w mediach liberalnych i tzw. publicznych liczbę 500 protestujących zmniejszono do 200 osób.
odkopali Egipcie mumię faraona z czasów Starego Państwa.
Po reanimacji, mumia ziewnęła i zapytała:
- A Sierpień to u was jeszcze działa?
odkopano kolejną mumie, która spytała "a ABCD to nadal psioczy na wszystko i wszystkich oprócz działań NL ?"
Protest popieram, palenia opon - nigdy!
A co złego w paleniu opon?
rozmawiają Kaczyński, Ikonowicz i Ziętek.
Kaczyński pyta:
- kiedy PiS znowu wygra wybory?
Bóg odpowiada: - dopiero za 20 lat.
Kaczyński płacze.
Ikonowicz pyta:
- kiedy na świecie będzie socjalizm?
Bóg:
- dopiero za 1000 lat.
Ikonowicz płacze.
Wreszcie zabiera glos Ziętek:
- kiedy zdobędę w wyborach więcej niż 1000 głosów?
Bóg zasłania oczy i płacze.
..nie wiem dokładnie za jak długo, ale to stanie się napewno...czeka nas wielki zryw społeczny!!! I nie będzie już strajków i "złodziei"!!! Lud weźmie swoje prawy w swoje ręce i sam sabie będzie panem!!! Naszym zadaniem jest możliwie jak najbardziej przybliżyć Polskę do tego dnia, rozbudzając świadomość klasową wszystkich robotników i pracowników najemnych!!! REWOLUCJA
Podczas spalania uwalniają się trujące substancje. Myślałem, że o tym wiedzą wszyscy.
Poza tym obawiam się, że może to być prowokacja, którą wykorzystają służby przymusu do represji wobec związkowców.
Już niebawem, już niedługo, już wkrótce, lud chwyci za karabiny "i niczym natchniony poeta Horacy" - LEWĄ MARSZ na barykady!!! Do walki z systemem!!! Masy ludowe, wiedzione przez towarzysza Bogusława Ziętka, razem z masową partią Polska Partia Pracy, przy drobniutkiej pomocy anarchistów i ATTAC-Polska, niczym sojusz robotniczo-chłopski w czasie Rewolucji Październikowej, ze słowami "Wyklęty powstań ludu ziemi!!! Powstańcie których dręczy głód!!" i "Naprzód Warszawo! Na walkę krwawą!!! Świętą a prawą!! Marsz, marsz Warszawo!!!" na ustach dokonają obalenia kapitalizmu i doprowadzą ludzkość do sprawiedliwości dziejowej, do socjalizmu!!!, i komunizmu!!! I w ogóle!...
Ach, ależ się rozmarzyłem...
Nie jestem czołowym i natrętnym krytykiem PPP a la ABCD, ale mówienie o tym, że partia ta niebawem przejmie władzę lub wprowadzi socjalizm jest po prostu zwykłym marzycielstwem.
takim samym marzycielstwem jak gadanie twoje ABCD i Chcerwonego