Komentarze czytelników portalu lewica.pl Komentarze czytelników portalu lewica.pl

Przejdź do menu

Komentowany tekst

RACJA: Nauczyciele! Walczcie o swoje

Komentarze czytelników

Dodaj komentarz

a

czy o oswiacie cos napisali?

autor: wojtas, data nadania: 2007-05-29 12:10:18, suma postów tego autora: 4863

...

Ideologizacja oświaty pod rządami Giertycha to jedno. Wieczne narzekania nauczycieli, którzy często mają dużo lepiej niż wiele innych grup zawodowych, to drugie.

Wiele osób ma stresującą pracę, ja też. Jakim prawem nauczyciele żądają wcześniejszych emerytur? Ktp będzie na nich robił w kraju, w którym młodzi uciekają za granicę i nie płacą ZUS-u? Jak długo uczniowie będą płacić za chronienie nauczycieli Kartą Nauczyciela, w wyniku której złego nauczyciela często nie można zwolnić?

autor: Paweł Kończyk, data nadania: 2007-05-29 14:12:09, suma postów tego autora: 2157

Komu będzie potrzebny

wykład siwego weterana, którego nikt nie usłyszy.Jak wyglądają zajęcia z wuefistą - emerytem. Ja to wiem niestety.

autor: minorka, data nadania: 2007-05-29 16:24:10, suma postów tego autora: 108

Zgrzybiałym marksistom na rozwagę...

>>Ideologizacja oświaty pod rządami Giertycha to jedno. >>Wieczne narzekania nauczycieli, którzy często mają dużo >>lepiej niż wiele innych grup zawodowych, to drugie.

Nauczyciel zaczynający pracę, bez tytułów i wychowawstwa zarabia ok. 600 zł. Rodzice mojej dziewczyny pracują w szkole specjalnej, gdzie w każdej klasie jest średnio dwóch uczniów z padaczką - każda jedna lekcja to ryzyko utraty palców.

Jeśli to jest te"o wiele lepiej niż inne grupy zawodowe" to ja dziękuje bardzo!

Starym, zgrzybiałym marksistom radzę pod uwagę wziąć jedno (poza tym, że Marks się pomylił jak mało kto w histori..)
WSPółCZESNA KLASA PRACOWNICZA TO ZARóWNO GóRNIK, DYPLOMOWANY LEKARZ, SPRZąTACZKA W BIUROWCU, OPIEKUNKA DO DZIECI, ROZNOSICIEL ULOTEK REKLAMOWYCH SUPERMARKETóW, JAK I NAUCZYCIEL CZY SEKRETARKA.
Wszyscy jesteśmy dymani...

autor: syndykalista, data nadania: 2007-05-29 16:48:30, suma postów tego autora: 181

Oświadczenie Racji - ruszyło martwe ciele ogonem.

Co kogo obchodzi oświadczenie kanapowej partii nawiedzonych na punkcie KrK karierowiczy?

autor: gdański socjalista, data nadania: 2007-05-29 18:38:32, suma postów tego autora: 6

syndykalista :tak

gwoli scislosci to ja jestem z rodziny nauczycielskiej i wiem dobrze ile nauczyciele zarabiaja. I uwazam, ze powinni znacznie wiecej. WIec tu sie pewnie zgadzamy. Ale mnie osobiscie wkurza hipokryzja ZNP, bo nauczyciele dopiero co dostali podwyzki, a np, za rzadow Millera nie dostali nic, a SLD specjalnie ustawowo blokowal Karte Nauczyciele, zebyb zablokowac wynikajace z niej podwyzki. Wtedy ZNP siedziala cicho.
Nie jestem marksista, ale w czm sie ten Marks wg, Ciebie pomylil?

autor: wojtas, data nadania: 2007-05-29 19:54:12, suma postów tego autora: 4863

Jajcarze i bez racji!

A gdzie te cwane jajcarze byli wczesniej?

Bo ja z tego co wiem to dzisiejsza nedza nauczycieli , to glówne dzieło ich kolesi z LID (dawne UW i $LD)

Dlatego proponuje!

A zamknac mordy i najlepiej się nie wypowiadajcie!
Bo my nauczyciele wam tego nigdy nie zapomnimy!
TFU!!!

Nauczyciel z 25 letnim doświadczeniem zawodowym.

autor: dzeus, data nadania: 2007-05-29 20:58:11, suma postów tego autora: 1046

przyszly nauczyciel

a ja popieram nauczycieli, bo sam nim kiedys bede. robie to dla wlasnego interesu i nic mnie co innego nie obchodzi :-P

autor: moskwa, data nadania: 2007-05-31 21:13:50, suma postów tego autora: 605

Dodaj komentarz