To partia bogaczy i seryjnych gwałcicieli, którzy pogardzaja biednymi ludźmi. Mam nadzieję, że Ikonowicz, którego bardzo lubię nie będzie chciał mieć z tymi draniami nic wspólnego. Szmatława Samoobrona jest w sam raz dla Millera i Wrzodaka, a nie dla kogoś takiego jak Ikonowicz.
Ktoś z Samoobrony cię wielokrotnie zgwałcił?
to partia która zależnie od okoliczności potrafi się z każdym skumać i to jest czysta obłuda.
Wrzodak, Lepper, Miller, i....Ikonowicz razem to jakaś fikcja polityczna...
Każdy ma (podobno) inne "wyraziste" poglądy a startuje z listy partii która wielu samych rolników zawiodła i nie reprezentowała do końca ich interesów.
Lepper mówi że PiS jest solidarny z liberałami (i pomimo że akurat trudno się tu z nim nie zgodzić) wcześniej mocno ten rząd popierał.
Lepper krytykował Millera (i kaczora też) za wojnę w Iraku a teraz zaprasza go do kandydowania z jego listy partyjnej.
To jest śmieszne...:(
został ogłoszony oficjalnym kandydatem LiD na premiera.
W ogóle jestem zdumiony że ludzie o socjaldemokratycznych poglądach a Ty Pawle m.in. tak się deklarujesz tak popierają podobno radykała lewicowego...
Jakoś nie zrobił nic w/s wycofania się Polski z imperialistycznych wojen kiedy był w rządzie.Jak znowu wejdzie to pewnie też nic nie zrobi bo mu się znów coś odmieni.Swoją drogą,zwróćcie uwagę na rodzaj zarzutów jakie on stawia.Nie chodzi o to, że całe to zaangażowaniw jest haniebne i zbrodnicze ale o to,że nie mamy spodziewanego udziału w podziale łupów...
Szanowałem kiedyś Leppera za obywatelskie nieposłuszeństwo i ówczesną bezkompromisowość.Teraz jest to już zwykły polityk,czyli krętacz gotowy deklarować cokolwiek byle dopchać się do koryta i się przy nim utrzymać...
A jak się ma aprobata Leppera dla przedsiębiorczości do Ikona który jest podobno jest przeciwko wolności gospodarczej...
No i ten podział łupów...
Jeszcze raz powtarzam to zdaje się być parodią...
Przecież ktoś już pisał w innym wątku: Ikonowicza nic nie wiąże z Lepperem oprócz startu z jego listy. Nie znaczy to również, że Lepperem jest dobrym wujkiem dającym coś za darmo - Ikonowicz dostając w Warszawie więcej głosów niż otrzymałby je jakiś nieznany działacz Samoobrony zwiększa ilość głosów oddanych na listę Samoobrony w skali całego kraju. Może mieć to znaczenie w aspekcie przekroczenia przez tę partię progu wyborczego. Tak więc dyskusja na temat "co ma program Leppera do programu Ikonowicza" jest bez sensu.
Dziwisz się czemu ja socjaldemokrata chętnie widziałbym radykalnego lewicowca Ikonowicza w Sejmie? Bo Ikonowicz jest w swoich poglądach autentyczny. Jest być może jedynym takim politykiem spośród znanych osobistości utożsamianych z poglądami lewicowymi, piszę "znanych", a więc kojarzonych przez statystycznego Kowalskiego. A ja wolę widzieć w Sejmie takich polityków od setek sprawnych technokratów-automatów dbających o to, by się przypadkiem nie narazić głównym mediom (Kwaśniewski and S-ka), playboyów (Olejniczak), niesłownych egoistek wiedzących, gdzie znajdują się konfitury (Jaruga-Nowacka), chamideł (Miller) i tym podobnych...
Ale jeżeli przyznajesz że Lepper jest chamidłem to po co podobno autentyczny Ikonowicz od niego chcę startować a i wspomina że być może jego partia będzie współpracowało po wyborach z SO?
Chciałabym, żeby Ikonowicz startował do Sejmu, mogłabym wtedy iść na wybory. Ma rację powyżej ten, kto twierdzi, że jest to dobre posunięcie taktyczne. Samoobrona nie ma wyrazistych postaci w dużych miastach i wystawienie na swych listach takich postaci z innych ugrupowań może zwiększyć jej szanse, a także dać szanse tym liderom na wejście do Sejmu. Obie strony tylko zyskują, Lepper nie miałby żadnych szans na mandat dla swojego działacza w Warszawie, więc odstąpienie tego miejsca komuś innemu nie jest żadną stratą. Z kolei Ikonowicz nie ma partii na tyle silnej, żeby wystawić listy w całym kraju i przejść próg 5 proc.
Jasne, że SO to populiści, a Nowa Lewica to radykalni socjaliści, niewiele ich łączy, tak więc zdziwiłoby mnie, gdyby chcieli być w jednej partii, ale tego typu współpraca jest do zaakceptowania.
A nie sądzisz, że tego typu "przebiegłe" gierki to oszukiwanie ludzi? A kto raz nauczy się oszukiwać, temu trudno się już będzie w przyszłości powstrzymać.
