Komentarze czytelników portalu lewica.pl Komentarze czytelników portalu lewica.pl

Przejdź do menu

Komentowany tekst

"Mengele" nikogo nie obraża

Komentarze czytelników

Dodaj komentarz

Cała ta korupcja to temat sztucznie rozdmuchany przez media

i klasę polityczną, żeby ukryć prawdziwe niesprawiedliwości i wyzysk... Te miernoty polityczne i dziennikarskie muszą posługiwać się wielkimi słowami dla drobnych spraw, żeby uzasadnić swoją przydatność.

autor: Luke, data nadania: 2007-06-01 20:51:35, suma postów tego autora: 1782

myślę że

ten Pan jest daleki od wiedzy o dramacie II Wojny Światowej i nigdy nie oglądał niemieckich obozów zagłady, a jeśli widział to może też nie widzi w tym nic złego.

autor: myślę że +, data nadania: 2007-06-01 21:38:56, suma postów tego autora: 101

Przykre to.

Trochę to przykre, gdy się słyszy takie rzeczy.

Ale z drugiej strony czemu się dziwić?
Przecież na około mamy do czynienia z wilką medialną eskalacją wszystkiego złego co robi koalicja rzadząca.

To też i ci którzy są jej ludźmi, jak łapią za rekę lekarza mordercę, lub choćby jedynie ordynarnego łapówkarza, też dowalają do pieca, i to na całego.

Ot i tylko dlatego mamy z takimi brudnymi chwytami do czynienia.

Moim zdaniem za tę calą smutną sprawę, tak naprawdę winę ponoszą wszyscy, bo wszyscy odpowiadamy za brak elementarnej wiedzy(nie tylko historycznej) przed Bogiem i Ojczyzną.

Smutne jest też to, że podobno wolna od 20 lat władza ma takie denne osiągniecia edukacyjne.

Och!
Ani mi się pluć na tę bandę nieuków dzisiaj nie chce.

autor: dzeus, data nadania: 2007-06-01 22:42:02, suma postów tego autora: 1046

myślę że

Ten Pan nie zna nieszczęść jakie spotkały ludzkość z rąk Niemców, czego sztandarową postacią był Mengele.Pewno ten Pan nigdy nie był w niemieckim obozie zagłady w Oświęcimiu(specjalnie używam nazwy POLSKIEJ aby mógł tam pojechać z obstawą swoim służbowym pojazdem i nie zbłądził), a jeśli był i widział to może nie widzi w tym nic złego?

autor: myślę że +, data nadania: 2007-06-01 23:16:47, suma postów tego autora: 101

No i tak właśnie prawica pomniejsza odpowiedzialność

Niemców za zbrodnie II wojny światowej... Jeśli Doktor G = Mengele, to Mengele = Doktor G, to Mengele = wątpliwa zbrodnia.

autor: Luke, data nadania: 2007-06-02 15:15:51, suma postów tego autora: 1782

:)

bo jak wiadomo ludzie lewicy słowa "faszysta" nie używają nadaremno...daj spokój luke.... to był kryptonim akcji..wewnętrzna sprawa..równie dobrze mogli nadać "dupa"...pan G. to człowiek salonu stąd ten skowyt

autor: Ramones, data nadania: 2007-06-02 19:58:04, suma postów tego autora: 595

Luke

Który Mengele: Maszyny rolnicze MENGELE nowe i używane z Europy - autoline.com.pl,Agros - łożyska, pasy klinowe, auto części, oleje, smary - Mengele,Mengele – Muzyka w Last.fm? Najprawdopodobniej więc było to tak. Słynny chirurg przyjął (za łapówką, oczywiście) na leczenie do szpitala MSWiA prostego rolnika. O tym, czy dołożył podczas operacji należytej staranności - to chyba nie CBA i nie prokuratorowi orzekać? Tak czy owak, po kilku dniach pacjent był już tylko mechanicznie odżywiany - i lekarz chciał go odłączyć od aparatury. Rodzina liczyła jednak na cud. Na co lekarz zaproponował, by zapłacili. Jemu, oczywiście - choć szpital jest reżymowy. Ci nie dali - więc odłączył.
Czy to można nazwać "morderstwem"?
Jeśli tak - to dziennie mamy w Polsce kilku takich "morderców".

autor: Ewaryst, data nadania: 2007-06-02 20:49:55, suma postów tego autora: 294

żydokomuna

Użycie tego kryptonimu wskazuje raczej na kontekst kulturowo-narodowy pomysłodawcy.Inaczej,kto nadaje ton w CBA ?

autor: mi, data nadania: 2007-06-02 22:39:04, suma postów tego autora: 86

Dzeusz

Mengele na pasie swego munduru nosił napis "Bóg z nami",krzyżacy wielki krzyż .Miłuj bliźniego,aż ostatnia koszula spadnie z niego,oto twoja dewiza i ciebie podobnych.

autor: stanislaw1, data nadania: 2007-06-04 07:57:03, suma postów tego autora: 220

Dodaj komentarz