Radzę kolegom z SLD, wzorem PIS-u iść na pielgrzymkę na Jasną Górę. I to na kolanach!!!
Bo jak znam Kaczki to gotowe uwalić nawet siebie, byle by tylko zniszczyć komunistów.
No prosze! UPR i PJKM nawet liczyć za dobrze nie umieją a tacy są cięci na kwestie podatków i pieniędzy, które ciągle obliczają ile to nam panstwo zabiera (by dac tym "nierobom" górnikom itp.). Wstyd.
Unia Polskich Ugrupowań Monarchistycznych -to jest dobre, pierwszy raz o takim czyms slysze !!! :-)
taa, UPR powinno wraz z wielkim arystokrata zamknac mordy. gdyby te idee monarchistyczno-zachowawcze byly wprowadzone w zycie, to teraz pewnie zapierdal... przy plugu na swoim rodzinnym poletku (oczywiscie jezeli wczesniej zrobilbym swoje u klechy ;-) , a nie siedzial przy komputerze.
no to widze, ze lewica wypadla OK. to dobrze.
UPR PJKM czy UPUM takie nieprawidłowości się przydarzyły...to nie dziwne:).
Z twarzą widzę że wyszły w kwestii finansowania ugrupowania przynajmniej ideowej lewicy nie licząc ROG-u, UP.
W przypadku partii lewicowych udokumentowanie wpływów jest dziecinnie proste: wystarczy paragon z punktu skupu makulatury lub butelek. W przypadku partii nielewicowych to nieco trudniejsza sprawa. Ale chwała lewakom, że kwity ze skupów nie poginęły!
jak wyjdzie na jaw, że Kaczorów Wuj Sam finansował, to Jarek będzie chy ba musiał pójść za ciosem i zamach stanu zrobić.
A ja głupi obstawiałem PO.
krętacze z SLD i PIS, ważne że Samoobrona okazała się partią uczciwą.
PiS straci miliony? Chyba w przyszłej 5-latce. Prędzej Ziobro z Kamińskim zamkną komisję, bo jest "z układu".
zza granicy. Akurat Wuj Sam popierał w Polsce, również finansowo, przede wszystkim lewicę: Kwaśniewskiego i dawną Unię Wolności, czyli obecny LiD.
Bardzo mnie cieszy, ze w tej swojej dośc durnej analizie przychodów i wydatków partii lewicowych "Sumienie Narodu" wykluczył SLD z grona partii lewicy :).
Osobiście mam wątpliwości czy finanse UPR i PJKM nie oscylują wokół tego samego kleju i papieru, bo wątpliwe by mieli większe wydatki. Więcej, mam wątpliwości czy w ogóle się wliczają w wydaki, bowiem partie te znane są ze swojego nieróbstwa w okresie nie-przedwyborczym; gdyby nie blog Korwina to mogoby być jeszcze gorzej...
za to PPS, KPP, Racja, Ul, PPP, ROG oraz inne ugrupowania "ideowej lewicy" znane są z aktywności zapewniającej im rozległe poparcie :))
takich jak polskie, trudne jest działanie gdyż napotyka one przeszkody związane z wyalienowaniem społeczeństwa z własnych klasowych dążeń.. Bierność i niechęć społeczeństwa do odważniejszych inicjatyw nie pomaga ideowej LEWICY (oprócz UL, ROG i UP, no ferajny z LiD), alfabecie. Rozumiem że dla ciebie ideowi patroni to Blair czy Miller. Dałeś się już poznać z tej strony w "Forum Klubowym" i "Dziś" że takie autorytety "lewicy" ci właśnie najbardziej odpowiadają.
Rozumiem też że ten atak na ideowców związany jest z twoim zaangażowaniem na rzecz kapitalistów z UPR czy PJKM...;)
PiS popełnił tylko nieistotne uchybienia proceduralne.
Nie wiem natomiast, czy SLD nie czerpał przez pomyłkę z jakiegoś tajnego konta.
ja akurat mysle,ze PPP czy Racja jednak troche dzialaja.
organizowane jest chocby zbieranie podpisow, rozne manifestacje, pikiety itp. na pewno wiecej robia niz UPR.
