to teraz PSL dopiero zdobędzie poparcie jak foltyn zacznie gadaco potrzebie podnoszenia podatków i zakazie dziedziczenia:)))))
..proponuję by rozpocząć od wsi "zakaz dziedziczenia gospodarstw rolnych" HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAH
o "lustracji jako rasizmie" ;))
A na poważnie - fakt, Foltyn do Pawlaka jako maniaka nowych technologii pasuje. Ale coś mi się zdaje, że na tym forum baaardzo ciężko będzie mu się wytłumaczyć.
jest dla mnie partią najsympatyczniejszą w tym całym politycznym bagnie dlatego życzę mu powodzenia.
Co do podobieństw - ile wiem, zarówno p.Fołtyn jak i Pawlak robią politykę nie rozmawiając z nikim:) Zastanawia mnie, czy Fołtyn czuje się komfortowo wchodząc na miejsce, którego nie chciał Radek Sikorski?
ze startem Foltyna.
Może pod wpływem środowiska PSL ten polityk-amator, mający chyba sporo dobrej woli, pozbędzie się ideowych wpływów środowisk niszowych (takich jak choćby walka z "lustracyjnym rasizmem" czy "emancypacyjna" obyczajówka)?
czy to żart z tym startowaniem Ikonowicza z listy Samoobrony?
ABCD wiesz coś o tym? masz już gotową jakąś racjonalizację tego prostego faktu korupcji politycznej?
Mie tam codziennie najbardzoej rozbija Samoobrona, takiej legii cudzoziemskiej tojeszcze nie było, jak czytam w wybiórczej na dniach ma dołaczyć do nich Ikon, no to juz bedzie zoo pełną gebą od ikona przez millera, leppera tymochowicza do wrzodaka. ktoś ma jeszcze jakieś typy, poza oczywistym w miare Dyduchem??
jeśli to prawda - nie ma tu żadnej korupcji, jest tylko skuteczna taktyka
Brawo Ikonowicz!
Ale polew. Jak PPP z KPL to zdrada. jak ikon z SRP to przemyślana mądra taktyka... Ikon miller wrzodak wielka trójca.
tam do niego nic nie mam, bo jest to osoba ktora stara sie przynajmniej rozmawiac merytorycznie na rozne sprawy. ale kompletnie nie pojmuje jak z jego pogladami zabrnal do PSL. Juz Ikonowicz by sie tam bardziej nadawal.
No i nie oceniam pozytywnie kandydatury osoby, ktora jak niepodleglosci broni tezy o uczciwosci rzadow SLD.
i co z tego zostało...wspólna walka ramie w ramie z Millerem i Wrzodakiem ooo...stołki...
...ale jaja..PSL to partia w której nie ma ŻADNEJ ideii...ANI GRAMA! .....na hsało PSL każdy skojarzy "koryto za wszelka cenę"
i tam wylądował nasz ideowiec Fołtyn:))))
jak bardzo polityka deprawuje. Czasami już na wstępie. Panu Foltynowi dziękujemy.
przez ost 7 lat luke tyle chrzanił o wrażliwości społecznej o socjaliźmie i innych duperelach.....a teraz pokazał kto jest mu "bliski"...PSL partia która jak żadna inna nawet nie ukrywa ze jest polityczną prostytutką....która za stanowiska prześpi się z KAŻDYM....
ale w sumie dobrze się składa bo to kolejny dowód na to że idee lewackie są g. warte w realu....
Nie rozpaczaj. Fołtyn jest jednym z nielicznych kandydatów, który nie potrzebuje poselskiego uposażenia. Jeżeli jest ktoś, kto kandyduje dla idei a nie dla kasy, to jest to właśnie on.
Swego czasu z list PSL z Warszawy dostawał się do Sejmu Mikołaj Kozakiewicz, ale Pawlak zrobił mu jakieś fochy i od tego czasu przegrał Warszawę. PSL nie ma tu żadnego zakorzenienia, jeszcze mniejsze niż Samoobrona. Fołtyna czytałam ciekawe teksty, opowiada się za dozwolona na życzenie aborcja do 10 tygodnia, a Pawlak i jego poplecznicy glosowali za zaostrzeniem konstytucji, tak żeby zarodek był ważniejszy niż życie kobiety.
Kasa nie jest jedynym afrodyzjakiem dla ludzi. Jest jeszcze sława i władza. Pierwszą Foltyn ma, drugą - w ograniczonym zakresie, ale zawsze, zdobył. Pora więc sięgnąć po władzę. Wstydu za grosz.
pawełku nie rozśmieszaj........chłopak chce pomnozyć dutkio zarobione na skopiowaniu komunikatora i na giełdzie.....
O negocjacjach między PiS a PSL, uskutecznianych zdaje się po poprzednich wyborach, ktoś celnie powiedział, że wyglądały tak: "Kaczor" poruszał kwestie godne rzymskich cezarów, a ludowców interesowała liczba sołectw i gmin do "obsadzenia". I taka jest prawda. Programem PSL jest koryto, i to przeważnie lokalnego szczebla, ta partia nawet zresztą nie sugeruje, że bliskie jej może być coś innego. Ale w sumie nie ma się czemu dziwić, historyczny ruch ludowy spełnił swoje postulaty i we współczesnym świecie nie ma dlań miejsca. Kompletny brak kierunku, jakiejkolwiek idei, choćby jej cienia, no i to wystawianie kandydatów w Warszawie... (Czym oni werbują warszawiaków? Biopaliwami?).
