Komentarze czytelników portalu lewica.pl Komentarze czytelników portalu lewica.pl

Przejdź do menu

Komentowany tekst

Rząd popiera Balcerowicza

Komentarze czytelników

Dodaj komentarz

Szymonie,

co jest złego w wysłaniu Balcerowicza za granicę, żeby tutaj nie szkodził?
Ważne, że Balcerowiczowi odebrano mechanizmy władzy, który dysponował w kraju za czasów, kiedy rządzili Kwaśniewski, SLD i Unia Wolności.

autor: ABCD, data nadania: 2007-07-08 12:38:10, suma postów tego autora: 20871

Balcerowicz

ABCD: Ja tam wolę żeby on nie szkodził ani w Polsce ani za granicą.

autor: SzymonM, data nadania: 2007-07-08 12:46:03, suma postów tego autora: 915

Balcerowicz w MFW

to jak awans Pana Anioła z pozycji stróża klatki na prezesa spółdzielni (Alternatywy 4)

autor: Thor, data nadania: 2007-07-08 13:29:11, suma postów tego autora: 990

Na szczęście,

ani Balcerowicz, ani Belka nie ma szans na szefa MFW.
A teraz wyobraźmy sobie, że Kaczor nie daje rekomendacji Balcerowiczowi. Gazeta Wyborcza urządza histeryczną awanturę, że wielki Polak miał szansę zrobić karierę światową, ale moherowe miernoty go zablokowały. Przegląd i Nie jej wtórują. SLD składa interpelację w Sejmie. Palikot i Żakowski ustalają na panelu Krytyki politycznej, że Polska przestała być krajem europejskim. Itd.

autor: ABCD, data nadania: 2007-07-08 13:57:00, suma postów tego autora: 20871

Nie ma czym sie przejmowac

tego analfabety ekonomicznego nawet w MFW nie beda chcieli. Nadawal sie dobrze do zrobienia z Polski rynku zbytu dla firm zachodnich i zrodla taniej sily roboczej, ale to nie oznacza, ze ktokolwiek chcacy dobrze dla wlasnej firmy czy instytucji powierzylby mu kierowanie czymkolwiek wiekszym od stragana z marchewka. A wyobrazacie sobie jaki bylby wrzask w wyborczej, gdyby kaczory nie poparly balcerowicza?

autor: wojtas, data nadania: 2007-07-08 14:08:48, suma postów tego autora: 4863

Szkoda, że na lewica.pl nie ma prognozy pogody

Szkoda, że na lewica.pl nie ma prognozy pogody. Miałbym niezły ubaw czytając, jak co niektórzy występowanie burz czy gradobicia tłumaczą Michnikiem i Dunin:)

autor: ktulu, data nadania: 2007-07-08 14:40:29, suma postów tego autora: 99

ABCD: :-) heh to samo

a pewnemu krytykowi:
ja mysle ze nie ma nic dziwnego w tlumaczeniu pewnych wydaren wplywem najwiekszego dziennika w Polsce, tudziez niezwykle wplywowego, obecnego we wszelkich mediach i na salonach oraz w polityce towarzystwa. Ubaw to mozna co najwyzej miec, jak co niektorzy wszystko co najgorsze w Polsce wiaza z postacia niezbyt rozgarnietego szefa pewnej partii o sladowym poparciu aktualnie okolo 2%, albo maja pretensje o antysemityzm do autoa, ktory uratowal 500 Zydow.

autor: wojtas, data nadania: 2007-07-08 17:38:42, suma postów tego autora: 4863

ABCD, szkoda że nawet Kaczyński musi liczyć

się z opinią Gazety Wyborczej i drżeć w obawie przed krytyką tej gazety. Mam nadzieję że w końcu w Polsce zacznie rządzić partia, która nie będzie się bać Wyborczej, za to będzie liczyć się z opinią społeczną i "wolą ludu".

autor: Luke, data nadania: 2007-07-08 20:02:41, suma postów tego autora: 1782

ktulu,

przecież to twoi idole tłumaczą występowanie wysokich temperatur w lipcu tym, że diabeł Kaczyński dorzuca drewienek pod kocioł, w którym chce ugotować mniejszości obyczajowe.

autor: ABCD, data nadania: 2007-07-08 20:20:38, suma postów tego autora: 20871

wojtasie,

ktulu się na nas obraził, bo - choćby mimowolnie - znieważyliśmy jego największe sacrum. Dla warszawkowej lewicy salonowo-kawiorowej, Gazeta Wyborcza - o ile to możliwe - jest czymś jeszcze więcej niż Tora dla Żydów.

autor: ABCD, data nadania: 2007-07-08 21:03:43, suma postów tego autora: 20871

chciałem tylko zwrócić uwagę na pewną obsesję

widoczną w waszych wypowiedziach. Nie pałam jakąś wielką miłością do Michnika , co więcej, przysięgam, że nigdy nie widziałem na oczy ani jednego numeru "Krytyki Politycznej" :P. I nie jestem z Warszawy ( z Izraela też nie) . A jeśli tak bardzo razi was akurat GW to wskażcie mi proszę jakąś "prawdziwie obiektywną gazetę" w dzisiejszej Polsce. Ja nie znam.

autor: ktulu, data nadania: 2007-07-08 23:04:43, suma postów tego autora: 99

Złodzieje !!!

Jak to swój do swego ciągnie.
A robotnikowi dalej dają w dupę!!!
I okradają z reszty godności!!

TFU!!!!

autor: dzeus, data nadania: 2007-07-10 22:43:06, suma postów tego autora: 1046

Co wy ciagle z ta wyborcza?

No i co ze bylby wrzask w wyborczej? No i co z tego? Czyżby należało podejmować wyłącznie takie działania, które nie zdenerwują wyborczej? Urban na pewno nie podniosłby krzyku, bo przez wiele lat na Balcerku tylko psy wieszał. Mamy się cieszyć, że Balcerowicz nie będzie już szkodził Polsce? Ale dlaczego ma spaść na 4 łapy i złapać fuchę w MFW? Rkomendacja tego przestępcy to policzek dla własnych wyborców. Ta partia nazywa się Prawo i Sprawiedliwość. Nie wystarczy zdjąć go z NBP (bo mu sie kadencja skończyła i i tak musiał odejść). Tego bandytę i mordercę polskiego społeczeństwa i gospodarki, trzeba osądzić i skazać, co najmniej na dożywocie. Wtedy byłoby to PRAWO i SPRAWIEDLIWOŚĆ, wtedy dopiero kaczor pokazałby, że naprawdę myśli o innej Polsce, bez ducha, tfu! balcerowicza

autor: Faust, data nadania: 2007-07-11 02:25:13, suma postów tego autora: 41

Dodaj komentarz