PIS zbiera punkty.
właśnie zaczęła się kampania wyborcza :). Ale i tak jest dobrze.
Porozumienie się rządu tylko z Solidarnością jest skandalem. Rząd po prostu nie może i nie umie i nie chcę sie dogadywac z żadną organizacją , która jest od niego niezależna. A szefowie ..S'' to zrobili by wszystko dla Jarka i spółki ( nie chce pisac co, bo musiałbym przeklinac;);)...
Dlaczego sa tylko trzy związki zawodowe i cztery organizacje pracodawców?
uchwalonej i podpisanej przez prezydenta. A do tego daleka droga- po wyborach albo odrzuci to PO, albo PiS, co do tego jestem prawie pewien. To niezgodne z neoliberalnymi dogmatami.
Warto natomiast pochwalic konsekwencje OPZZ rzadajacego podniesienia placy minimalnej do 50 proc. sredniego wynagrodzenia. Gdy PiS na to przystal to moze bym uwierzyl w jego "socjalnosc". Tak to tylko ochlapy z panskiego stolu.
Tomek Sosnowski Jaki skandal? Przypomniec nalezy ze OPZZ swietnie wspopracowal z rzadem Sojuszu Lewych Dupkow ijego satelitami UP PPS reprezentowanymi przez takich tuzow lewicy jak Pol i Ikonowicz tylko w odwrotna strone eksmisja na brok Kodeks Pracy pod Lewiaton [umowy smieciowe]dlugo mozna wymieniac TO BYL I JEST SKANDAL Ale szczytem jest nazywanie tej BANDY lewica
Solidarność znów zadziałała ,jak za rządów AWS z pielęgniarkami (203zł.podwyżki).Ci nieudacznicy potrafią tylko wtykać kije w szprychy.Jedyną rzeczą pozytywną ,którą zrobili ,to ,że nie wtrącali się do gospodarki.
nieładnie kłamać!
Ikonowicz konsekwentnie i skutecznie walczył z ustawą o eksamisji na bruk.
czy z eksmisjami nie miala cos wspolnego lewicowa p.Blida?
a co do postu, to chyba dobrze, nie?
A czy nie bylo tak ze w/w w tym czasie byli poslami? ABCD
trzeba mieć moralność alfonsa, jak arz, żeby opowiadać takie nonsensy. Ikonowicz do dziś ma procesy za blokady eksmisji, a arz... cóż, jego nie spotkała nawet taka "represja" jak moderowanie wpisu przez redakcję lewica.pl. A jest chyba za co!
I byłoby dla niego lepiej, gdyż nie ujrzałby świata tak hańbiący wpis. Ale mamy widać napisaną nową historię świata, dowiemy się z niej,że z eksmisjami walczył wyłącznie "arz" wraz ze swoimi kolegami z PPP!
Myślę, że strzał w 10. Dogadali się sami ze sobą, a ludzie będą chwalić obie strony.
Ikonowicz był posłem i głosował przeciw "lex Blida", doprowadził do jej zaskarżenia przed trybunałem i setki razy blokował eksmisje.
http://www.trybuna.com.pl/n_show.php?code=2007082906
to o to chodzi?
forumowiczow sa po prostu genialne. "Kielbasa wyborcza", "skandal"", normalnie jak Gilowska albo Balcerowicz :-))))