Wolne żarty. Przez ostatnie dwa lata PiS nie potrafiło nawet w dziedzinach, których funkcjonowanie zależy bezpośrednio od rządu, zrobić absolutnie nic.
Nie jestem jakimś specjalnym admiratorem PSL-u, jest to zresztą partia wyrażająca interesy klasowe średniozamożnych i zamożnych rolników, z którymi jako żywo nie mam nic wspólnego. Jest to jednak ostatnia na polskiej scenie politycznej partia, po zwycięstwie kwaśniewszczyzny na lewicy, która wyżej niż jakieś chimeryczne reformy stawia potrzebę normalnego, codziennego funkcjonowania państwa. Czy to na szczeblu gminy, czy warszawskich ministerstw. Co więcej, z racji słabego zideologizowania partii funkcjonują w niej z powodzeniem osoby o bardzo rozmaitych poglądach politycznych, od socjalistówdo prawicowych chadeków, co zdecydowanie wyróżnia ją na tle reszty naszej sceny politycznej, gdzie różnice poglądów prowadzą albo do "wycinania" oponentów (jak w SLD), albo co najmniej do stałych awantur i konliktów jak w PO.
PSL to symatyczna partia na rzecz swoich działaczy...Ona jest umiarkowana do bólu, właściwie to jest ich jedyny pogląd...Ale może to powstrzyma jej zbaczanie na prawo... chociaż boje się, że założyciel gadu-gady stanie się takim dziwadłem politycznym w partii jak Palikot w PO...
od ciebie skopiowal pewnie ten program.
hm, to pewnie bojkotujesz ten komunikator stworzony przez lewicowego farbowanego lisa i nawolujesz do tego znajomych?
uzywam skypa
idac Twoim tokiem myslenia Krauze, czy Kulczyk swoje kontakty ze swiatem polityki utrzymywali tylko i wylacznie z powodow osobistych, bo przeciez sa na tyle bogaci, ze nie moglo im zalezec na kontraktach?
gdzie w PSLu jakikolwiek socjalista? A co do PiSu to tak sie sklada, ze zrobil znacznie wiecej niz wszystkie rzadu z udzialem SLD razem wziete. Chociazby w kwestii prawa pracy, poczytaj zmiany w ciagu ostatnich 2 lat.
A Foltyn po prostu nie jest wiarygodny. Jeszcze niedawno plotl o tym, ze katolicy nie powinni miec mozliwosci wychowywania dzieci po katolicku itp, a nagle idzie do partii, w ktorej tego typu poglady sa delikatnie mowiac niezgodne z glowna linia.
o poglądach socjalistycznych, a takich w PSL u trochę jest, a to że ich nie znasz to nie moja wina. Choćby pos. Michna, z takich bardziej znanych. Chyba że za "socjalistów" uznajesz tylko gości latających z czerwonym sztandarem na pięcioosobowe pikiety przeciwko Bushowi?
Co do PiS - nie widzę w ich działaniach ani rozwiązań ograniczających rozwarstwienie majątkowe (a raczej odwrotnie), ani prospołecznej praktyki w zarządzaniu dużym przecież w Polsce sektorem publicznym...Wszystko sprowadza się do niby-walki z niby-oligarchami.
biznesu jest jednak bardziej na miejscu w PSL niż Ikonowicz w towarzystwie drobnych geszefciarzy z Samoobrony (z Millerem i Wrzodakiem na dokładkę). Pewnie obaj szans wielkich nie mają, choć może...wielu SLD-owców, eks-SLD owców i po prostu dawnych sympatyków SLD nie zagłosuje na listę, z której do sejmu wejdzie Borowski.
to ze ktos zasiadal w PRL-owskim rzadzie jeszcze nie swiadczy o socjalistycznych pogladach. Niemniej jednak ok, przyznaje, ze Michna jest calkiem sensownym osobnikiem, ktory, co najwazniejsze, zna sie na tym, co robi. A co do 5-osobowych pikiet - sorry ja juz dawno z tego wyroslem.
co do PiSu - wydluzenie urlopow macierzynskich, zmiana finansowana BHP na korzystniejsze dla pracownikow, program "aktywna kobieta" wspierajacy kobiety na rynku pracy, sprzeciw wobec prywatyzacji sluzby zdrowia, sprzeciw wobec podatku liniowego.
A propos FOltyna mi nie chodzi juz o to ze idzie do PSL, ale to ze jest kompletnie niewiarygodny. Zaprzecza wzystkiemu, co wczesniej mowil. Jak sie maja jego swiatopogladowe przekonania do PSLu? Jak sie ma jego antyklerykalizm czesto tu akcentowany? PSL to partia tardycjonalistyczna, gdzie FOltyna kompletnie nie widze.
zadziwiało mnie przebieranie nogami przez lewicowych działaczy, gdy zbliżają się wybory. Przy całej sympatii dla Ikonowicza i Foltyna - nie zbudowali jeszcze żadnego ruchu i zaplecza, a pchają się do parlamentu i to na skróty. Później oczywiście będzie rozczarowanie, bo trudno uwierzyć aby wyborcy nagle doznali olśnienia i zagłosowali na ludzi, którzy nie prowadzą codziennej oddolnej działalności, ani nie są obecni w mediach. Proponuję aby najpierw zorganizowali ruch zdolny robić kilkutysięczne demonstracje, a później dopiero możemy podebatować nad sensem startowania w wyborach.
Oni nie tylko ze go nie zbudowali Oni go rozpieprzyli
insynuacje - to można formułować na "gadulcu".
ABCD Ikon to cienki Bolek i tyle