A dla komuchow lewakow ktorzy skrajnie ograniczja moja wolnosc to co ma byc miejsce?Zalosc panowie zalosc....
Dlaczego polscy antyfaszyści nie przeciwdZiałają publikowaniu przez wydawnictwo KiP antysemity Jamesa Petrasa oraz negacjonisty Holocaustu, Izraela Szamira?
a podobno jakiś zjazd SLD jest - a tu nic - cisza///:P
Martwi mnie jednak opieszałość, z jaką demokratyczne państwo rozprawia się z lewactwem i neokomuną. Wypada mieć nadzieję, że wymiar sprawiedliwości za propagowanie ustroju totalitarnego o charakterze komunistycznym dla nikogo nie będzie miał pobłażliwości. To oczywiste, że nie może być wolności dla wrogów wolności. Niszcz komunę, buduj przyjaźń!
czas na leczenie. Natychmiast!!!!
Skoro był nim, tzn. że musiał być członkiem MW lub LPR. Dlaczego się tego nie podaje?
Przecież ludzie o faszystowskich poglądach są członkami albo sympatykami w/w organizacji i powinno podawać się całą prawdę a nie tylko jej część. Należy pokazać całe oblicze współrządzącej Polską partii.
I niech ktoś nadal gada głupoty, że demokracja w Polsce nie jest zagrożona. Skoro tak jest, to oddajmy MW, ONR i LPR całą władzę w kraju. Niech GieTyChy rządzą!
A wtedy się przekonają.
Mam kolego dokładnie takie jak ty wątpliwości.
Ale co gorsza, z tego co wiem, to w tym powiecie władza należy do POLID , a więc należy postawić pytanie.
DLACZEGO CI TOWARZYSZE ZATRUDNIALI U SIEBIE FASZYSTĘ(lub faszystów)?!!!
Czekam więc na oficjalną odpowiedź.
Najlepiej pana Starosty, jego wice, oraz POLID-owskiej Rady tego Powiatu !
TFU!!!
..."elementy umundurowania z emblematami nawiązującymi do symboliki faszystowskiej"....HAHAHA to jest dopiero ZBRODNIA..elementy umundurowania w szafie to wg policji "szerzenie nienawiści..." chyba wśród moli
że antyfaszyści zajmują się elementami umundurowania w szafie, żeby nie zająć się np. wybielaniem UPA, demaskowaniem "żydowskich lobbies" (w tekstach Jamesa Petrasa) i popieraniem terrorystycznych działań islamskich ekstremistów (w piśmie Rewolucja), ktorym skompromitowała się bliska im towarzysko koteria KiP-owska.
a w jaki to sposób kolego lewica ogranicza twoją wolność, wielcem ciekaw?
ABCD, antyfaszyści nie protestują chociażby dlatego, że: a) Petras nie jest antysemitą;
b) israel shamir nie jest negacjonistą
nic prostszego, jak podjąć polemikę z Noamem Chomsky`m, który udowodnił, że Petras, wychodząc od zasadnej krytyki izraelskiej polityki wobec Arabów, dał wyraz wszystkim klasycznym antysemickim obsesjom (w tym przekonaniu, że Stanami Zjednocvzonymi rządzą Żydzi).
Izrael Szamir był gościem na licznych konferencjach negacjonistów (ostatnio: w Widniu i Teheranie). Wzywał tam do użycia broni atomowej przeciw Izraelowi. Opowiadał też o zmyślonych przez siebie zbrodniach Zydów (np. o tym, ze syjonisci zatruli źródła Renu. O tym wszystkim łatwo się przekonać na jego stronie internetowej www.israelshamir.net.
