Proszę mi przypomnieć, jakie to podwyżki otrzymały pielęgniarki za czasów rządów SLD (z politykami SdPL w składzie). Albo gdzie był Sierpień 80, gdy pielęgniarki protestowały za czasów rządu SLD?
Z tą siłą to zwyczajnie przesadzacie. Nikt przecież nie usunął działaczek związkowych z Kancelarii Rady Ministrów. W dalszym ciągu kontynuowana jest bezprawna przecież i nielegalna w myśl obowiązującego prawa okupacja i manifestacja. Udrożnienie ulicy odbyło się, by tak rzec, w białych rękawiczkach. A to, że parę kobiet zemdlało z emocji jest raczej zasługą organizatorów, którzy nie usłuchali wielokrotnych wezwań do opuszczenia jezdni. Tak naprawdę to rząd jest zakładnikiem związkowców i... cynicznej liberalnej opozycji spod znaku PO i LiD.
P.S.: o prawdziwie lewicowych oszołomach nie warto nawet wspominać.
Durango Zapomniales to przypomne W-wa 2001 r ul Bracka min Pracy Masz zaniki pamieci czy co? Serdecznie Wspolczoje
A ja ciągle będę pamiętał jak do moich kolegów strzelała polcja gumowymi kulami.
Wielu z nich do dziś boli głowa i nerki. A jeden chodzi bez oka.
Kto do nich strzelał?
Kto dał taki rozkaz?
Ano rządziło wtedy lewicowe SLD- wieczny obrońca klasy pracującej!
TFU! TFU! TFU! TFU! TFU! TFU! TFU! TFU! TFU! TFU! TFU! TFU! TFU! TFU! TFU! TFU! TFU! TFU! TFU! TFU! TFU! TFU!
dorosłe kobiety wolały spać na asfalcie zamiast na trawie?
długo czekaliśmy na takiego newsa - tzn tak długo aż się MS zorganizował... a moj wpis o Politticie jako przyjacielu MS został scenzurowany !!!
"Wobec strajkujących została użyta siła". ------------------ No cóż, taka w pewnym sensie jest istota władzy; każdej władzy, czy to prawicowej, czy lewicowej. Użycie siły przez obecną władzę i tak było minimalne (zakładając oczywiście, że w ogóle miało miejsce) i w żaden sposób nieporównywalne z rozpędzaniem manifestacji w okresie rządów dla przykładu SLD czy UD/UW. "Takie działania są niedopuszczalne w kraju demokratycznym". -------------------------------- Ależ są zupełnie dopuszczalne. Niech ci, pożal się Boże "strajkujący", cieszą się, że blokują ulice w Polsce, a nie dajmy na to we Francji, o USA nawet już nie wspominając. "Warszawska młodzieżówka SLD porównała politykę obecnego rządu do "najgorszego okresu stalinizmu". ------------------------ Zapomniał wół, jak cielęciem był? No i ten zwrot "najgorszego okresu stalinizmu", z którego wynika, że zdaniem tej młodzieżówki był jakiś lepszy, a może i najlepszy okres stalinizmu.
przyrównuje rząd PiS do "najgorszych czasów stalinizmu". Gdyby tak było, protestujące pielęgniarki już by nie żyły, a FMS już by nie mogła wydawać swoich oświadczeń.
A swoja drogą to zresztą za czasów popieranego przez FMS SLD strzelano do protestujących. Czyj więc rząd bardziej przypominał czasy stalinizmu?
Gdyby Pan redaktor przyszedłna protest widziałby kto tam jest naprawde
Duży ukłon dla SDPL - są tam nie jedną ale 3 noce i będą dalej . Pomagają pielęgniarkom dając jeść, kawę, dając ubrania i namioty. Machalica tak nienawidzi SDPL że kłamie pisząc o młodych socjalistach których tam od początku było 3 i to na godzinę !
Jestem niezwykle zażenowany poziomem manipulacji, jaki jest dokonywany przez redaktorów lewica.pl
Już poprzednia relacja ze strajku wywołała u mnie zniesmaczenie, ale z racji iż po raz kolejny redaktor bezczelnie manipuluje informacjami muszę zareagować. Pierwszego dnia protestu jedynie SDPL i jej młodzieżówka zdecydowała się pomóc pielęgniarkom. Socjaldemokracja rozbiła namioty, przywiozła agragat pradotwórczy, koce, spiwory, ubrania i od poczatku zaczeła rozdawac protestującym zywność (czyni to do dzisiaj). Gdyby nie ta pomoc strajk szybko by sie skończył. Gdy media zaczęły to relacjonować, nagle swoją pomoc zadeklarowali Młodzi Socjaliści, których pomoc sprowadziła się do postawienia grila i upieczenia kiełbasek, które sami zjedli. Gratuluję oddania sprawie! Chce tez podziękowac nielicznym działaczom warszawskiego FMS, którzy wspomagają stoisko gastronomiczne Socjaldemokracji. Z Racji nie widziałem tam nikogo, chociaż wspieram strajkujących od poczatku. To byłoby tyle od zazenowanego i przeziebionego po wczorajszej nocy działacza SMS. Redaktorom portalu życze więcej obiektywizmu, a czytelnikom rozumu. Pozdrawiam!
"Jestem niezwykle zażenowany poziomem manipulacji" ---------------------------- Mówisz, poziomem manipulacji jesteś zażenowany, a samą manipulacją - już nie.
Polecam wejście i obejrzenie zdjęć. Wyraźnie widać na nich jka dzielnie działa MS, a SMS i SdPl się obija. ;)
http://www.mlodzi.org.pl/forum/viewtopic.php?p=3380#3380
Manipulacją jest pominięcie poparcie dla zdezorientowanych pielęgniarek udzielonego przez Jolantę Kwaśniewską, Henrykę Bochniarz i Hannę Gronkiewicz-Waltz. Nie wiem, do jakich lewicowych, radykalnie lewicowych czy młodzieżowych organizacji należą te damy, a chciałbym się dowiedzieć.
Pielęgniarki popierają protest OZZL i przyjmują od niego poparcie. Postulatem i celem Bukiela jest likwidacja publicznej służby zdrowia. Popierajcie pielęgniarki, ale później nie tłumaczcie się, że ktoś wam w krzakach w Alejach Ujazdowskich dokonał lobotomii, panowie i panie młodolewicowcy!
Gdzie te tysiąc górników z Sierpnia czy ZZG? Na trawniku nie zmieści się tysiąc królików, cóż dopiero tysiąc górników...Bujać to u siebie, nie w Warszawie.