Komentarze czytelników portalu lewica.pl Komentarze czytelników portalu lewica.pl

Przejdź do menu

Komentowany tekst

OPZZ przygotowuje się do ogólnopolskiego strajku

Komentarze czytelników

Dodaj komentarz

BUCHA ! CHA! CHAAA!!!

No to teraz wszyscy robotnicy rozpieprzą PIS, aby liberałowie z POLID-u mogli nad nimi zapanować!

To ci dopiero społeczno gospodarcza dla nich zamiana!

BUCHA ! CHA! CHA! CHAAA!!!

TFU!!!

autor: dzeus, data nadania: 2007-05-30 21:17:12, suma postów tego autora: 1046

Wstyd, dno i żenada!

Właśnie takie komentarze należy określić mianem: TFU!!! A w zasadzie nawet tego nie są one warte. W swej zapalczywości Autor zapewne nie zdaje sobie sobie sprawy, że OPZZ to federacja różnych branż, zawodów a przede wszystkim ludzi oraz że, do czego jak do czego, ale do rządów POLiDu OPZZ na pewno nie dąży. Fakt, samo kierownictwo to straszna biurokracja i układnictwo, ale na poziomie branż i federacji jest bardzo dużo ludzi, którzy są po prostu w porządku. Nikt nie wmówi mi, że Chwiluk, Redmer czy Wach są
za rządami PO.
A poza tym: OPZZ to nie tylko robotnicy. Czy ktoś pamięta jeszcze, że ZNP to też ta centrala?
Do Twej refleksji Dzeus.

autor: szerszeń, data nadania: 2007-05-30 21:54:50, suma postów tego autora: 1073

Nie jest źle...

Takie głosy pojawiły się na internetowej stronie Związku Nauczycielstwa Polskiego:

"A gdzie było SLD jak nauczycielom było wcale nie lepiej? Hipookryzja! Toz to za rządów SLD np. placówki opiekuńczo - wychowawcze sprzedano do pomocy społecznej, co do dzisiaj skutkuje bałaganem, próbami odebrania przywilejów z Karty Nauczyciela itp. Krótka pamięć to niezbyt dobry objaw u nauczycieli!”

„SLD nas popiera, teraz, przecież pani Łybacka obiecała utrzymanie prawa do wcześniejszych emerytur do roku 2014 i co zrobiła w tym kierunku. Mamy dość politykowania. Chcemy bezterminowego prawa do wcześniejszych emerytur zapisanego w uchwale.”
---Widać doskonale, ze - pomimo rosnącego poparcia w sondażach dla LiD-u - ludzie, nawet formalnie i z założenia mający popierać SLD mają ich dosć. Pozostaje tylko mieć nadzieje, ze to ONI właśnie nakopią do czterech liter pro-SLD-owskim baronom i stworzą prawdziwie pracowniczą konfederację pracy pokroju CNT czy CGT...
czego życzyłbym sobie i wam wszystkim

autor: syndykalista, data nadania: 2007-05-31 03:07:55, suma postów tego autora: 181

BUCHA ! CHA! CHAAA!!!

Mój drogi kolego(czy tez koleżanko), to kto naiwnie zapisał się do OPZZ, czy tez jej składnika jakim jest nap. zidiociałe do cna ZNP, to ja dorze wiem. Zauważ jednak, że szefowie tej centrali już niejednokrotnie zasiadaliw w ławach poselskich i to własnie z LID( czytaj UW lub SLD)

I to oni drastycznie ograniczali i niszczyli prawa pracownicze.

Czyżby kolega zapomniał ich wielkie poparcie dla Hausnera, który najdelikatniej mówiąc uwalił całkowicie, no własnie, nic jak tylko związki zawodowe?
Bo o emerytach i rencistaj lepiej już nie wspominać.

Ale tak to jest jak się żaba błota zapiera i teraz chce jako liberałek odgrywać obrońce robotnika( HE! HE! HE!!!)!

