Komentarze czytelników portalu lewica.pl Komentarze czytelników portalu lewica.pl

Przejdź do menu

Komentowany tekst

Binswanger-Stefańska: Szczyt szczytowania

Komentarze czytelników

Dodaj komentarz

Król jest nagi?

Nie chciałbym być tym pierwszym, który zakrzyknie "król jest nagi", ale aż mnie korci... Może mi ktoś wyjaśni, pouczy, oświeci, po co na tym portalu publikuje się tę paplaninę?

autor: krik, data nadania: 2007-06-01 17:51:54, suma postów tego autora: 1649

Skandal

Tak źle napisanego tekstu dawno w portalu "Lewica.pl" nie było. Dlaczego nikt nie zrobił korekty? Składnia i interpunkcja wołają o pomstę do nieba. Pani, o której nigdy wcześniej nie słyszałem, podaje się za dziennikarkę, a pisze tak nieporadnie, że najbardziej tolerancyjny polonista upstrzyłby to na czerwono. Szkoda mówić: stek banałów i w dodatku fatalnie napisanych. Aż strach pomyśleć, co by się stało, gdyby pani "dziennikarka" pisała bez automatycznego korektora ortografii. Skandal!!!

autor: AdamM, data nadania: 2007-06-01 23:54:02, suma postów tego autora: 71

Publikację

tej - jak słusznie określono w dyskusji - "paplaniny" można chyba wytłumaczyć nieformalnym consensusem wewnątrzredakcyjnym, iż na jeden tekst o tematyce socjalno-gospodarczej czy międzynarodowej powinien przypadać jeden równoważący tamte tekściorek poświęcony wyzwoleniu obyczajowemu. Bo wszak kwestii ekonomicznych NIE WOLNO ODDZIELAĆ od obyczajowych, jak mawiają klasycy warszawscy. A że tekściorki obyczajowe są, jakie są, to już inna para kaloszy.

autor: ABCD, data nadania: 2007-06-02 15:13:15, suma postów tego autora: 20871

A o co tu chodzi?

Tego chyba nikt nie wie

autor: wojtas, data nadania: 2007-06-02 17:46:18, suma postów tego autora: 4863

Po samym tytule skojarzyłem, że może

będzie to jakaś kpina z G8 i parę rudymentarnych, ale zawsze potrzebnych słów prawdy o "światowym handlu". Jak widać, łudziłem się...

Nazwiska, adresy, kontakty - kto odpowiada za to badziewie?!

autor: _Michal_, data nadania: 2007-06-03 00:15:27, suma postów tego autora: 4409

Ocena

Ja przeczytałem. Było o reklamie seks (troszkę) i o dogmatach religijnych. Ocena: - - - + + + + OK

autor: prezio, data nadania: 2007-06-03 16:37:40, suma postów tego autora: 878

wymiękłem

...ale zanim to nastąpiło dobrnąłem do 1/3 tego artykuliku - czytać się tego za bardzo nie da. tekst nadawałby się bardziej na bloga niż na poważny portal publicystyczny

autor: tyvodar legocki, data nadania: 2007-06-05 03:08:37, suma postów tego autora: 849

dwie możliwości

a ja tu widzę dwie możliwości: albo tekst jest bezdennie durny, albo czytelnik jest skończonym durniem.

pozdrawiam ;)

Elżbieta Binswanger-Stefańska

autor: ellubis, data nadania: 2007-06-05 13:00:25, suma postów tego autora: 25

Obstawiam opcję nr 1,

a autorce "winszuję" zadęcia i braku elementarnego samokrytycymu, obie te cechy gwarantują poczesne miejsce w lidze publicystów tego portalu, wot.

autor: _Michal_, data nadania: 2007-06-05 21:46:26, suma postów tego autora: 4409

Swoją drogą,

jeśli notka biograficzna nie opiera się na zmyśleniach, dziełko to stanowić może jakiś asumpt do refleksji nad stane polskiej mainstreamowej publicystyki... Trawestując Celine'a: już wchodzi miękkie, a wychodzi całkiem rozwodnione.

autor: _Michal_, data nadania: 2007-06-05 21:51:57, suma postów tego autora: 4409

ach, to o to chodzi...

... _Michalowi_, o elementarna krytyke tego portalu ;( gratuluje zawzietosci, ponad 400x... no, no..., to chyba pelny etat? nazwiska, adresy, kontakty? do szafy? ;(

autor: ellubis, data nadania: 2007-06-06 10:55:55, suma postów tego autora: 25

Dodaj komentarz