Komentarze czytelników portalu lewica.pl Komentarze czytelników portalu lewica.pl

Przejdź do menu

Komentowany tekst

Powstanie TV Białoruś

Komentarze czytelników

Dodaj komentarz

Łukaszenko ma rację

To, że projekt jest nieprzyjazny Białorusi, nie wymaga komentarza. Każde społeczeństwo ma prawo wyboru formy rządów, jaka mu odpowiada. To, że jest głupi, widzą wszyscy, którzy pamiętają Radio Wolna Europa, które podawało - za znanym dowcipem - "prawdziwe wyniki toto-lotka". Amerykański kundelek znów w akcji - za pieniądze ciężko wypracowane przez polskich podatników.

autor: araya, data nadania: 2007-07-19 11:43:14, suma postów tego autora: 413

araya:

To świetnie że troszczysz się o wyrzucanie w błoto pieniędzy polskich podatników na państwowe media. W pełni się zgadzam. Może by pójść krok dalej, sprywatyzować wszystkie państwowe media, zlikwidować KRRiTV, sprzedać częstotliwości na wolnym rynku (zamiast arbitralnych, decydowanych przez urzędasów koncesji), i raz na zawsze zabronić rządowi się do tego wtrącać?

autor: jliber, data nadania: 2007-07-19 12:38:14, suma postów tego autora: 4329

polacy, a szerzenie demokracji

mysle, ze nie powinnismy sie zbytnio angazowac w export demokracji, bo moze to tylko przyniesc szczkode panstwom nasza pomoc impotrujacym.
jak slysze, ze kwasniewski chce szerzyc demokracje na Kubie to zle mi sie robi. tak samo jak demokratyzowanie Iraku. no i wielka rewolucja na Ukrainie!!! co to nie bylo! a co pozostalo?

autor: moskwa, data nadania: 2007-07-19 13:37:55, suma postów tego autora: 605

A co z Andrzejkiem??

Gdyby tylko Andrzej L. miał coś do powiedzenia nie powstała by taka stacja. Tylko żałować że nie udało mu się ugrać stanowisk w TVP.

autor: bizbi, data nadania: 2007-07-19 14:53:42, suma postów tego autora: 17

co to jest "neoliberalny"vsystem gospodarczy

jak to przekłada się na konkretne ustawodawtwo, w wybranych krajach "neoliberalnych"...???

może redaktorek/komentatorejk mi wyjaśni...???

autor: dr(e)s, data nadania: 2007-07-19 14:21:55, suma postów tego autora: 1539

dla osób zainteresowanych kulturą białoruską

wiadomościami podsyłam serwis w języku polskim.

http://radiobelarus.tvr.by/audio/radiominsk/polnews.wma

Stacje radiowe nadają też na żywo, a kanał wiadomości przygotowuje materiały filmowe, niestety tylko po białorusku. Za to są też opisy tekstowe w j. rosyjskim, białoruskim, jak i angielskim.

http://www.tvr.by/eng/radiobr1.asp
http://www.tvr.by/eng/

Nawiasem mówiąc, zdaje się Durango jakiś czas temu kłamał, że na Białorusi zabrania się używania języka białoruskiego i go niszczy hahahaha.

http://www.tvr.by/bel/

autor: Thor, data nadania: 2007-07-19 17:25:31, suma postów tego autora: 990

A kto da na to kasę?!

Pytam, bo ostatnio ciąglę słysze, że w TVP jest brak kasy!
Więc co ? Cud?
A może komus odbiło od włazidupstwa?!

Oj wy amerykańskie palanty !
Wstydu przed własnym narodem już nie macie!

TFU!!!

autor: dzeus, data nadania: 2007-07-19 18:21:42, suma postów tego autora: 1046

jliber

Mam rozumieć, że aprobujesz przeznaczanie swoich podatków na antyamerykańską propagandę? Jeśli źle rozumiem, wytłumacz mi, bo Twoja wypowiedź jest nie na temat jakby...

autor: araya, data nadania: 2007-07-19 21:45:02, suma postów tego autora: 413

poprawka

Na amerykańską propagandę, oczywiście :)

autor: araya, data nadania: 2007-07-19 21:46:05, suma postów tego autora: 413

To nie wiesz dr(e)s???

Potrzebujesz wyjaśnienia??? Myślałem, że ty wiesz WSZYSTKO!

autor: Getzz, data nadania: 2007-07-19 21:47:16, suma postów tego autora: 3554

skrót myślowy

dre(s)ie, wyręczam redaktorka-komentatorka: system neoliberalny to taki, w którym nie liczą się ludzie, tylko ich pieniądze. W rezultacie czego bogaci mają coraz więcej, a biedni coraz mniej. I pierwszych jest coraz mniej a drugich coraz więcej. Czy przez dre(s) się to przedziera?

autor: araya, data nadania: 2007-07-19 21:49:12, suma postów tego autora: 413

przykładziki, konkreciki proszę

konkretne przepisy i regulacje prawne zamiast cytatów z klasyków i aktywistów piwnicznego socjalizmu, hehe...

autor: dr(e)s, data nadania: 2007-07-20 07:29:59, suma postów tego autora: 1539

wymachiwanie szabelką

polska znowu wymachuje antyradziecką (po 16 latach od rozpadu zsrr) szabelką.. łukaszenki można nie lubić - w pewnych kwestiach wręcz wypadało by - ale trzeba jednak pamiętać, że wbrew polskiej propagandzie na białorusi problemu nie stanowi niedożywienie, a ludzie masowo z okien się nie rzucahą rosną emerytury, służba zdrowia jakoś się trzyma, budynki mieszkalne są odnawiane, dziki kapitalizm choć coraz śmielej spogląda w tamte strony nie zagnieździł się jeszcze na dobre...

a jak tam pan soros, czy nie zamierza wesprzec tak słusznej i "demokratycznej" inicjatywy? wolny rynek dla białorusi!!

autor: tyvodar legocki, data nadania: 2007-07-21 12:19:04, suma postów tego autora: 849

to w Polsce problemem jest

masowe rzucanie się ludzi z okien??? krach na giełdzie???

autor: dr(e)s, data nadania: 2007-07-21 21:10:09, suma postów tego autora: 1539

A nie ma takiego problemu?

dr(e)s chłopcze ile masz lat?

autor: Getzz, data nadania: 2007-07-22 14:39:09, suma postów tego autora: 3554

dr(e)s

napisałem wyraźnie "polskiej propagandzie", nie chodziło mi o to, że w polsce ludzie masowo rzucają się z okien, lecz, że taka jest propaganda a propos białorusi

autor: tyvodar legocki, data nadania: 2007-07-23 01:42:02, suma postów tego autora: 849

Dodaj komentarz