no to prawdziwy zwiazek zawodowy. dzialam w ruchu zwiazkowym ponad 20 lat - w MPT. OPZZ to prawdziwy zwiazek. tak trzymac. niech wiedza frajerzy jak jerzdrza szoferzy. tyle mam wam do powiedzenia. inne zwiazki to gowno. tylko OPZZ sie liczy. to jest to.
Średnia rośnie i będzie rosnąć szybko, problem w tym że ten wzrost jest niesprawiedliwy- jednym płace wzrosną o 50% innym o 0%...
10%- toć to żywa kpina z ludzi pracy!!!
Bo gdybyście mieli towarzysze choć cień rozumu, to dopisalibyście natychmiast jedno zero!!!
Dlatego dla jasności proponuje towarzyszom z tego smutnego i liberalnego zwiazku poczytać co nieco o Wegierskich Socjalistach.
A szczegolnie o tym co oni uczynili w temacie płacy minimalnej.
Może to was towarzsze wreszcie nieco oświeci!
Bo tych waszych pierdół, to już nawet przedszkolaki nie mogą słuchać!
TFU!!!
jeśli OPZZ jest taki wredny, to dlaczego wodzirejem tegoroczonego pochodu OPZZ (i SLD) w Warszawie był działacz PPP i KPiORP?
O jakim działaczu PPP i KPiORP mówisz? Rozumiem, że można mieć swoje antypatie, ale to co teraz piszesz jest po prostu kłamstwem.
a Bojan Stanisławski?
nie pozwala odpowiedzieć Szymonowi Martysowi?
O ile mi wiadomo Bojan nie jest działaczem PPP ani KPiORPu.
Wręcz przeciwnie, zerknij na stronę socjalizm.org. Grantowcy z tego co wiem nastawiają się na działanie w środowisku OPZZ czy nawet Platformy Socjalistycznej SLD, co zresztą jest zgodne z dominującym na świecie stanowiskiem tej międzynarodówki, która nastawia się na entryzm i to głównie w ugrupowaniach socjaldemokratycznych.
Proszę Cię, nie kompromituj się bardziej, niźli to konieczne.
Bojan Stanisławski nie jest w PPP i nigdy w niej nie był. Jest redaktorem Nowego Tygodnika Popularnego - pisma OPZZ. Po co wypisujesz rzeczy, które są zwykłymi bzdetami? Albo po raz kolejny nie wiesz o czym piszesz, albo celowo wprowadzasz forumowiczów w błąd. Ani to eleganckie, ani to uczciwe. Ale cóż, może na tym portalu nie ma to znaczenia; można pisać co się chce i jak się chce i nikt za nic nie odpowiada. Czyli tak, jak w Polsce ogólnie.
Gratuluje i życzę otrzeźwienia.
a co bojan stanisławski ma wspólnego z PPP? to były działacz PPS i założyciel socjalizm.org Taki sobie ten portal a jego szef ma trochę paranoję antykapitalistyczną, ale u Ziętka to on nie bywa.
Nie jestem kadrowcem żadnej partii czy komitetu, więc nie mogę wiedzieć na pewno, jaką legitymację nosi w kieszeni Bojan Stanisławski.
Jednakże. Bojan Stanisławski na stronie socjalizm.org pisze o swoich związkach z grupą KiP, którą nie wiadomo czemu nazywa "jedynym wydawnictwem lewicowym w Polsce".
Nowy Tygodnik Popularny faktycznie jest pismem redagowanym przez KiP, a nie OPZZ.
Politycznym liderem KiP jest Zbigniew Marcin Kowalewski, członek rady programowej PPP i działacz KPiORP.
KiP-owcy przy każdej okazji mówią o swoim zaangazowaniu na rzecz "walczących pracowników", jako dowód tego podając swe poparcie dla i uczestnictwo w akcjach KPiORP.
Ich organ, Le Monde Diplomatique.Polska jest wymeniony na stronie KPiORP jako struktura współpracująca z tym komitetem.
Wymienione fakty skłoniły mnie do - chyba uzasadnionego? - wysnucia hipotezy o związkach Bojana Stanisławskiego z PPP oraz KPiORP.
Nie wiem, czy Bojan Stanisławski bywa u Ziętka. Wiem natomiast, że niekoniecznie z własnej inicjatywy zakładał on towarzystwa przyjaźni polsko-kubańskiej i polsko-wenezuelskiej. W ślad za tym ostatnim przedsięwzięciem, poszły - podjęte przez B.Ziętka i Z.M.Kowalewskiego - próby nawiazania współpracy z Ambasadą Boliwariańskiej Republiki Wenezueli.
Tak więc PPP wykorzystała Bojana Stanisławskiego jako łącznika z wenezuelskim przedstawicielstwem w Polsce.
Chyba przede wszystkim posługująca się Bojanem Stanisławskim koteria KiP, która stawia równocześnie i na PPP, i na SLD, i na LiD, i diabli już wiedzą na kogo!
antykapitalistyczna?
Uprzejmie informuje wszystkich czytelnikow portalu Lewica pl ze od dnia 1go czerwca do chwili obecnrj z przyczyn technicznych nie dokonywalem wpisow na LWWICA pl Oswiadczam ze wszystkie wpisy zostaly dokonane bez mojej wiedzy i zgody Sa zwyczajna prowokacja Od tej chwili zaprzestaje podpisywac sie literkami MM