) zawsze muszą iść na łatwiznę i przewalać czas i pieniądze na nic nieznaczące epizody, z których wynika mniej niż nic? Zwłaszcza, że Kongres USA nie przyznał pieniędzy na instalacje antyrakietowe. MS i podobne sekty pseudolewicowe jedynie kompromitują ideę lewicowości. Pytanie tylko: jak długo jeszcze?
PPP jest na sztywno powiazana z i zamierza wykonczyc MS bo ma takie polecenie z Rozbrat.
PPP jeszcze straszniejsza niż MS
Pracownicy PGNIG, akurat ich znam, zawsze byli za prywatyzacją, a strajkowali bo nie dostali obiecanych akcji.
Tak samo z lekarzami, lekarze strajkują bo chcą się uwałaszczyć, a my nie jesteśmy za uwłaszczeniem lekarzy. Tak naprawdę, głos Młodych Socjalistów został usłyszany, głos w sprawie tarczy- cała reszta radykalnej lewicy powinna się cieszyć, żeśmy się przebili, bo społeczeństwo wogóle by nie wiedziało, że jest jakaś grupa, która aktywnie przyczynia się do budowania ruchu " Nie Dla Baz USA". Dlatego śmieszą mnie te wszytskie komentarze, które są nastawione negatywnie do naszych akcji. Bo dzięki takim akcjom, pozostałe grupy robiące coś w tej sprawie mają- siłą napędu- większą moc oddziaływania.
W tym dniu PPP przeprowadzala ogolno polska zbiorke podpisow Mowi i robi Nie czeka na przypadkowych przechodniow np PI i jemu podobnych PPP tak trzymac
MM. Po co przekonywać przypadkowych przechodniów? Albo - przypadkowe społeczeństwo?
Lepiej wydać prikaz związkowycm aparatczykom. Tak, jak to robi Przewodniczący. Aparatczycy, jak do staną prikaz, w try miga podpiszą. A nawet - pojadą na urodziny Janion albo na aborcyjny coming-out.
Dzieki za uznanie ABCD Tym przypadkowym przechodniem byl Piotr Ikonowicz z trzema zwolennikami Piec organizacji plus ,przechodnie razrm okolo 20 stu osob pod Urmem Tak wygladala pikieta kawiarniano komputerowej lewicy To nie jest smieszne - plakac sie chce
Bardzo nośne hasło, wzięte z przedwojennego sloganu o ropie. Niestety, do jakiego by ci u nas terrorystycznego aktu nie doszło, to nie padnie jego ofiarą tyle osób, ile ginie w wypadkach. Samochodowych wypadkach. Nadmierna prędkość, brawura, jazda po alkoholu. To nasz wróg wielki, ale nie żadna tarcza (sensowna inaczej, ale to inna bajka), czy anty-tarczowi terroryści. A jakby tego mało, to skala demonstracji (ilość uczestników na sztuki) nie pozwala tego poważnie traktować. Ot, folklor taki, analogiczny do ufologicznego - Szeryfie, niech pan prędko przyjeżdża. Obcy (ufoludki) zjedli mojego psa!