Komentarze czytelników portalu lewica.pl Komentarze czytelników portalu lewica.pl

Przejdź do menu

Komentowany tekst

Kielce: Powstało Stowarzyszenie Poszkodowanych Pracowników Sieci E.Leclerc

Komentarze czytelników

Dodaj komentarz

Kielce

Brawo PPP prawidlowe dzialanie Bez pary w gwizdek Tak Trzymac

autor: MM, data nadania: 2007-05-29 13:12:08, suma postów tego autora: 490

Moje miasto

i wreszcie jakaś pozytywna informacja z niego dochodząca. Tak trzymać PPP i byłe pracownice tego kapitalistycznego shitu jakim jest Leclerc.

autor: CHErwony, data nadania: 2007-05-29 16:31:44, suma postów tego autora: 1000

CHerwony,

w piątek robiłem tam na Ślichowicach zakupy :)

autor: Bury, data nadania: 2007-05-29 21:30:16, suma postów tego autora: 5751

...

Strach otworzyć konserwę bo człowiek zobaczy w niej Ziętka. Cóż, infiltrowanie kolejnych oddolnych inicjatyw społecznych przez wodzowską partyjkę i jej marginalnych liderów z przerostem ambicji raczej nie wyjdzie na dobre samemu celowi działań.

autor: Durango 95, data nadania: 2007-05-29 21:53:44, suma postów tego autora: 3848

Durango,

PPP uprawia tzw. entryzm. Dziwne? Ho, ho, ho, ho, jeśli się przyjrzeć składowi personalnemu jej rady programowej, wcale nie będzie to znowu takie dziwne!

autor: ABCD, data nadania: 2007-05-30 00:02:53, suma postów tego autora: 20871

należy

zgodnie z głębokimi przemyśleniami tow. Che zlikwidować Leclerca i reszte kapitlaistycznego shitu, a dla ludności wprowadzić państwowe domy towarowe, z miesięcznym przydziałem mydła, kiełbasy i wódki, hehe...

autor: dr(e)s, data nadania: 2007-05-30 07:43:23, suma postów tego autora: 1539

Doktorze ss

Haha... człowieku jaki ubaw "miałem" czytając twój komentarz. Jestem wręcz urażony faktem że taką aluzję skierowałeś wobec mojej osoby. Ty doktorze ss rozumiem że wolałbyś pracować ponad normę i nie dostawać za to pieniędzy. Wolałbyś być po prostu wyzyskiwany. Ja wiem że prawdziwe (nie)roby tak wolą. Pozdrawiam serdecznie naszego kawalarza z forum.

autor: CHErwony, data nadania: 2007-05-30 10:15:49, suma postów tego autora: 1000

Rada socjaldemokraty

Nie d(r)esie. Należy właścicielom i zarządcom firmy E'Leclerc uświadomić, że prawo i zasady współżycia między ludźmi należy przestrzegać, a za łamanie norm grożą wysokie kary.

Czy w przypadku zabójstwa z użyciem ostrego narzędzia domagasz się zaprzestania produkcji noży czy raczej złapania i osądzenia bandyty?

autor: Paweł Kończyk, data nadania: 2007-05-30 11:35:16, suma postów tego autora: 2157

Kielce

Konserwe nalezy wywiesc na syberie jako eksponat muzealny w odpowiedniej temperaturze ku pamieci agentury - glupiej agentury jak ktos tu napisal i bedzie zyla dlugo i szczesliwie

autor: MM, data nadania: 2007-05-30 09:53:03, suma postów tego autora: 490

Durango 95

Jakie inflirtowanie przez PPP ??? To stowarzyszenie zrwóciło sie o pomoc do KPiORPu, którzy to działacze mu pomagą i jego członkowie weszli w skład tegoż stowarzyszenia i akurat tak sie składa, że ci działacze KPiORPu z kielc są akurat także członkami PPP, czy też jej młodziezówki..czy to jest grzech ??
Jak by ci ludzie byli członkami np innej parti czy organizacji politycznej tworzacej KPiORP też byś tak szczekał ? napewno nie.

autor: Scyzoryk, data nadania: 2007-05-30 20:14:02, suma postów tego autora: 158

Akurat tak się składa,

Scyzoryku, że KPiORP jest narzędziem PPP do werbunku sympatyków i uprawiania entryzmu.

autor: ABCD, data nadania: 2007-05-30 21:10:34, suma postów tego autora: 20871

ABCD

Ehh, jak zwykle ogólnianie i wyciąganie niewiadomo skad wniosków..powtarzam, gdyby w KPiORP byli działacze innych org - a w kielcach akurat takowych niestety brak - to i oni by byli w tym stowarzyszeniu, a że są tylko działacze ppp....do jasnej ciasnej, czego wy chcecie ?? Jako, że są jedyni w kielcach poza sld....to mają siedziec cicho, bo zaraz ich sie posądzi o działanie wewnetrzne czy sterownicze ? przeciez to jakaś paranoja.

autor: Scyzoryk, data nadania: 2007-05-30 21:53:26, suma postów tego autora: 158

Czyli,

scyzoryku, do KPiORP mogą należeć rózne organizacje ale faktycznie działa tam tylko PPP. Rozumiem, że to wyższa formuła pluralizmu.

autor: ABCD, data nadania: 2007-05-31 00:26:31, suma postów tego autora: 20871

...