A jeśli Cię jeszcze nie przekonałem, to mogę wkleić przykłady ewidentnie antysemickich i negacjonistycznych wypowiedzi Petrasa i Shamira, pochodzące z ich publikacji w KiP.
z obsesją petrasa dot. władzy żydów (a konkretnie żydowskiej finansjery) nad ameryką faktycznie się spotkałem. można z tym się zgodzić, można nie zgodzić, można to potępić, wyśmiać - jak komu wygodniej. nic mi nie wiadomo natomiast by petras dykskryminował kogoś - lub po prostu krytykował - za sam fakt bycia żydem. "antysemickie" obsesje jakie u niego wykrywasz mogą być najzwyczajniej obsesjami trockistowskimi - wietrzenie spisków, wieczne jątrzenie, etc...
shamir jest faktycznie nieprzejednany jeśli chodzi o krytyke państwa izrael, a także żydowskiego lobby finansowego w usa, ale nie dopatrzyłem się by kiedykolwiek kwestionował hitlerowskie ludobójstwo. wydaje mi się, że akurat w teheranie go nie było. konferencja w teheranie nie była konferencją negacjonistów, tylko różnych kontrowersyjnych myślicieli [lub jeśli kto woli, po prostu świrów] krytycznie odnoszących się do izraela, zadających niewygodne pytania dotyczące historii najnowszej. faktem natomiast jest, że wystąpiło tam conajmniej dwóch negacjonistów - co samo w sobie już jest powodem do krytyki tej konferencji.. na prywatną stronę shamira czasem zaglądam i chociaż sporo tam idei pod którymi nigdy bym się nie podpisał, to negacjonizmu tam - używając twojego ulubionego zwrotu - ani dudu..
Szamir w Teheranie był na pewno. Udzielał nawet wywiadów dla prasy irańskiej. Tam właśnie mówił o zniszczeniu Izraela przy użyciu broni atomowej. Pamiętam, że czytałem o tym na jego stronie.
Szamir twierdzi na pewno (w tekście opublikowanym u swego polskiego wydawcy, czyli w KiP), że Palestyńczykom w Izraelu jest gorzej niż było Żydom w III Rzeszy w roku 1940 (a więc już po ustawach norymberskich i nocy kryształowej). O wykorzystywaniu i wyolbrzymianiu Holocaustu przez Izrael mówi mniej więcej 1000 razy częsciej niż przyznaje, że w Niemczech i okolicach za Hitlera coś złego, być może, z Zydami się stało.
Słowem, z negacjonistami mu więcej niż po drodze. Zauważ, że mało który negacjonista twierdzi, że pod rządami nazistów w ogóle żadni Żydzi nie ginęli.
A Petras jest zapewne w pierwszym rzędzie "spiskowcem", ale ulega też odruchom i urazom antysemickim. Spróbuję przedstawić tu cytaty, ktore o tym świadczą.
mam nadzieję, że dostanie te dwa lata więzienia i to nie w zawieszeniu. Kara powinna być przestrogą dla innych osób hołdujących nazizmowi. Nie może być zgody dla planów, które zakładały podstawianie bomb, ataki na uchodźców.
Dlaczego lewicowy miesięcznik "Dziś" M.F. Rakowskiego drukuje teksty autorytarnie prawicowego Jacka Zychowicza? Może wiesz coś na ten temat???
to pytanie do redakcji wymienionego przez Ciebie tytułu, a nie na forum dyskusyjne.
Dodałbym, że jeśli w środowisku lewicowym zarzuca się komuś autorytaryzm, i to prawicowy, wypadałoby mieć cień argumentu.
nie może być zgody na terrorystyczne metody działania. Dlatego proszę ludzi lewicy o zajęcie zdecydowanego stanowiska wobec pisma Rewolucja, które takie metody nie tylko popiera, ale wręcz je zaleca Palestyńczykom (por. numer 3 tego pisma oraz jego analizę w publikacjach A.Grabskiego i P.Kendziorka m.in. w miesięczniku Midrasz).
Zapewne dlatego, ze - na ile kojarze teksty autorstwa tego publicysty, i go z kims nie myle (np. z dziennikarzem Zychowiczem z "Rzepy" czy tlumaczem niemieckiej humanistyki, Juliuszem) - sa w sumie lewicowe. Moze jakas przypadkowa zbieznosc nazwisk Cie zmylila?