TFU!TFU!TFU!TFU!TFU!
Aż śliny mi zabrakło!
TFU!

autor: dzeus, data nadania: 2007-05-31 07:21:23, suma postów tego autora: 1046

OPZZ

dzeus - Swieta prawda Tyle szkody co zrobilo opzz z halsnerem klasie robotniczej to mistrzostwo swiata Nie odwazyla by sie na to zadna prawica Pamietac tez nalezy o suoer rzadzie z pania bochniarz na czele i jej obiadkach w opzz - Nazwiska i nazwy organizacji ,mistrzow ' swiata piszemy z malej litery

autor: MM, data nadania: 2007-05-31 08:25:20, suma postów tego autora: 490

Polacy muszą zrozumieć, że tylko wspólne akcje

w sprawach socjalnych, płacowych, itp... mogą coś zdziałać. Potrzeba nam wielkich generalnych strajków na miarę tego co zrobiła Solidarność.

autor: Luke, data nadania: 2007-05-31 10:43:07, suma postów tego autora: 1782

OPZZ =

Ogólnopolska Parodia Związków Zawodowych. OPZZ jak NSZZ "Solidarność(?)" na śmietnik historii.

autor: CHErwony, data nadania: 2007-05-31 11:00:03, suma postów tego autora: 1000

CHErwony, Dzeus i MM...

Rzeczywistość jest taka, jaka jest i nie będzie inna tylko dlatego, że Wy sobie tego życzycie. Związki zawodowe też są takie, jakie są i żaden z Was nie zmieni ich "intelektualnym" krytykanctwem ( nie mylić z krytyką, która ma do siebie to, że bywa czasem konstruktywna). Jeśli macie na dziś inny pomysł na zmianę polskiej/globalnej rzeczywistości, to podzielcie się spostrzeżeniami i wypiszcie własne pomysły, które, daj Boże, dadzą odpowiedź na proste leninowskie pytanie: co robić?
Mam, niestety, dziwne wrażenie, że przemawia przez Was jedynie poważnie zaawansowany cynizm i polityczna frustracja, którą rozumiem, gdyż jest ona naturalnym efektem oderwania się od realnego świata i niezrozumienia podstawowych praw nim rządzących.
Apeluję zatem raz jeszcze: powiedzcie, co należy, a przede wszystkim co można zrobić, by odmienić tę sytuację.
Ale jeśli takiego pomysły brak, a zachodzi uzasadnione podejrzenie, że tak właśnie jest, to proszę Was: dajcie sobie spokój i leczcie swe nerwice w miejscach do tego przeznaczonych.
Pozdrawiam!

autor: szerszeń, data nadania: 2007-05-31 12:07:58, suma postów tego autora: 1073

Codzi o to aby Olajarski i Napierniczak wraz z towarzyszami Onyszkiewiczami obalili ten rząd.

Kolejna żałosna lewacka inicjatywa. Lewica próbuje stwarzać
wrażenie poprzez OPZZ, że chce w sposób demokratyczny
wpływać na los Polski. W rzeczywistości lewackie metody to marna propaganda i terroryzm. Przez 10 lat mieli swojego Prezia a przez 8 lat rządy Lesia, Józia i innych towarzyszy i nic nie wskorali...!!??? Teraz im się przypomniało - lekarze i nauczyciele to tylko forpoczta większej zadymy.

autor: Ewaryst, data nadania: 2007-05-31 12:38:08, suma postów tego autora: 294

opzz

Szerszen Pytasz co robic Wyeliminowac agenture wplywu np GW Wstydliwej chohoby nie leczy sie pudrem potrzebny jest silny antybiotyk Cala receptura Proste?

