Bojkot tegorocznego sponsora Parady Równości? Czy to nie podpada pod homofobię?
ja bym bojkotowal za prosyjonizm koncernu
Coca Cola zawiera krew wieprza.
Do bojkotu Coca-Coli wzywają też młodzi katolicy w RFN (http://wiadomosci.wp.pl/kat,1356,wid,8981428,wiadomosc.html?ticaid=1429b).
i bardzo dobrze. Sporo organizacji chrześcijańskich robi wiele dobrego dla sprawy sprawiedliwego handlu czy piętnowania praktyk korporacji.
Polska Coca Cola nie zawiera alkoholu.
Mam dziwne wrażenie, ze kampania przeciwko Coca-coli sponsorowana jest przez Pepsi. A tak swoja drogą, jakie napoje spożywa prawdziwy lewak, np. Pan ciszewski?
W innych sektorach nie ma nadużyć? Przytoczone przykłady miały miejsce nie dlatego, że akurat Coca Cola jest be, tylko że miały miejsce w trzecim świecie. To przecież oczywiste.
przecież oni są ateistami... Jakoś nie widziałem żeby któryś radował się ze śmierci bliźniego, a przecież to oznacza spotkanie z Bogiem, największe marzenie chrześcijanina...
ze wedle pana kwaka nie ma zadnego substytutu dla Coca -Coli? Ja np ostatni raz pilem cos z tej firmy bodaj dwa lata temu i to bynajmniej nie z powodu jakiegos bojkotu. Po prostu to jest niedobre i strasznie drogie.
Piwo! Najlepiej Browar Ciechanów, albo niepasteryzowane Książęce. Od biedy Żubra
"Po prostu to jest niedobre i strasznie drogie."
Nie lubisz, bo poprostu cie nie stac.
Nie masz wyboru,
Kwaka stac na kupno a wiec moze mu smakowac (jezeli zechce)
Mnie smakuje, ale nie pije ze wzgledu na ilosc cukru
to jest dobre, a że kosztuje dużo w stosunku do twojego kieszonkowego, to już nie moja sprawa....
zawsze zostaje kranówa i kompot zrobiony przez mamę....
cola to napój bogatych self-made-menów :)))
jest tradycyjnie chamski. Nigdy mnie nie zawiódł pod tym względem.
Zabawne jest to zainteresowanie lewicy tymi najbardziej znanymi amerykanskim markami. Okazuje sie ze reklamy w telewizji robia swoje :) A powaznie, jest mnostwo osob na swiecie ktore popelniaja zbrodnie. Jezeli jakas osoba pracujaca w Coca-Coli popelnia zbrodnie, od tego aby sie nia zajmowac jest policja. Jezeli w Kolumbii nie sa lapani przestepcy, to cos nie tak jest z RZADEM oraz z PANSTWOWA policja w Kolumbii ktore na to pozwalaja. Akurat dla nich to ze ktos w Polsce nie napije sie Coca-Coli jest tak wazne jak zeszłowieczny snieg.
Cisza Nalezy pić PROLETARYAT Gwarantuje 100% jakości WWW Proletaryat pl
Dobrze wam było pić Coca - Cola.
Ssaliście naszą cukrową trzcinę,
zjadali nasze ryżowe pola,
żuliście kauczuk, złoto, platynę,
dobrze wam było pić Coca - Cola.
My, co z bagnistych piliśmy studzien,
dzisiaj pijemy wodę nadziei,
męstwo, którego źródło jest w ludzie,
pijemy wodę w górach Korei,
my, co z bagnistych piliśmy studzien.
Po Coca - Cola błogo, różowo
za parę centów amerykańskich
śniliście naszą śmierć atomową,
pięć kontynentów amerykańskich.
Po Coca - Cola błogo, różowo!
My, co pijemy wodę nadziei,
wiemy, gdzie sięga dziś nasza wola:
wyszliście z Chin, wyjdziecie z Korei,
my wam przerwiemy sen Coca - Cola
my, co pijemy wodę nadziei.
czy jestem w radzie nadzorczej Coca Coli, ze poczules sie urazony do tego stopnia ze piszesz w stosunku do mnie chamskie komanetarze tylko za to, ze zamiast Coca-coli kupuje tansze napoje???
A swoja droga gdyby to bylo jeszcze mozliwe to z wielka przyjemnoscia pijalbym kompoty, ktore robi moja Mama.
ze zwykłego lenistwa, nie gotowałam kompotów. Niedawno wróciłam do tego zapomnianego napoju. Dzieci są zachwycone. Wprawdzie piją także te jankeskie ohydzieństwa, ale kupują je za kieszonkowe. Ja kasy na tę truciznę nie dam.
