hehehehehehehe
czytając, że "tylko Sojusz (...) prezentuje się jako partia konsekwentna w swoim programie i działaniach politycznych".
Tak trzymać, młode wilczki, podpuszczone przez starych wyjadaczy, leżących przy korycie... może was też do wylizania reszek dopuszczą...
Teoretycznie Napieralski ma rację, ponieważ PO zgłębiając cele partii, elektorat, sposób widzenia polityki i rządzenia itp., to nie zjandziemy wielu różnic. Alternatywą dla PiS-u jest SLD, tylko żeby Napieralski i Olejniczak nie poprzestali na tym założeniu, a wkońcu udowodnili to w realnych działaniach.
ale przecież $LD jest formacją prawicową. Napierał widocznie coś brał.
minister "Za ziobro na haku" ma dane o kontach co najmniej dwóch "socjaldemokratów"
Rzuć słówko na temat tych zgłębionych przez ciebie celach SLD. Pisz otwarcie.
Grzesiek wykazuje niską aktywność w Sejmie. Jak do tej pory tylko cztery interpelacje, 3 zapytania, żadnych oświadczeń. Za to, łazi po wszystkich stacjach telewizyjnych i prezentuje swoją piekna buzię.
Dwa lata Olejniczaka i Napieralskiego w kierownictwie partii przyniosły oczekiwany zwrot programowy i ideowy partii. Wszystko wskazuje na to, że nakreślone cele i drogi ich osiągnięcia będą w dalszym ciągu wpisywały się w linię ideologiczną lewicy polskiej.Przyjęcie Konstytucji Programowej SLD pokazuje jasno, że partyjne struktury z uznaniem przyjmują zwrot w lewo, który się dokonuje i dokonywać się będzie. Poprzez wielorakie formy oddziaływania SLD udowodni, że jest autentyczną, prospołeczną lewicą zdolną do wzięcia odpowiedzialności za państwo. Należy zatem wspierać w tym dziele zasłużone kierownictwo partii by wspólnie zatrzymać rządzącą prawicę, liberałów i środowiska faszyzujące.
Proszę was, powiedzcie że nie tylko ja mam wyraźne problemy z koordynacją lub wzrokiem. Jaki skręt w lewo? Gdzie? Jak? na pewno chodzi o SLD? O TE SLD?
papiery mają dobre
http://www.sld.org.pl/index.php?view=1&art_id=10562&pid=18&ret_id=203&rsid=0
różnica między PO i PiS jest jedynie taka, że PO posiada "dłuższą ławkę" do wykorzystania no i może patrząc na PiSowską bezczelność i prymitywizm propagandy oraz działalności będzie te same cele ( a może jeszcze bardziej skrajne)realizował w sposób bardziej zakamuflowany. Wystarczy tylko uważnie słuchać wypowiedzi Tuska. Dla jednych i drugich wskazywanie lewicy jako potencjalnego wroga Narodu będzie zawsze priorytetem, bo boją się państwa socjalnego jak diabeł święconej wody. Lewica potrafi rozszerzać swoją bazę kadrową i nie boi się współdziałania z ludźmi z poza swojej ekipy o ile to są fachowcy. No, ale jak na razie wpływ dyrektora Rydzyka i trucizna sączona w uszy części naszych rodaków powoduje, że lewice czeka trudna i żmudna praca a ludzie muszą się e po parzyć by zechcieli pójść do urn wyborczych.
Z tych przyczyn rozdmuchuje się sprawy prawdziwe i zmyślone by tylko ludziom udowadniać, jaka to"brzydka" jest lewica.U tych ludzi każdy chwyt jest dobry, bo "kłamstwo powtórzone 100 razy staje się prawdą.Lewicy brak jest dobrej i pod dobą redakcją prasy, radia, TV. Tak, że lewico do roboty.
