Komentarze czytelników portalu lewica.pl Komentarze czytelników portalu lewica.pl

Przejdź do menu

Komentowany tekst

Polacy nie zakładają indywidualnych kont emerytalnych

Komentarze czytelników

Dodaj komentarz

TO Oczywiste !

Dzieje się tak z biedy, którą zafundowali nam jełopy z LID !

TFU!!!

autor: dzeus, data nadania: 2007-07-17 05:59:45, suma postów tego autora: 1046

całkowicie się zgadzam

Najpierw obdzierają człowieka ze skóry a później się dziwują że nie oszczędza.

autor: araya, data nadania: 2007-07-17 11:19:38, suma postów tego autora: 413

A moze sie dzieje dlatego, ze...

wszelkiego rodzaju fundusze sa zbyt zachlanne? Ostatnio sie spotkalem (po usilnych jego namowach) z kolesiem z takiego funduszu (sorry troche inny inwestycyjny, ale emerytalne tez maja) jak mi policzyl ile jestem w stanie zarobic to wygladalo pieknie tylko... to sa wyniki historyczne funduszu, dodatkowe oplaty, a najsmieszniejsze bylo, ze procent ktory mi proponowal tak naprawde nie istnieje, bo nie mozna wyjac tak naprawde tych pieniedzy... wyjmiesz tracisz duzy procent. Zyski jakie proponuja sa smieszne wobec boomu np. w budownictwie czy na gieldzie.

Moj znajomy byl w funduszu emerytalnym CU to samo, a nie rezygnuj, a to a tamto... kiedy chcial zrezygnowac pani byla nieuchwytna... potem doslownie chamska.

Obywatelu zainwestuj pieniadze sam, a jak nie masz do tego glowy to 1 obligacja 2 letnia kosztuje 100 zl, a oprocentowana na 4,5 % i nikt Cie nie dyma z tej kasy.

autor: Lalek, data nadania: 2007-07-17 15:43:56, suma postów tego autora: 223

Nie dziwię się ludziom

Nie dziwię się ludziom, że nie oszczędzają. Po pierwsze, nie mają z czego. Po drugie, boją się tego, że dojdzie do sytuacji podobnej jak z OFE. Ich pieniądze przepadną na rzecz ubezpieczyciela,gdy umrą przedwcześnie. Nikt ich nie odziedziczy. Wszystko pięknie wygląda, ale nasi rządzący liberałowie są w stanie przychylic się do postulatów lobby ubezpieczycieli, żeby pieniążki po prostu przechodziły na konto ubezpieczyciela. Takie pytanie nieco oderwane od tematu, ale niezupełnie. Czy ktoś zna stanowisko SLD w kwestii niedziedziczenia funduszy z OFE?

autor: Femina, data nadania: 2007-07-17 21:46:00, suma postów tego autora: 68

kaczynski

kaczynski nie ma konta bankowego, to po co komus jakies inne bzdety.

autor: moskwa, data nadania: 2007-07-18 16:05:20, suma postów tego autora: 605

Dodaj komentarz