Komentarze czytelników portalu lewica.pl Komentarze czytelników portalu lewica.pl

Przejdź do menu

Komentowany tekst

TVP cenzuruje "Małą Brytanię"

Komentarze czytelników

Dodaj komentarz

Cuedeńka!

Odkąd POLID-owscy ocenzurowali "Nocną zmianę", to wiem, że wszystko jest w tym dziennikarkim bagnie możliwe.

Ot , jest to odwieczna walka pismaków-ciemniaków o koryto!

Niestety, ale tak ta banda piśmiennych zer od zwesze funkcjonowała.

TFU!! TFU!!TFU!!TFU!!TFU!!TFU!!TFU!!
Aż śliny mi na tę bandę sprzedajnych łajdaków zabrakło!
TFU!!!

autor: dzeus, data nadania: 2007-06-04 22:07:00, suma postów tego autora: 1046

Przeciez chodzilo

o pastora a nie ksiedza, wiec niestety to nie macki rydzyka, jakby coniektorzy chcieli :-)

autor: wojtas, data nadania: 2007-06-04 22:13:04, suma postów tego autora: 4863

myślę że

musimy wszyscy się bać - członkowie PiS też - bo jeśli któryś z nich się wychyli to już nie będzie "nasz"(czyli PiSu)i zasłuży na SANKCJE. Lepper i Giertych jak tylko przestaną być potrzebni to natychmiast znajdą się pod pręgierzem - i oni dobrze o tym wiedzą, dla tego teraz zrobią wszystko by podlizać się Kaczyńskim. Ziobro posiadł olbrzymią władzę i popularność - tym samym zagraża Kaczyńskim, rezultat - dostał po "łapach". Rydzyk ma media i możliwość sterowania wyborami które się powoli zbliżają, w związku z tym Prezydent przypomniał sobie, że Rydzyk obraził Pierwszą Damę( to było w marcu, teraz jest czerwiec).Wildstein - nie po myśli kierował TVP - i już nie jest w TVP. Marcinkiewicz - zyskał popularność i chciał "ociupinkie" być samodzielny i już nie jest premierem. Tak że wszędzie musi być cenzura a każdy musi wiedzieć co myślą wodzowie,reagować na każdy ich gest czy spojrzenie, znać swoje miejsce w szyku no i być gorliwym w wykonywaniu rozkazów. Tak że proszę się nie dziwić takim drobiazgom jak cenzura jakiegoś tam filmiku z "obrzydliwym pederastą" w tle. W konsekwencji brońmy demokracji kiedy ona jeszcze jest, bo jak jej nie będzie to na obronę będzie za późno.

autor: myślę że +, data nadania: 2007-06-04 22:24:12, suma postów tego autora: 101

myślę że

Dzeus - chyba się nie doczekam kiedy oprócz "tfu" będę mógł coś rozsądnego w Twoim wydaniu przeczytać.

autor: myślę że +, data nadania: 2007-06-04 22:40:10, suma postów tego autora: 101

Ideological state apparatus

Wielkie mi rzeczy! To nie grzech, nie grzeszek i nie grzeszunio nawet. Bo jakież to mądrości mogły do nas przywędrować od poddanych królowej angielskiej. "O wiele ważniejsze jest uświadamiać, czym są takie zjawiska, jak np. ideologiczny charakter telewizji, i to bynajmniej nie tylko tym, którzy znajdują się po stronie producentów, ale również publiczności" - kłania się do samej ziemi ś.p.Adorno.
Wzorem przedpiscy: na całą tę ichnią telewizję... TFU!

autor: AdamM, data nadania: 2007-06-05 14:06:41, suma postów tego autora: 71

Nie dajmy się zwariować!

Przypomniałem sobie parę dni temu "Żywot Mateusza" Leszczyńskiego. Film zrealizowano według "Ptaków" Tarjei Vesaasa. Dobrze, że kiedyś nagrałem ten film na płytę i teraz mogę wracać do niego, kiedy tylko zapragnę. Piękne zdjęcia Kostenki i przejmująca ilustracja muzyczna, za którą posłużyła muzyka Arcangelo Corelliego.
Problem dostosowania człowieka do rzeczywistości, w której przyszło mu egzystować; względność "normalności" i "nienormalności"; wrażliwość i bezduszność - jak wiele tematów do rozmyślań dostarcza ten film.
Jeszcze jeden przykład na to, że był czas, kiedy kino posiadało rangę wielkiej sztuki i zaczynało dorównywać największym osiągnięciom literatury, ale też i malarstwa.
Użalanie się nad debilną "Małą Brytanią" jest śmieszne. Tyle samo warci twórcy tego knota, co i jego polscy cenzorzy.

autor: AdamM, data nadania: 2007-06-05 15:40:15, suma postów tego autora: 71

I jak to jest

z tymi prawami autorskimi? Tłumaczyć nie wolno, a chlastać można? Najwyraźniej cenzorzy z tej stacji mają swojego odbiorcę za buraka i buractwo w buraku pielęgnować będą. a ze to kompromitacja - nic to, byle burak spokojny.

autor: minorka, data nadania: 2007-06-05 18:26:54, suma postów tego autora: 108

Przed 89 rokiem nie bylo w Polsce demokracji, a byla cenzura.

Po 89 zmienilo sie niewiele, tylko cenzorzy inni, kiedys dbalo sie o cos innego, teraz dbaja, zeby tylko ktos z poddanych (bo przeciez nie obywateli) nie mial "grzesznych mysli", europejski Iran jak to mowia na nas. Cenzura ze wzgledu na to, ze pokazuja homo...Zalosne...Ale to nie zasluga obecnych fanatykow, tylko takich uchodzacych za powaznych politykow jak Marek Jurek, czy obecny "liberal" Niesiolowski. A tlumaczenie tej pani rzecznik jest smieszne i zalosne. Polacy maja inna mentalnosc(?!) i dlatego masowo zejda na zawal jak zobacza homo na ekranie??? Rece opadaja...

autor: Getzz, data nadania: 2007-06-06 11:21:48, suma postów tego autora: 3554

logika

Nasuwa mi się jedno zasadnicze pytanie: po co w ogóle sprowadzać programy TV, jeśli mają być one potem okrojone przez cenzurę Kartoflandii jako urągające naszej polskiej moralności? To juz lepiej dac sobie spokój, zamiast wciskać kit widowni, że się jej pokazuje cokolwiek zza naszej nowej żelaznej kurtyny...

autor: RedCat, data nadania: 2007-06-08 09:12:32, suma postów tego autora: 39

Dodaj komentarz