Wydaje mi się, że szermierka intelektualna z lewym sierpem i młotem (nadwątlonym podłą dietą) jest dla tak otwartego i potężnego umysłu troche mało wyzywajaca. Proponuję ostre polemiki na żywo z narodowymi socjalistami, dresiarzami i kibolami - im światłość Twojego umysłu na pewno pomoże
otworzyć horyzonty. Wywoływanie w nich zaciekłości będzie dość łatwe, dzięki czemu ziarna, które zasiejesz, na pewno zakiełkuja. Życzę powodzenia w naprawianiu bliźnich , którzy wybrali faszyzm i komunizm zamiast Świetlistego Szlaku.
bo inne partie lewicowe NIC NIE ZNACZĄ i NIC NIE OSIĄGNĄ a Wasze wewnętrzne kłótnie tylko pomagają prawicy, którą ja reprezentuję. PRECZ Z CZERWONYMI. RAZ SIERPEM RAZ MŁOTEM... zresztą lepiej zrobicie to sami
:))))))))))))))))))))
Drodzy forumowicze a zwlaszcza drogi plusie dodatni +! Dwa lata temu uczestniczyłem w spotkaniu z Grześkiwm Napieralskim który mówił o nowym otwarciu SLD. O tym, że wraz z Wojtkiem chcą zbudować SLD na wzór jego pierwszokształtu - czyli konglomeratu wielu różnych środowisk lewicowych, organizacji, partii o różnym zabarwieniu w ramach szeroko rozumianej lewicy w otoczeniu
SLD. Ich pierwszym krokiem w tym kierunku miały być wybory do parlamentu. Wspominał o tym, z kim wtedy rozmawiali. Wymieniał między innymi RACJE , UL , PPS. Wiem też, że od tamtego czasu działacze Racji próbowali kilkakrotnie skontaktować się w tej sprawie z Olejniczakiem. Olewka. Nie ma czasu.Dziś wiadomo , że posyoało się także ich rozumienie z UL em. Podobno nie chcieli dać ULowcom żadnego pierwszego miejsca. Jaruga wie, że z drugiego miejsca w Gdańsku za Seneszynową nie ma szans. Więc UL zaczynał kombinować coś poza SLD. Tak wygląda nowe otwarcie SLD.Wydaje mi się że nie.
Wydaje mi się że nie. (+) Jesteś raczej szczery w swoich ciekawych sądach i opiniach na tym forum. Nie zauważasz tylko jednego. A mianowicie tego, że SLD kłamie!
No ten to ma poczucie humoru.
Prawica alternatywą dla prawicy :D Ale powiem że Napieralski ma pół prawdy, rzeczywiście jedyną w tej chwili alternatywą dla kaczystów jest PO, potem jak PO się skompromituje rządząc, przyjdzie czas na lewicę.
nie wiem dlaczego - ale ostni mój post nie został dopuszczony na tym forum - pewnie był zbyt lewicowy:(
Popieram panów z SLD - top ludzie z klasą i forsą - do których pasują tylko nowe mercedesy i cygara - oto prawdziwa przyszłość lewicy - kawior i szampan - a wy i tak możecie tylko sypać koła w tryby, ale powrotu SLD do władzy to i tak nie powstrzyma.
Nie różni się w tym względzie od PiSu, chociaż PiS przynajmniej program światopoglądowy realizuje, SLD ani światopoglądowego ani społeczno-gospodarczego.
Komunisci wystąp. Eseldowska hołota na lewicy.pl truje umysły lewicy. Co otworzę stronę to Napierała, Olej, Szmajda a na forum wLewoZwroty itp. delegowani przez aparat bmw na front walki propagandowej z lewicą. Dajmy im czadu aż im się odechce wystepów na lewicowych mediach. SLD won do Wyborczej, Wprost i Newsweeka.
