Komentarze czytelników portalu lewica.pl Komentarze czytelników portalu lewica.pl

Przejdź do menu

Komentowany tekst

Rząd obiecuje wzrost płacy minimalnej

Komentarze czytelników

Dodaj komentarz

Po zmniejszeniu

składki rentowej przez Zytę możemy być pewni że kolejny rząd umacniający kapitalizm będący zarazem produktem rozczarowania ludzi III RP robi wszystko aby nierówności ekonomiczne w kraju zwiększać i aby polepszyć los i tak już bardzo dobry los kapitalistom.

autor: CHErwony, data nadania: 2007-06-15 23:40:03, suma postów tego autora: 1000

Kocham kapitalistów

Kapitaliści chcą powiększyć jamłużne biedakom - chwała im. Za to 1000 zł brutto Gilowska powinna mieć wystawiony pomnik, ba setki pomników, bowiem biedaków nie brakuje. A sama ile zarabia... bo zapomniałem.

autor: AntykapitalistA, data nadania: 2007-06-16 01:20:41, suma postów tego autora: 306

Już widzę

..ten wzrost.. Zwłaszcza, że będą jeszcze 'negocjacje'... Podwyzka znajdzie się u gościa zwanego 'The Man on the Moon", razem z tymi milionami nowych mieszkań i tanimi podręcznikami...

autor: RedCat, data nadania: 2007-06-16 09:26:01, suma postów tego autora: 39

CHErwony

wyjasnij mi jak sie ma zmniejszenie skladki rentowej po stronie pracownika do budowy kapitalizmu w Polsce.

autor: wojtas, data nadania: 2007-06-16 13:25:34, suma postów tego autora: 4863

Czy ja wojtas

napisałem że te obniżenie składki rentowej ma bezpośredni wpływ na budowę kapitalizmu. Oczywiście że ma ale to jest tylko taki szczegół w umacnianiu systemu kapitalistycznego. Przecież jasno wynika że robotnik po obniżeniu tej składki będzie miał byle... przez duże G. Więcej z tytułu obniżenia tej składki będą mieli kapitaliści którzy mogą już się cieszyć że będą mieć więcej kapuchy. Oczywiście takiemu kapitaliście jak Gadzinowskiemu z C. im. AS jest ciężko dogodzić ale i tak większość nawet tych związanych z PO kapitalistów już pieje z zachwytu nad już przegłosowaną propozycją Zyty no i rzecz jasna rządu. Pewien cynik oszukujący ludzi biednych chodzący do solarium także będąc najpierw przeciw decyzji o obniżce tej składki, szybko zmienił zdanie i stał się pierwszym zwolennikiem obniżki składki rentowej. No ale przecież on to "przemyślał".
Rozumiem że jako "lewicowiec" jesteś fanem kaczej ekspansji stąd zapewne pytanie skierowane do mojej osoby.

autor: CHErwony, data nadania: 2007-06-16 18:36:42, suma postów tego autora: 1000

No napisales

ze zmniejszenie tej skladki to zwiekszanie nierownosci ekonomicznych i polepszanie losow kapitalistow.
A ja sie zapytalem o zwiazek. I nie wyjasniles znowu nic, poza napisaniem ze pracownicy nic ztego nie beda mieli a pracodawcy skorzystaja. W jaki sposob? Nie widzisz roznicy w zmniejszeniu skladki po stronie pracownika a po stronie pracodawcy?
Darowalbys sobie jakies zenadne insynuacje co do mego rzekomego poparcia dla kogokolwiek. nigdy nic takiego nie napisalem ani nie wyrazilem. Spytalem sie tylko Ciebie dlaczego niby zmniejszenie tej skladki mialby byc pognebieniem pracownikow i nie wiadmo czym, a Ty w zamian odnosisz sie do mnie personalnie z jakimis bzdurami. Rzady sie ocenia nie po tym czy siedza w nich Kaczki czy Leszek Miller, ale po tym co robia. WIec lepiej o tym dyskutujmy.

autor: wojtas, data nadania: 2007-06-16 20:59:16, suma postów tego autora: 4863

No i ja bardzo

źle oceniam rządy Millera i spółki. Tak samo źle oceniam kaczki. Ani $LD ani kaczki nic na razie dla robotników i zwykłych pracowników nie zrobiły. Jeden układ który umacnia ten system zastąpił drugi. Ten układ z III RP sprawił nawet że kaczki wyszły na powierzchnie ponownie.

autor: CHErwony, data nadania: 2007-06-16 21:44:51, suma postów tego autora: 1000

Ja też sobie

wypraszam z twojej strony insynuacji iż rzekomo miałbym być zwolennikiem Leszka M. Ja krytykuje ogólnie system kapitalistyczny więc dla mnie rządy Millera czy też kaczek specjalnie się nie różnią. Te ugrupowania nawet w swoim działaniu nie są reformistyczne nie mówiąc już o obaleniu tego systemu. Te dwa ugrupowania są w końcu prawicowe i tego systemu nie odrzucają.

