Komentarze czytelników portalu lewica.pl Komentarze czytelników portalu lewica.pl

Przejdź do menu

Komentowany tekst

SMS: Uwolnić Dzieci Kwiaty!

Komentarze czytelników

Dodaj komentarz

Brawo SMS!

słuszna inicjatywa! dlaczego warszawskie ulice mają mieć imiona takich faszystów jak dmowski, a nie mogą mieć jakichś sensownych? PiSowcy sprzeciwiając się mieszkancom w tak idiotyczny sposób robia z siebie idiotów!

autor: lukasz, data nadania: 2007-07-08 18:06:51, suma postów tego autora: 154

:-)))))))

ulica imienia kolesi chodzacych w sandalach i bawiacych sie LSD --> nie dziwne ze SLD to popiera. No comments... Tylu jest w Polsce bohaterow ruchu robotniczego, a ci wyskakuja w hippisami...Gwoliscislosci do przedmowcy - Dmowski byl debilem, ale nie faszysta. Jesli lewica bedzie wszystkich,z ktorymi sie nie zgadza faszystami, to uzyska tyle, ze zinfantylizuje faszyzm.

autor: wojtas, data nadania: 2007-07-08 18:57:50, suma postów tego autora: 4863

sympatyczna nazwa,ale...

nazwa sympatyczna,ale pasuje bardziej do takich miejsc jak Christiana w Danii czy Kreuzberg w Berlinie. moze jakis sens mialoby nadanie tej nazwy jakiemus skwerkowi w Zarach,ale w Wawie?
to juz lepiej przypomnijmy o patronach naprawde zaslugujacych na uhonorowanie. na przykald o Boyu Zelenski, Broniewskim czy Jakuba jasinskiego. o dabrowszczakach takze (jezeli wszystkie te ulice w warszawie sa to podam inne propozycje).

o takie ulice naprawde warto walczyc!
nie róbmy cyrku...

autor: moskwa, data nadania: 2007-07-08 18:58:09, suma postów tego autora: 605

Tak, tak większość

Tak, tak większość ulic powinno sie nazywać "dzieci kwiatów". Ba, nawet wszystkie ulice powinny nosić taka nazwę. Wtedy każdy mieszkaniec i przyjezdny będzie mógł sie poczuć jak dzieci kwiaty po działce LSD. Przypominam, ze kultury dzieci kwiatów nie byłoby bez narkotyków, tak więc one powinny mieć swoje ulice. Wspaniale będzie kiedy al. Jerozolimskie przemianuje sie na ulicę o nazwie LSD.

autor: kwak, data nadania: 2007-07-08 19:33:03, suma postów tego autora: 1207

Młodzi socjaldemokraci

zarzucają PiS-owi brak szacunku dla kultury. Jest to w pewnej mierze słuszne, o czym świadczy pogorszenie warunków nadawania programowi II Polskiego Radia przez obecny zarząd tej instytucji.
Zapytajmy jednak, czy i jak szanuje kulturę i wykształcenie obecny lider rady programowej koalicji, do której należy SLD, Aleksander Kwaśniewski. Człowiek, który "nie miał czasu" na obronę pracy magisterskiej? I afiszował się występami na imprezach disco polo? A jego hobby jest kolekcjonowanie bynajmniej nie np. bibliofilskich wydań literatury, tylko...zegarków?

autor: ABCD, data nadania: 2007-07-08 21:46:43, suma postów tego autora: 20871

Ja tam jestem za

ul. Konopii indyjskich. Chetnie mieszkałbym też na ul. Czerwonych Skinheadów :)))

autor: Cisza_, data nadania: 2007-07-08 22:51:13, suma postów tego autora: 2083

Widać że

Młodzi "socjaldemokraci" poczuli sezon ogórkowy. Polityka społeczna ich przerasta, wiec wzorem PiS będą kruszyć kopie o nazwy ulic. Istny Monty Python (na ul. Latającego Cyrku Monty Python'a też chętnie bym zamieszkał :))) )

autor: Cisza_, data nadania: 2007-07-08 22:55:04, suma postów tego autora: 2083

Dzieci Kwiaty

Panie Wojtas SMS nie wymyślił tej nazwy... SMS poparł mieszkańców i ich prawo do wyboru nazwy ulicy na jakiej mieszkają.
Pozdrawiam!