Podejrzewam, że już niedługo kompoty wrócą na półki sklepowe i tylko dresy będą szpanować, dumnie dzierżąc ten "wynalazek" w ręku...
Cisza, a piwko oczywiście "Dębowe" ew. "Tatra" sakramencko mocna, "Żuber" też może być, a nawet "Warka" tyż mocna... )))
Hyjdla Wejdz na strone WWW PROLETARYAT PL zmienisz zdanie
Gotować owoce lub warzywa to zbrodnia.!!!! Kobieto, w ten sposób zabijasz większość witamin!!!! Co najwyżej włoszczyzna w zupie!!!
są zdrowsze niż większość napojów oferowanych w sklepach (cola i pepsi to po prostu trucizny). Kompoty do bezpośredniego spożycia (nie zaprawy) robi się przeważnie z gorszych gatunkowo owoców (gł. uszkodzonych mechanicznie), których po prostu nie zjedlibyśmy. Schłodzony i lekko kwaskowy kompot jest fantastyczny na obecne upały. Wbrew pozorom posiada też wiele witamin, więcej niż zachwalane "soki bez konserwantów"...
Na zimę kompotów nie robię, bo znikały najpóźniej w październiku...
jestem wierna w miłości (*_*)
Hyjdla CO TY? xxi wiek
A moze soki? Robisz sobie taki sok, jak chcesz sie napic to zalewasz woda mineralna i jest git! Zadna Coca Cola sie nie umywa ;-)
chociaż mam skoki w bok jak nie mam go pod ręką. Facety rzecz nabyta...
Piwo obok walorów smakowych ma dużo witaminy E, tzw. młodości. A że ja w leciech jestem, to muszę się witaminizować. Poza tym po kilku "Dębowych" nie widzę się dokładnie w lustrze i to jest wtedy pewna forma terapii...
Soczki z mineralną piję kiedy przeholuję z "terapią", wojtas...
tylko z rumem !
A co do kampanii, to obawiam sie ze w polskich warunkach jest to walka z wiatrakami. CKLA powinno obierac sobie bardziej realne, blizsze lokalnej rzeczywistosci cele. Wtedy mozna by miec nadzieje ze akcje odniosa jakikolwiek skutek. Inaczej jest to tylko polityczna masturbacja.
terapie jest jak przepija sie takim soczkiem (calkiem fajna sprawa) a nastepnego dzien jak suszy tylko ten sam soczek zostaje o dokladnie tym samym smaku. bleee :-/
whisky z polo-coctą...
z rabarbaru ....hehehe ... Pobiedziska
odką zyje pije tylko kompoty robione przez moja mamę..moje dzieci piją je też
cole czy inne gazowane gówno pije ciemnota
wódkę też zapijam sokiem jabłkowym (rzecz jasna swój wyrób)
jak przerzucę się na Pepsi? Tym razem muszę przyznać rację obecnym tu prawicowcom. Wszystkie wielkie korporacje mają krew pracowniczą i związkową na rękach, ale taka już jest natura kapitalizmu. Poza tym spróbujcie przetłumaczyć wszystkim tym dumnym mamom i nadętym tatom w McDonaldzie, żeby odmówili dzieciom coli. Herakles by nie dał rady.
Dygresja na poważniejsze tematy: Hyjdla, wprawdzie staję się Twoim fanem, ale fakt, że preferujesz lurę warzoną w Polsce (polskiego piwa nie ma już od dawna) przez koncern SAB-Miller, skłania mnie do wyrażenia lekkiej dezaprobaty. Każde z tych pseudopolskich piw procentów ma jak wino, wali myszami i powoduje zgagę jak u smoka wawelskiego. To jest dopiero trucizna! Ja tam mam wreszcie z tym spokój - z jasnych piw kontynentalnych piję tylko Grolscha - wszystkie inne smakują tak samo.
powinno sie wprowadzic akcyze na markowe napoje typu cola, a pieniadze przeznaczyc na walke z cukrzyca
Pytanie ankietowe na lewica.pl mnie zaskoczyło, bo wydawało mi się, że w miarę rozgarnięty lewicowiec coca colę bojkotuje od zawsze i ma do tego w cholerę powodów... A tu raptem sześćdziesiąt chętnych do bojkotu...
Wolę zdecydowanie zieloną herbatę, wodę oligoceńską z cytryną,czy w ostateczności nawet wodę z kranu.A była kiedyś taka radiowa reklama coli z tekstem 'spróbujesz i chcesz więcej',którą znajomy prowadzący audycję skomentował 'wolę nie ryzykować,zostanę z moją herbatą...i...poleciał ze stanowicka.Niewiele ztracił bo teraz jest w porządniejszej rozgłośni.