autor: CHErwony, data nadania: 2007-06-16 21:49:57, suma postów tego autora: 1000

chciałbym żeby CHEr

wyjaśniła mi co złego jest w solarium, bo użyła tego nieszczęsnego rzeczownika w bardzo negatywnym kontekście..

autor: dr(e)s, data nadania: 2007-06-17 00:10:46, suma postów tego autora: 1539

Dresie

jajcarzu tak w ogóle to jestem przedstawicielem płci męskiej na tym forum i nic nie "napisałam". A co do solarium no cóż rozumiem że drechy lubią zapuszczać do takich punktów usług. Lubią opaleniznę ala Lepper.

autor: CHErwony, data nadania: 2007-06-17 11:06:07, suma postów tego autora: 1000

CHErwony

czy Ty na pewno umiesz czytac? Co ci sie upier* z tym Millerem?

autor: wojtas, data nadania: 2007-06-17 12:58:18, suma postów tego autora: 4863

Heh

a kto wyskoczył z wątkiem Millera odnośnie całkiem innego tematu.

autor: CHErwony, data nadania: 2007-06-17 15:27:17, suma postów tego autora: 1000

Ale polew :-))))

Ty NAPRAWDE nie umiesz czytac ze zrozumieniem!! HAHAHA
To teraz wolno i wyraznie specjalnie dla Ciebie wyjasnienie tego watku:
oskarzyles mnie nie wiadomo czemu o sprzyjanie Kaczorom, wiec napisalem, ze dla mnie nie ma znaczenia KTO rzadzi w sensie odwolywania sie ideologicznego, ale CO robi.
A dla Ciebie to znaczy ze cie oskarzam o sympatie do Millera. Masakra. Chlopie ile ty masz lat? :-)))

autor: wojtas, data nadania: 2007-06-17 21:10:40, suma postów tego autora: 4863

Cytuje kto zaczął

rozprawę nad Leszkiem M. (polew):
Rzady sie ocenia nie po tym czy siedza w nich Kaczki czy Leszek Miller, ale po tym co robia.

Ja tylko dokończyłem przez ciebie rozpoczęto kwestię Leszka M. a ty mi zarzuciłeś że wszędzie chyba widzę "Leszka M". Czytaj ze zrozumieniem to mów sobie do swoich dzieci (jeżeli je masz) a nie do mnie wojtas bo dzieckiem nie jestem. Masz "polew"?

autor: CHErwony, data nadania: 2007-06-17 22:37:55, suma postów tego autora: 1000

:-)))))

Pewnie ze mam! Ale nie martw sie na nauke nigdy nie jest za pozno. :-))) Jakbym napisal, co bylo niewykluczone ze "nie jest wazne kto rzadzi - Kaczka, czy Wodnik Szuwarek" to tez bys sie rzucal ze insynuuje ci popieranie Wodnika Szuwarka? :-)) Czlowieku nie jestes w stanie zozumiec najbardziej elementarnego zdania i jeszcze sie bulwersujesz. hahaha

autor: wojtas, data nadania: 2007-06-18 19:12:56, suma postów tego autora: 4863

Ja się nie bulwersuje

i nie mam ochoty tracić czasu na polemikę z tobą. Jeżeli doskwiera Ci brak nauki, poczytaj sobie człowieku książkę. Może Ci przejdzie ten arogancki, prawie że chamski ton insynuujący wręcz że ktoś jest głupi.

autor: CHErwony, data nadania: 2007-06-18 22:40:07, suma postów tego autora: 1000

Ja mam chamski ton?

Chamski kto jest ktos kto nie potrafi zrozumiec jednego elementarnego zdania i z wyzszoscia odsyla mnie do ksiazek :-)) zacznij sam lepij od Naszej Szkapy albo Janka Muzykanta :-))
a tak powaznie to po prostu nieodczytales albo za szybko czytales moj komenatarz , rzucilo ci sie na oczy cos tamz millerem i cos tam wziales do siebie ze ja niby cos tm insunnuje. A teraz zamiast sie przyznac to bledu to ciagniesz glupia dyskusje i wyskakujesz personalnie. Tak si enie dyskutuje

autor: wojtas, data nadania: 2007-06-19 13:30:11, suma postów tego autora: 4863

Cóż

ja czytałem te utwory które przytoczyłeś jako propozycje zapewniam cię już jakiś czas temu a teraz zajmuje się powiedzmy bardziej intelektualną literaturą a także rozmaitą prasą polityczną. Wiesz każdy może inaczej odbierać treść czyjejś wypowiedzi. Ja odebrałem na takiej zasadzie jakiej już Ci tłumaczyłem. Po prostu na słowa Leszek Miller jestem uczulony gdyż absolutnie nie identyfikuje się z jego poglądami.

Dziękuje.

autor: CHErwony, data nadania: 2007-06-19 17:46:51, suma postów tego autora: 1000

Dodaj komentarz