Pytał pan śledczego, czy Ziober, panie przewodniczący? Tuska też to pewnie interesuje. Bo aż go w rzici swędzi, żeby z panem współpracować...
Zakłamany różowa nomenkaltura!!!
Pan były już prezydent Kwaśniewski i jego przyjaciele pseudokomuniści i pseudolewicowcy karierowicze z drugiej połowy lat 70-tych i lat 80-tych są odpowiedzialni iż stan polskiej lewicy w tej chwili jest zły i niestety nie wskazuje nic na razie że szybko on się poprawi. Tzw. koncesjonowana lewica nie wyciągnęła żadnych wniosków z przeszłości i nadal powtarza iż III RP to był sukces na dodatek nie mając żadnej alternatywy wobec także złej, istotnie zrodzonej ze swojej poprzedniczki tzw. umownej IV RP. Kwaśniewski wspominał także iż ma zamiar swoim doświadczeniem wspomóc tworzenie polskiego "Drzewa Oliwnego". Pan Kwaśniewski powinien jednak głębiej przemyśleć sprawę i odpowiedzieć sobie jakie ugrupowania wchodzą w skład włoskiego "Drzewa Oliwnego". Otóż panie prezydencie w skład tamtejszej połowicznie lewicowej koalicji wchodzą komuniści, trockiści no i jak pamiętam jacyś socjaliści. Pański LiD jest natomiast zbiorem ludzi o centrowoprawicowych liberalnych co najwyżej socjaldemokratycznych przekonaniach które są nie do przyjęcia dla szerokiego elektoratu lewicy. No ale pan ma wybitnych ekspertów którzy lewicą na lewo od socjaldemokrajcji uważają za lewacki dzicz. Jeżeli pan wiąże nadzieje z Donaldem Tuskiem pytam się po co panu było wstępowanie w szeregi ZSMP, PZPR a potem w SdPR (które na początku lat 90-tych sprzeciwiało się wejściu do NATO, chyba pan o tym pamięta!). Mógł pan od razu wiązać swoją polityczną karierę ze środowiskiem rzeczywistych liberałów czyli PO a nie tworząc pozory psuć lewicę już od środka.
Na koniec dodam iż wcale nie jestem zwolennikiem wchodzenia w sojusz z LiD-em gdyż Ci na pewno po latach znów by wystawili radykalną lewicą do wiatru a i spowodowali by iż obraz tej lewicy był by utożsamiany z socjaldemokratycznymi formacjami które zazwyczaj pełnią rolę przewodnią w takich "koalicjach". Mam jednak prośbę do lewicowych dołów SLD i SdPL czy młodych ideowych ludzi związanych z FMS-em którzy często co wiem deklarują iż są komunistami aby opuszczali szeregi swoich formacji i nie wiązali swojej przyszłości z socjaldemokracją która już swoje pokazała.
Za to zdolność koalicyjna Kwaśniewskiego jest absolutna.
A nie wyraził żalu z powodu niepowodzeń George'a za oceanem?
jak można atakować Aleksandra Kwaśniewskiego: ostoję ruchu sprzeciwu wobec tyrańskiej dyktatury kaczego faszyzmu.
CHERWONY WARSZAWIAK
Tusk fajne zageraki rozdaje
W nowej koalicji PO-LiD pan Tusk i jego partyjni koledzy zajmą się gospodarką, a my sprawami ideologicznymi. Precz z faszyzmem IV RP!
CHERWONY WARSZAWIAK
gdyby Polską rządziła PO w koalicji z LPRem.
Mogliby podzielić kraj na strefy: strefy koszar i "wolnego handlu". W koszarach rządziłaby LPR, a w strefach wolnego handlu PO. Prześcignęlibyśmy Chiny w eksporcie, a po pracy rząd miałby święty spokój. I zero korupcji, bo kapitał nie podlegałby prawu, lecz błogosławieństwu Najświętszej Marii Panny.
"wymiskowany"z mozgu aby glosowac na DLD lub SiD !
Ale powstaje tez problem, - na kogo /jaka partie/ glosowac ?
Jak sie okazuje w Polsce nie ma normalnyc prawdziwych ideowych partii politycznych a chodzi tylko o kase i wladze.
Komentarz do newsa: Boże święty.
ale chyba jednak lepiej żyć w kraju rządzonym przez liberałów niż przez faszystów.
Każdemu, kto pokaże zwykłemu obywatelowi choć jedną rzeczową róznice miedzy rządami PIS-SAMOOBRONA-LPR, a PO-LID.
Jesli ktoś odnajdzie dwa takie szczegoły stawia całą krzynkę!!!!
HE! HE! HE!!!
TFU!
to Kwaśniewski był w PZPR.Jak SLD takie warunki stwarzał, no to Kwaśniewski wskoczył do SLD.Kasę jak widać zrobił, no to teraz już nie ma potrzeby zniżać się do plebsu i chce do "panów" z PO.Żałosny fircyk bez charakteru.Ot, co!
jestem stanowczo przeciwny związkom z JAKĄKOLWIEK lewicą a w szczególności z Alkiem i innymi z tego układu, już wolałbym z LPR
MATKO BOSKA W KLAPE WPIETA WYBAW MNIE OD PREZYDENTA- KONFIDENYA
Z LPR już się raczej nie da, prędzej z LiS-em z Andrzejem Lepperem w składzie, walkę z którym Platforma traktowała kiedyś śmiertelnie poważnie...
Matko Boska w Klapę wpięta, Wybaw mnie od Wodza Ziętka
PiS mniej kradnie To istotna roznica Stawiaj piwo
AGENTURO - Takie rymy tylko my potrafimy Nie Malpuj bo obrazasz te mile stwory
sorry, jak to pisałem to jeszcze LiSu(a) nie było, zamieniam na UPR :)
POzdrawiam :)