autor: Paweł Jezierski, data nadania: 2007-07-08 23:13:55, suma postów tego autora: 16

nazwa nie jest najważniesza

Przy nadawaniu nazwy ulicy najwazniejsza powinna być opinia mieszkańców. Skoro mieszkancy Białołeki chca miec ulicę "dzieci kwiatów" to dlaczego PiS ma im tego zabronić? to według mnie było najważniejszym przekazem tego happeningu. PiS wmawia ludziom, ze wie lepiej czego oni chcą!

autor: lukasz, data nadania: 2007-07-08 23:44:46, suma postów tego autora: 154

...

Rozumiem lukasz, że jeśli mieszkańcy zechcą mieć ulicę Dmowskiego, Bolesława Piaseckiego lub Józefa "Ognia" Kurasia, to lewica przyjmie to z godnością i nie będzie protestowała?

autor: Durango 95, data nadania: 2007-07-09 00:49:44, suma postów tego autora: 3848

A gdzie ulica

Komitetu Pomocy i Obrony Represjonowanych Pracowników?

autor: ABCD, data nadania: 2007-07-09 11:16:12, suma postów tego autora: 20871

ideologia?!

ulice Dmowskiego, czy Piaseckiego w istocie mogłyby byc kontrowersyjne, bo zawierają przekaz ideologiczny, ale gdzie wy widzicie ideologie w "Dzieciach Kwiatach"?! Nazwa jest ładna, poza tym w tej okolicy na Białołęce sa już ulice o nazwach "Cudne manowce", "Polny wiatr" i nie dziwne, że mieszkańcom "Dzieci kwiaty" tam pasują. I wara PiSowi od tego.

autor: Ewcia, data nadania: 2007-07-09 11:19:02, suma postów tego autora: 2

gówno prawda

A ja chcę ul. Marcina Świetlickiego albo ul. Eugeniusza Tkaczyszyn-Dyckiego i państwo może mnie w rzyć pocałować, ot co!

autor: Allal Dawidow, data nadania: 2007-07-09 14:46:26, suma postów tego autora: 33

cisza

pan cisza ost. cos w zupelnie nierewolucyjnym nastroju ;-)
az poczulem wakacje.

autor: moskwa, data nadania: 2007-07-09 14:48:06, suma postów tego autora: 605

popieram SMS i mieszkańców

Też bym chciał aby była ulica dzieci kwiatów.Hipisi to bodaj najpozytywniejsze zjawisko kulturowe drugiej polowy XX wieku. A narkonmanofobom powiem, że narkotyki towarzyszyły ludziom od zawsze, niezawsze będąc problemem.To nie jest jakis szczególny wyróżnik dzieci kwiatów.Poza tym lepiej chyba popalać trawkę i eksperymentować z innymi, mocniejszymi psychodelikami aniżeli zachlewać się wódą zgodnie z naszą narodową tradycją.Niechby sobie były i ulice konopii indyjskich i psylocybów i rozmaitych nieagresywnych lub mało agresywnych subkultur.Mógłbym mieszkać i na ulicy hip hopu choć to nie moja bajka. Wkurza mnie raczej , że jedno z ważnych rond stolicy nazywa się Dmowskiego...a była kiedyś taka piękna inicjatywa obywatelska by je nazwać Hendrixa...Chciałbym w Warszawie też ulic Boba Marleya, Milesa Davisa, Allena Ginsberga, Joe Strummera...

autor: cyklista, data nadania: 2007-07-12 20:54:56, suma postów tego autora: 139

Sid

nie zapominaj o Sidzie ;-)

autor: moskwa, data nadania: 2007-07-16 14:43:36, suma postów tego autora: 605

Dodaj komentarz