Komentarze czytelników portalu lewica.pl Komentarze czytelników portalu lewica.pl

Przejdź do menu

Komentowany tekst

USA: Zakaz tortur wobec terrorystów

Komentarze czytelników

Dodaj komentarz

Czegoś tu nie rozumiem

Abstrahując od ortografii, jednej kwestii: przepisy o zakazie tortur mają dać ochronę prawną CIA? A przepisy o zakazie kradzieży złodziejom?
Czy to ja zwariowałem, czy świat?
A tak na marginesie: może prezydent USA wyda dekret o zdrowiu, szczęściu i wszystkiego najlepszego dla wszystkich. Od razu poczułbym się lepiej.

autor: araya, data nadania: 2007-07-21 00:32:23, suma postów tego autora: 413

No teraz to juz wiadomo

Prezydent Buch to ludzki pan!

autor: Coto, data nadania: 2007-07-21 03:42:49, suma postów tego autora: 53

Też skrobałam się w koafiurę, araya,

nie mogąc ogarnąć całości...

Może w tym dekrecie są tajne załączniki, które instruują CIA-szczyków jak omijać to, co "na wierzchu" podpisał Debiliusz?. Znając jego "gramotność" - podpisał, bo mu podsunęli, a teraz se jaja z niego robią. W wojnę też go ponoć wpakowali i teraz musi się męczyć z tymi terrorystami.

Zresztą terrorysta NIE człowiek, więc w ogóle po co Debiliusz ten świstek podpisywał? Może wyszedł na chwilę ze śniadania z Kaczorem i jego "Czarownicą" i czymś się musiał zająć? W toalecie, na przykład?

Aż mnie łeb rozbolał od skrobania się po nim...

autor: Hyjdla, data nadania: 2007-07-21 07:56:07, suma postów tego autora: 5956

Dalej nic nie "rozumię"...

Znaczy się przed podpisaniem dekretu przez Debiliusza Doskonałego można było torturować, szykanować, nieludzko traktować, szydzić, a być może nawet zabić zatrzymanego i podejrzanego terrorystę (jeńca)??? A po podpisaniu tego wiekopomnego dekretu Jannkesolandia od razu będzie postępować zgodnie z jakimiś śmiesznymi Konwencjami Genewskimi (szczególnie III), które już dawno podpisała???

Nawet śmiać się odechciewa, kiedy obserwuje się Busza i jego przybocznych debili. Takie "cóś" rządzi niestety światem...

autor: Hyjdla, data nadania: 2007-07-21 12:21:25, suma postów tego autora: 5956

Oto polaska lewica!

Jak czytam te komentarze, to widzę co jest warta ta rzekoma polska lewica.

Towarzysze nie mogą uwierzyć, że ich wielki guru prezio Debiliusz, to klasyczny ludobójca!

Przypominam tylko, że już raz towarzysze przeżyli taki wstrząs. Wtedy była to śmierć towarzysza Stalina.

Ale jak widać w tym towarzystwie wiecznych kacyków niewiele się zmieniło przez te ponad pół wieku!]

TFU!!!

autor: dzeus, data nadania: 2007-07-21 13:49:52, suma postów tego autora: 1046

Dodaj komentarz