Nie, Scyzoryk, działacze PPP czy KPiORP nie muszą siedzieć cicho. Mogą być głośno, działać w chocby 100 innych stowarzyszeniach zajmujących się dowolnymi sprawami. Tyle tylko, że podkreślanie ich macierzystej przynależnosci nasuwa podejrzenie, że nie chodzi im o samą sprawę/problem, lecz o promocję macierzystych organizacji, rozszerzanie ich wpływów i przejmowanie takich inicjatyw. Cóż, ja działam w kilkunastu inicjatywach i w jakichś 70% z nich nie afiszuję się z tym, co jest moją organizacją macierzystą. Bo chodzi mi o rozwiązanie danego problemu, a nie o autopromocję.

autor: Durango 95, data nadania: 2007-05-31 01:05:29, suma postów tego autora: 3848

Kielce

ABCD Rozumie zlosc i bezsilnosc 18scie dzielnic w Warszawie 15stu czlonkow NL z Piotrem Ikonowiczem na czele - Oferuje pomoc przyprowadze swojego psa i kota szeregi wzrosna Kundelki szczekaja karawana idzie dalej Towarzyszom z Kielc sukcesow w walce z ta cholota Tak Trzymac

autor: MM, data nadania: 2007-05-31 08:43:50, suma postów tego autora: 490

ABCD i Durango*

To, że w KPiORPie widac przedewszystkimPPP, jak i Sierpień 80 jak i IP, znaczy tyle, że akurat one dysponują najwiękrzą bazą i najwiękrzymi mozliwościami.

*To, że będąc w jakimś stowarzyszeniu i mówiąc o tym wprost może i jest też rodzajem autopromocji, ale na dobrą sprawe widząc różne i nicjatywy czy to KPiORPu czy innych inicjatyw lewicowych normalne jest mówienie o tym, jaka org czy partia w tym uczestniczy.

autor: Scyzoryk, data nadania: 2007-05-31 10:22:14, suma postów tego autora: 158

Kielce

Scyzoryk - Gdyby byl tam NL z PI na czele ABCD by pial z zachwytu Czego od niego oczekujesz ?Przecierz to proste prostrze od naj prostrzej konstrukcji cepa

autor: MM, data nadania: 2007-05-31 20:51:10, suma postów tego autora: 490

MM

Faktycznie, juz chyba niczego od niego nie oczekuje ;)

autor: Scyzoryk, data nadania: 2007-05-31 22:32:25, suma postów tego autora: 158

Scyzoryku,

to, że w KPiORP "widać przede wszystkim PPP" świadczy, że partia z ciągotkami totalitarnymi, jak już dokona entryzmu, stara się eliminować inne ugrupowania, a z nimi - pluralizm

autor: ABCD, data nadania: 2007-06-01 08:20:55, suma postów tego autora: 20871

ABCD

Wiesz, nie ma co ciagnąc dalej tej dyskusji...ale jedno jest pewne...ty faworyzujesz najbardziej NL a zawsze opluwasz, co by nie zrobiła, PPP....to akurat chyba juz każdy wie, co zagląda w posty....tak, że jakiekolwiek twoje argumenty przeciw min PPP (jak choćby ten o kongresje lewicy i że PPP już skumało sie z sld... ) są wiaodmo ile warte. Zresztą zawsze tyle są warte argumenty wypowiadane przez osobe, która tylko żyje nienawiscią do okreslonej org czy parti.

autor: Scyzoryk, data nadania: 2007-06-01 12:03:30, suma postów tego autora: 158

Scyzoryku,

dlaczego PPP nie chce współpracować z NL przy obronie pracowników?

autor: ABCD, data nadania: 2007-06-01 12:26:35, suma postów tego autora: 20871

abecadło

Z kim chce to wspólpracuje. We Wrocku przychodzi na akcje człek z Nl. W Lublinie współpraca miedzy obiema organizacjami jest. Na prawde trudno zrozumiec, ze na tym etapie formowania się lewicy weryfikacja obejmuje też skłonnosci osobowe? Bo w mocach przerobowych to póki co PPP może se dobierać, bo ma ich dość wiecej niż ine organizacje. A ponadto Tobie za przeproszeniem nic do tego. I wiesz dobrze sie Twe komentarze czyta i odbiera w przasny kabaretowy sposób. Ja myślę zresztą ze o to Ci chodzi, bo masz taki "przewrotny" charakterek:-"). Ale zaczynasz przynudzać. Miłego popołudnia

autor: Ewa G, data nadania: 2007-06-01 14:19:16, suma postów tego autora: 398

Miła Ewo,

Czy partia, ktorej lider zdobył w ostatnich wyborach samorządowych niewiele ponad 1000 głosów i ktiora na swych obchodach 1-majowych zgromadziła 300 osób, włącznie z nomenklaturowymi emerytami, ma podstawy się chwalić swymi "mocami przerobowymi"?