Przypominam, że na ostanim zjeździe Nowej Lewicy przyjęto uchwałę w której partia odbiera pseudolewicy moralne prawo do nazywania się lewicą. nazwijcie to kabotyństwem czy jak chcecie ale jesli cos lezy na sercu to trzeba to wyartykułować, no i raz na zawsze jasno się okreslić.
ja sypię PIASEK w tryby (czyli koła zębate) naszego L$D. (*_*)
W pozostałej części swojej wypowiedzi masz całkowitą rację, podobnie jak antyprawak...
Musze przyznać, że niezły jajcarz z tego Napierdalalskiego!
SLD, LID to alternatywa dla prawicy!!!
A od kiedy to prawica jest alternatywą dla prawicy?!!!
HE! HE! HE!
Niech sobie ten chłoptaś w odosobnieniu poczyta własne wypowiedzi programowe. A od razu zauważy, że jego poglądy, to poglądy ultra liberalne, nic nie mające wspolnego z jakąkolwiek lewicą.
I tak to właśnie wygląda, ta smutna tragi komedia kolesi Al Kwapone i spółka.
TFU!!!
jedynie dla PO.
dzeus - albo mało czytasz, albo nie rozumiesz co czytasz i co widzisz. Jedynie co potrafisz to powtarzać słowa Al... i kolesie. Przyznasz, że w jakiejkolwiek dyskusji poważnej to Twoje wypowiedzi nie mają ani treści ani formy. W dodatku "myślisz" że swoimi wypowiedziami kogoś obrazisz. Wydajesz tylko opinię o sobie i sposobie swojego rozumienia świata.
Cytat, przepraszam że przydługi, ale na temat.
"Jacek Pużuk, mazowiecki baron SLD, został członkiem zarządu Stołecznego Przedsiębiorstwa Energetyki Cieplnej - dowiedział się "Wprost". Według tygodnika, to spłata długów za poparcie, którego lewica udziela PO w radzie Warszawy. Pużuk ma pensję wysokości prawie 15 tys. zł brutto, służbowy samochód i służbową kartę płatniczą.
- Nie widzę w tym żadnej niezręczności. Moją kandydaturę zgłosił wydział nadzoru właścicielskiego ratusza. Wyboru dokonała rada nadzorcza spółki - mówi Pużuk. Jak ustalił "Wprost", w ramach spłacania sojuszowi politycznych długów posadę wicedyrektora departamentu opłat środowiskowych w urzędzie marszałkowskim województwa mazowieckiego dostał też wiceszef stołecznych struktur SLD Dariusz Klimaszewski.".
Macie jeszcze odwagę spojrzeć ludziom w oczy?
Lewicowi czarnosiężnicy potrafią; rzucać postami w nieokreślony cel, robić również wiele innych ciekawych rzeczy. Powiem ci w zaufaniu, że masz poczucie misji. Dzwonisz na trwogę, jak niegdyś Hercen swoim Kołokołem,
i pytasz: ludzie kochani, czy was bies opętał? Chcecie całe życie zatruwać się polemikami partyjki dwuosobowej z
trójosobową? To chore! Wychodzić z niszy, kumotrowie! Do Kingsajzu! Na słońce!
Nie widzę nic złego w tym, że pan Pużuk dostał pracę w zarządzie SPEC. To dowód na to, że SLD jest skuteczny pomimo iż pozostaje w opozycji, a jego wykształceni i kompetentni politycy służą swoimi umiejętnościami na różnych stanowiskach. Jednego się tylko obawiam. Mianowicie, czy pan Pużuk będzie umiał pogodzić obowiązki przewodniczącego SLD na Mazowszu z funkcją w zarządzie. Szkoda by było gdyby na tym radosnym przecież wydarzeniu straciło mazowieckie SLD.
robisz na tym portalu. Tyle że sprawa akurat nie jest śmieszna.
