Komentarze czytelników portalu lewica.pl Komentarze czytelników portalu lewica.pl

Przejdź do menu

Komentowany tekst

OPZZ chce wzrostu wynagrodzeń o 10 proc.

Komentarze czytelników

Dodaj komentarz

OPZZ rzadzi!

no to prawdziwy zwiazek zawodowy. dzialam w ruchu zwiazkowym ponad 20 lat - w MPT. OPZZ to prawdziwy zwiazek. tak trzymac. niech wiedza frajerzy jak jerzdrza szoferzy. tyle mam wam do powiedzenia. inne zwiazki to gowno. tylko OPZZ sie liczy. to jest to.

autor: MM, data nadania: 2007-06-03 05:31:47, suma postów tego autora: 490

Ciągle jest mowa o płacy średniej

Średnia rośnie i będzie rosnąć szybko, problem w tym że ten wzrost jest niesprawiedliwy- jednym płace wzrosną o 50% innym o 0%...

autor: Luke, data nadania: 2007-06-03 08:44:19, suma postów tego autora: 1782

Liberalni Jajcarze!

10%- toć to żywa kpina z ludzi pracy!!!

Bo gdybyście mieli towarzysze choć cień rozumu, to dopisalibyście natychmiast jedno zero!!!

Dlatego dla jasności proponuje towarzyszom z tego smutnego i liberalnego zwiazku poczytać co nieco o Wegierskich Socjalistach.
A szczegolnie o tym co oni uczynili w temacie płacy minimalnej.

Może to was towarzsze wreszcie nieco oświeci!

Bo tych waszych pierdół, to już nawet przedszkolaki nie mogą słuchać!

TFU!!!

autor: dzeus, data nadania: 2007-06-03 09:35:39, suma postów tego autora: 1046

MM,

jeśli OPZZ jest taki wredny, to dlaczego wodzirejem tegoroczonego pochodu OPZZ (i SLD) w Warszawie był działacz PPP i KPiORP?

autor: ABCD, data nadania: 2007-06-03 09:51:42, suma postów tego autora: 20871

ABCD

O jakim działaczu PPP i KPiORP mówisz? Rozumiem, że można mieć swoje antypatie, ale to co teraz piszesz jest po prostu kłamstwem.

autor: SzymonM, data nadania: 2007-06-03 14:21:47, suma postów tego autora: 915

Szymonie,

a Bojan Stanisławski?

autor: ABCD, data nadania: 2007-06-03 15:41:04, suma postów tego autora: 20871

Dlaczego moderacja

nie pozwala odpowiedzieć Szymonowi Martysowi?

autor: ABCD, data nadania: 2007-06-03 19:09:50, suma postów tego autora: 20871

ABCD

O ile mi wiadomo Bojan nie jest działaczem PPP ani KPiORPu.

Wręcz przeciwnie, zerknij na stronę socjalizm.org. Grantowcy z tego co wiem nastawiają się na działanie w środowisku OPZZ czy nawet Platformy Socjalistycznej SLD, co zresztą jest zgodne z dominującym na świecie stanowiskiem tej międzynarodówki, która nastawia się na entryzm i to głównie w ugrupowaniach socjaldemokratycznych.

autor: SzymonM, data nadania: 2007-06-03 19:19:04, suma postów tego autora: 915

ABCD

Proszę Cię, nie kompromituj się bardziej, niźli to konieczne.
Bojan Stanisławski nie jest w PPP i nigdy w niej nie był. Jest redaktorem Nowego Tygodnika Popularnego - pisma OPZZ. Po co wypisujesz rzeczy, które są zwykłymi bzdetami? Albo po raz kolejny nie wiesz o czym piszesz, albo celowo wprowadzasz forumowiczów w błąd. Ani to eleganckie, ani to uczciwe. Ale cóż, może na tym portalu nie ma to znaczenia; można pisać co się chce i jak się chce i nikt za nic nie odpowiada. Czyli tak, jak w Polsce ogólnie.
Gratuluje i życzę otrzeźwienia.

autor: szerszeń, data nadania: 2007-06-03 19:42:03, suma postów tego autora: 1073

PPP?

a co bojan stanisławski ma wspólnego z PPP? to były działacz PPS i założyciel socjalizm.org Taki sobie ten portal a jego szef ma trochę paranoję antykapitalistyczną, ale u Ziętka to on nie bywa.

autor: pigwa, data nadania: 2007-06-03 19:50:44, suma postów tego autora: 2

Szymonie i szerszeniu,

Nie jestem kadrowcem żadnej partii czy komitetu, więc nie mogę wiedzieć na pewno, jaką legitymację nosi w kieszeni Bojan Stanisławski.
Jednakże. Bojan Stanisławski na stronie socjalizm.org pisze o swoich związkach z grupą KiP, którą nie wiadomo czemu nazywa "jedynym wydawnictwem lewicowym w Polsce".
Nowy Tygodnik Popularny faktycznie jest pismem redagowanym przez KiP, a nie OPZZ.
Politycznym liderem KiP jest Zbigniew Marcin Kowalewski, członek rady programowej PPP i działacz KPiORP.
KiP-owcy przy każdej okazji mówią o swoim zaangazowaniu na rzecz "walczących pracowników", jako dowód tego podając swe poparcie dla i uczestnictwo w akcjach KPiORP.
Ich organ, Le Monde Diplomatique.Polska jest wymeniony na stronie KPiORP jako struktura współpracująca z tym komitetem.
Wymienione fakty skłoniły mnie do - chyba uzasadnionego? - wysnucia hipotezy o związkach Bojana Stanisławskiego z PPP oraz KPiORP.

autor: ABCD, data nadania: 2007-06-03 19:53:42, suma postów tego autora: 20871

Pigwo,

Nie wiem, czy Bojan Stanisławski bywa u Ziętka. Wiem natomiast, że niekoniecznie z własnej inicjatywy zakładał on towarzystwa przyjaźni polsko-kubańskiej i polsko-wenezuelskiej. W ślad za tym ostatnim przedsięwzięciem, poszły - podjęte przez B.Ziętka i Z.M.Kowalewskiego - próby nawiazania współpracy z Ambasadą Boliwariańskiej Republiki Wenezueli.
Tak więc PPP wykorzystała Bojana Stanisławskiego jako łącznika z wenezuelskim przedstawicielstwem w Polsce.

autor: ABCD, data nadania: 2007-06-03 19:57:20, suma postów tego autora: 20871

I kto tu się kompromituje?

Chyba przede wszystkim posługująca się Bojanem Stanisławskim koteria KiP, która stawia równocześnie i na PPP, i na SLD, i na LiD, i diabli już wiedzą na kogo!

autor: ABCD, data nadania: 2007-06-03 20:03:54, suma postów tego autora: 20871

Co to oznacza "paranoja"

antykapitalistyczna?

autor: CHErwony, data nadania: 2007-06-03 21:01:24, suma postów tego autora: 1000

OPZZ

Uprzejmie informuje wszystkich czytelnikow portalu Lewica pl ze od dnia 1go czerwca do chwili obecnrj z przyczyn technicznych nie dokonywalem wpisow na LWWICA pl Oswiadczam ze wszystkie wpisy zostaly dokonane bez mojej wiedzy i zgody Sa zwyczajna prowokacja Od tej chwili zaprzestaje podpisywac sie literkami MM

autor: MM, data nadania: 2007-06-05 21:31:54, suma postów tego autora: 490

Dodaj komentarz