Wy jestescie uprzywilejowani bo lewice zawsze telewizja pokazuja(kiedyś SDPL w wiadomosciach pokazali pod ambasada USA 8 osób),natomiast Marsze kapitalizmu sa w ogóle przemilczane.
Monarchiści z reguły wiedzą, ze restytucja monarchii w Polsce jest niemożliwa i dlatego zadowolą się zwykłą dyktaturą.
Niemała różnica
"PiS popełnił tylko nieistotne uchybienia proceduralne.
Nie wiem natomiast, czy SLD nie czerpał przez pomyłkę z jakiegoś tajnego konta”
4 sierpnia 2007 napisał ABCD.
Dla mnie, ten komentarz jest w pewnym sensie jakąś rytualną schizofrenią. W sumie nie bardzo rozumiem. Czy komentatorowi chodzi o dokopanie SLD bez względu na rzetelność informacji, czy jest to zjawisko, które ma odpowiednie określenie w medycynie. Dokumentacja finansowa trafiła do biegłych. Doszukano się poważnych uchybień w obu partiach. Premier odwołuje urlop i na spotkaniu z dziennikarzami, bagatelizuje sprawę. Co to oznacza. Oznacza, że sprawa jest poważna. Oznacza, że PiS pozbawione środków finansowych na 3 lata, przestaje istnieć na wieki. SLD milczy i szuka przyczyn. Nie ma nic do powiedzenia gdyż same musi zbadać sprawę. Tak robią rozsądni ludzie i ci, którzy mają z reguły czyste sumienia. Dla ABCD rzecz jest oczywista. SLD jest złodziejką formacją, która czerpie swoje fundusze z nielegalnych źródeł. Itd, itd... Stara bajka. Tak mówi Wassermann i tak jak echo powtarza Ziobro i cała PiS-owska magma. SLD czerpał z tajnego konta i to przez pomyłkę. Jeżeli ktoś czerpie z tajnego konta to robi to z rozmysłem i absolutnym przekonaniem, więc nie ma mowy o pomyłce. Ta „delikatność” jest zbędna. Czy ja coś pominąłem? A tak między nami. Z jakiego konta są czerpane fundusze na szkolenie wywiadowcze w MON członków Związku Harcerstwa Rzeczpospolitej? Bo że jest to nielegalne przedsięwzięcie, jest to tak oczywiste jak to, że ziemia jest okrągła. Wypadałoby zacząć być bezstronnym.
Mój komentarz był łagodną aluzją do chyba oczywistego faktu, że SLD jest ugrupowaniem reprezentującym środowisko tzw. starej nomenklatury - i w pewnym stopniu nowych biznesmenów - którego majątek budzi uzasadnione podejrzenia co do legalności swego rodowodu. Po aferach z Długoszem, Jagiełłą, Pecząkiem, Jakubowski, Dochnalem, Blidą, Czarzastym, Nikolskim itd. itp. w głównych rolach trudno mieć tutaj jakiekolwiek wątpliwości.
Zabawny jesteś :))) Ostatnio na marszach kapitalizmu jest więcej młodych socjalistów niż UPRowców :)))
pierwszy raz o niej słyszę, zresztą nie tylko o niej. Korwin-Mikke i jego ludzie nie znają prawa, czy może nie umieją liczyć? Za każdym razem biadolą, ile to złe państwo chce im zabrać, że ich okrada, a tu pojawiły się jakieś zastrzeżenia odnośnie ich finansów, ale nie na tyle poważne jak w przypadku PiS.
Jeśli Kwaśniewski i ex-UW to "lewica", to ja jestem inkarnacją Haile Selassie.
Lewica i Demokraci
prosze, podaj mi jakis link gdzie byloby wspomniane o tym marszu (na jakiejsc stronie czy cos), daj link chocby na you tube lub jakikolwiek inny.
wiem,ze pare lat temu byl jakis w Lublinie,ale o innych nie slyszalem (NO TAK-WSZYSTKO PRZEZ MEDIA!)