Czy mógłbyś mi wytłumaczyć, jakie kwalifikacje ma Pużuk, z wykształcenia nauczyciel, z zawodu pracownik aparatu partyjnego szczebla lokalnego, do współkierowania warszawskim ciepłownictwem za skromnym wynagrodzeniem sześciu średnich krajowych??
A ja mam ciągle cień nadziei, iż od bankierów szwajcarskich dowiemy się tego i owego, jak Polsce służyli starsi stażem towarzysze Pużuka: Piechota, Ungier i Siwiec.
Przypominam wypowiedź korpulentnego klasyka: "Moja sitwa (czyli SLD - naturalnie, przyp. ABCD) miała Polskę w d..."
Alternatywą dla PiS może być nie PO i nie SLD,które miało już okazję się wykazać i udowodnić jak mało ma z lewicowością wspólnego,ale jakaś koalicja radykalnej lewicy i zielonych...Tylko czy taka koalicja ma szansę zaistnieć?Czy nie przeszkodzą w tym różnice ideowe i personalne animozje potencjalnych koalicjantów?
Jeśli ktoś zaszedł tak wysoko w SLD to znaczy, że nabył już zdolności koniecznych do pełnienia funkcji menedżerskich. Pużuk jest bez wątpienia dobry w zarządzaniu, umie pracować z ludźmi i ma zmysł organizacyjny. Niczego więcej nie potrzeba by skutecznie zarządzać takim przedsiębiorstwem. Swoją drogą coś mu się przecież za pracę która wykonał na rzecz lewicy należy.
jesteś rozbrajający.
Czy ty czasem nie jesteś adwokatem, którego przewidująco wynajęli sobie Łapiński i Nauman? A może pracujesz dla Marka Dochnala?
Czy to prawda,że ABCD to szyfr twojego konta w banku na Madagaskarze?
Napisz coś o swej biografii politycznej, to wtedy na pewno irytujacy cię użytkownicy przestaną komentować, pogrążając się w lekturze. P.S. Mam już tytuł tego bestsellera, gdybyś chciał go wypuścić na rynek. Oto i on: Całe życie w niszy.
spider- 666 Przypominam ze moralne prawo nazywania sie lewica odebral Sojuszowi Lewych Dupkow ponad rok temu jeden z mowcow na spotkaniu w PokoleniachzadajacpytanieBoguslawowiZietkowi i calej sali z PI na czele Cyt zpamieci Czy ktos zna jedna lewicowa ustawe rzadow LM? - Jezeli nie to dlaczego nazywacie ichlewica-Sala zamilkla
A ja słyszałem, jak ktoś zapytał Bogusława Ziętka, czemu w lewicowej PPP działają znani ekstremiści prawicowi. Pan Ziętek zamilkł.
ABCD - Nazwiska prosze bo nie wiem Natomiast wiem kto wylecial z Tygodnika za anty semityzm
marnować nazwisk na internet, ale jest ich trochę
po pierwsze po raz kolejny Bartosz W. stwarza propagandę sukcesu sldowskiego.
po drugie partia Olejniczaka dokonała wielkiego zwrotu w prawo czyli do kłamliwej partii demokratycznej,która nienawidzi ludzi pracy
Gratulacje , pewnie tak działa oświecająca matka boska trybunalska
Nie podzielam Twojej opinii o zwrocie SLD w prawo: widziałem Kalisza, Senyszyn oraz kilkudziesięciu innych czlonków SLD baraszkujących z pederastami na paradzie równości w STYLYCY. Borowski też protestował, ale był bardzo usztywniony.
Jestem ciekaw, czy stali czytelnicy tego portalu zauważyli, że od pewnego czasu uaktywnia się tu coraz więcej obrońców SLD pokroju WLewoZwrota. Łatwo ich odróżnić od starych eseldeków typu Albisi(zakładam że ideowych), bo gdaczą na jedno kopyto. Pojawili się nagle znikąd - i równie nagle znikną, jeśli SLD (LiD) odzyska władzę. Zadanie zostało wykonane!