autor: ABCD, data nadania: 2007-06-01 16:24:42, suma postów tego autora: 20871

En passant,

Ewo, kiedy schudnę na tyle, żeby być godnym tak prześlicznej towarzyszki, zaproszę Cię na spacer. Będziemy podchodzić do przypadkowych przechodniów i pytać, czy wiedzą, kto to jest:
1. Ikon,
2. Ziętek
Jak myślisz, jaki wynik uzyskamy?
Przewiduję:
1. Ikon - znany 75%-om ankietowanych
2. Ziętek - znany 1%-owi

autor: ABCD, data nadania: 2007-06-01 16:35:22, suma postów tego autora: 20871

Abecede

Wiesz co , używasz argumentów jakbyś miał lat naście a nie dziesiąt. Co z tego,że jeden jest znany choc nie ma zadnego zaplecza? Dziwi Cie że Zietek nie jest? Przeciez sk.. media blokuja alternatywe zwłaszcza gdy coś ze sobą niesie, nie tylko piękne słowa. O wynikach wyborów piszesz tak, ze zaczynam watpić w Twoją błyskotliwość. A wystarczy być przeciez średnio bystrym by dostrzec wsród ludzi pracy fałszywą świadomośći odpodmiotowienie przede wszystkim. Ponadto Drogi ABCD, Twój idol jest rozpoznawalny bo zaromansował z SLD i był w sejmie:-) Wiec jakby tak przeanalizować również Twoje zapewnienia o czystości i końcu tamtego romansu, to się w kontekscie "rozpoznawalności" która się ekscytujesz przysłowiowej kupy nie trzyma.

autor: Ewa G, data nadania: 2007-06-01 18:54:01, suma postów tego autora: 398

ABCD

hehehe jesli twoim zdaniem podstawą wszystkiego, jest TYLKO rozpoznawalnosc lidera parti...zresztą nie ważne, życze dalszych sukcesów w głoszeniu swoich "teoryji"

autor: Scyzoryk, data nadania: 2007-06-01 20:04:53, suma postów tego autora: 158

Gdyby Ziętek

zaangażował się w swoim czasie, tak jak Ikonowicz, w obronę lokatorów przed eksmisjami na bruk, ryzykując aresztowania, procesy i kary więzienia, to na pewno byłby teraz bardziej znany.
Niestety, wolał on dogadywać się z umundurowanym "pulcinellą" Wachowskiego, kandydatem skrajnej prawicy nacjonalistycznej na prezydenta, generałem Wileckim.

autor: ABCD, data nadania: 2007-06-02 11:30:37, suma postów tego autora: 20871

Ikonowicz

chce mieć partię złożoną z ideowych lewicowców. Oczywiście, takiej partii nie buduje się z dnia na dzień.
Gdyby Ikon chciał, to dzięki m.in. znanemu nazwisku łatwo przejąłby aparat Sierpnia 80. Tylko, że ilu jest tam lewicowców? Ot, jeden na stu czasem...

autor: ABCD, data nadania: 2007-06-02 11:38:40, suma postów tego autora: 20871

wiesz co

puknij się w główke zanim cos takiego napiszesz, albo policz do dziesięciu... Własnie robisz niedzwiedzią przysługe Piotrowi pisząc takie rzeczy

autor: Ewa G, data nadania: 2007-06-02 11:48:05, suma postów tego autora: 398

A może by tak

argumencik dowodzący, że nie mam racji?

autor: ABCD, data nadania: 2007-06-02 12:46:41, suma postów tego autora: 20871

.....

skad Ty w ogóle czerpiesz takie przekonania czy fantazje nt członków Sierpnia? Sni Ci się czy jak? Poza tym to dość ryzykowne sugerować komuś taką arogancję i butę motywującą do przejmowania nieswojej acz bratniej organizacji

autor: Ewa G, data nadania: 2007-06-02 13:05:34, suma postów tego autora: 398

Przeciwnie,

sugeruję, że Ikonowicz nie chciałby mieć nic wspólnego z organizacją związkową Sierpień 80, która niedawno popierała skrajnie prawicowego generała Wileckiego. A czy więcej ją łączy z proletariatem czy bonzami węglowymi, to tylko wtajemniczeni wiedzą.
PS. W kampanii prezydenckiej roku 2000, generał Wilecki wieszczył, że jest "lwem" powołanym do komenderowania polskim "stadem". Nieźle, jak na sojusznika "lewicowego" Sierpnia.

autor: ABCD, data nadania: 2007-06-02 14:22:43, suma postów tego autora: 20871

Dodaj komentarz