autor: MM, data nadania: 2007-05-31 19:38:30, suma postów tego autora: 490

OPZZ

opzz moze pisac - Do skladu desek

autor: MM, data nadania: 2007-05-31 20:31:25, suma postów tego autora: 490

MM = Mały Mózg

O czym Ty opowiadasz MM? Jestem w OPZZ niemal każdego dnia i nie zauważam tam wpływu GW. Ale może masz inne informacje; proszę podziel się nimi, ale oczekuję konkretów. Na serio obawiam się, że Mały Mózg z Ciebie. Na wstępie proponuję: miej lepszą kontrolę nad językiem polskim i interpunkcją. Potem zacznij się ostrożnie wypowiadać. Ale bardzo ostrożnie, bo aż głupio czytać Twoje komentarze.
Pozdrawiam!

autor: szerszeń, data nadania: 2007-05-31 21:21:21, suma postów tego autora: 1073

opzz

szerszen jAK JA BYLEM CZLONKIEM wARSZAWSKIEJ RADY opzz to Ty boso za orkiestra biegales Prosba Nie ucz ojca dzieci robic

autor: MM, data nadania: 2007-05-31 21:52:29, suma postów tego autora: 490

Zobaczymy ile strajkow

bedzie robic OPZZ jak za 2 lata ministrem finansow w rzadzie PO-LiD bedzie np. Schetyna i wroci Balcerowicz.

autor: wojtas, data nadania: 2007-05-31 22:54:03, suma postów tego autora: 4863

...

MM, wpływu GW poszukaj sobie w Krytyce Politycznej, która promuje twoich kamratów z PPP i Sierpnia 80. Zresztą w samej GW częściej można znaleźć laurki nt. działaczy PPP i Sierpnia 80 niż OPZZ.

autor: Durango 95, data nadania: 2007-06-01 03:56:23, suma postów tego autora: 3848

MM

pięknie napisałeś, że z lewicy warto wyeliminować "agenturę wpływu GW".
To co, zabierzemy się za Książkę i Prasę, której dyrektorem jest publicysta GW (i Newsweeka.Polska), a także organizator spotkań promocyjnych red. Artura Domosławskiego?

autor: ABCD, data nadania: 2007-06-01 08:24:00, suma postów tego autora: 20871

MM członkiem ;-)

MM, być może byłeś członkiem, być może Rady OPZZ. Ale co ja wtedy robiłem to wierz mi, nie masz bladego pojęcia.

autor: szerszeń, data nadania: 2007-06-01 10:53:53, suma postów tego autora: 1073

o co kaman?

a moze mi ktos dobrze orientujacy sie w temacie wyjasnic wlasciwie DLACZEGO opzz ucieka sie do tak radykalnego (jak by nie patrzec!) srodka jakim ma byc wielobranzowy strajk ogolnopolski?? przeciwko czemu czy komu ma byc tenj strajk? o jakie postulaty beda strajkowac zwiazkowcy opzz? czy jest to wypowiedz tylko jednego przewodniczacego Guza czy tez jakis oficjalny dokument kierownictwa?? mozliwe ze nie jestem w temacie ale niestety wydaje mi sie ze moze to byc jedynie wykorzystanie politycznej koniunktury (bo opzz upolityczniony JEST) do osiagniecia swoich celow politycznych, nie koniecznie zwiazkowych... a jesli by tak bylo, to nie trudno odgadnac kto - jaka formacja - pociaga za sznurki, w koncu lepszej okazji do ataku na coraz bardziej sypiace sie panstwo kaczynskich nie ma (chodzi mi o coraz wiecej protestujacych branz)... :) prosze o odpowiedz merytoryczna, ja sympatykiem PiSu bynajmniej nie jestem!

autor: pawcis, data nadania: 2007-06-03 13:01:15, suma postów tego autora: 1

Oczywiście

Oczywiście ,że działanie OPZZ jest sterowane przzez SLD , tu nie chodzi o pomoc pracownikom w ale o dowalenie Kaczorom i pomoc Lid w działaniach politycznych , śmieszny jest też postulat tylko 10 % podwyżek tyle pracodawcy daja sami ze strachu przed ucieczką fachowców za granicę .

autor: bened, data nadania: 2007-06-03 18:47:40, suma postów tego autora: 145

Dodaj komentarz