Albo się jest uczciwym i ideowym lewicowcem, albo chamidłem, krętaczem i seryjnym gwałcicielem. Trzeciej drogi nie ma a i pogodzić tego nie sposób.
Parafrazując Kazika (który nawiasem mówiąc też ostatnio oszalał): kto się tam (na liście Samoobrony) pokazuje, tego ja nie szanuję.
ten styl! Pani Zbyrowska odważyła się mieć własne zdanie nt. faszystowskiego zbira, to won z listy! Ubabrany gnojem wodzuś nie znosi sprzeciwu. Jak można w ogóle z kimś takim rozmawiać i nie zwymiotować?!
Ikonowicz na liście Samoobrony! To przechodzi ludzkie pojęcie. Macie tam, w tej Polsce, zatrutą wodę, czy dosypują Wam czegoś do jedzenia? Powiedzieć, że to cyrk to nic nie powiedzieć.
Kazika czasami można posłuchać ale nie jest tajemnicą że to typowy prawicowiec (choć niby mu się nie podoba kler)
Co do wywodu twojego araya...
Niestety masz racje...
Jak się czyta te twoje ostatnie uwagi, to człowiek - bacząc na tak eksponowaną przez ciebie estetykę - powinien zrezygnować nie tylko z rodzenia dzieci, rozmnażania się, a nawet zabiegów o to, nie mówiąc już o jedzeniu i następstwach tegoż. Wszystko to razem, wraz z polityką, należałoby skwitować jednym gromkim "fuj!" i dać sobie spokój.
Ikonowicz w Samozagładzie Leppera to ciężki orzech do zgryzienia dla Inicjatywy Pracowniczej :)
A przeciez jest z tego wyjście idealne - niech IP połączy siły ze Związkiem Zaw. Rolnictwa "Samoobrona" (niech powstanie OZZ Inicjatywa Pracowniczo-Rolnicza OZZ IPR")i po kłopocie!!
odpowiedziałem ci już na twoim poziomie, ale widać, że na forum chamscy mogą byc tylko czytelnicy magazynu "Obywatel" oraz dr(e)s, ja widocznie nie mogę.
Więc odpowiem ci inaczej - nie, nikt z Samoobrony mnie nie molestował, ale powiedz to tym kobietom maltretowanym przez wielkich panów polityków z Samoobrony.
Na razie nie znamy żadnej kobiety maltretowanej przez kogoś z Samoobrony. Na razie znamy tylko kilka pań, które twierdzą, że były maltretowane, ale jeszcze niczego nikomu nie udowodniono. Aha, jednej z tych pań udowodniono kilka kłamstw. Więc może wstrzymaj się z tymi oskarżeniami, bo w kulturze cywilizowanej Europy jest od wielu stuleci taka zasada, że człowiek jest uznawany za niewinnego dopóki nie zostanie skazany przez niezawisły sąd. Więc bądź tak dobry i nie cofaj nas do czasów barbarzyństwa i gołosłownych oskarżeń. Tym bardziej, że zarzuty "maltretowania" postawiono raptem jednej osobie z partii liczącej tysiące osób - więc po pierwsze nie wskazana jest liczba mnoga, jakiej używasz, a po drugie, nie generalizuj tak łatwo, bo i ciebie może spotkać kiedyś takie pochopne oskarżenie.
Ikon na liście SO! Toć tego by nawet Nostradamus nie wymyślił! Rany boskie!
Ciekawe co alfacet powie (bo zamilkł)... A przeca Ikon to jego ikona od pamiętnego incydentu warszawskiego....
nie mam pojęcia, o jakim incydencie pleciesz.
Idoli nie posiadam poza ewentualnie postaciami dawno nieżyjącymi.
Jeśli zainteresujesz się bardziej dyskusjami, a mniej plotkami, to zauważysz dobrą kopę moich wpisów, popierających kandydaturę Ikonowicza i zwalczających jego dyżurnych wrogów z PPP.
i co wiadomo coś o decyzji ikonowicza? pytam was (bez żadnych zgryźliwości) bo pewnie jesteście dobrze poinformowani.
Masz prawicowe skłonności i nie udawaj greka że tak powiem...a popieranie przez takiego greka jak ty podobno radykała zakrawa o co najmniej nielogiczność...
Ale dobra róbta Ikonowi kampanię, przynajmniej okazuje się jakich ma naprawdę zwolenników..."radykałów" i "lewicowców"...
Ale że kraj śmieszny to i nie dziwni mnie jakich "zwolenników" ma podobno radykalna lewica...
nie pisz że nie popierałeś kiedyś Kwaśniewskiego i Millera i że np....pisałeś w "Lewej Nodze" bo miałeś takie "lewicowe" poglądy...
Zresztą poparcie dla Kwasa i Millera wszystko wyjaśnia...
Ikon na kolanach Pisalem o tym kilka tygodni temu To jest kozak he he he
Ikon (prawdopodobnie) wystartuje z listy Samoobrony. Akutat tej samej, na którą nieudolnie z nim konkurujący kandydaci na liderów radykalnej lewicy bardzo starali się dostać, ale nic z tego nie wyszło.
Twoje twierdzenie, że mam "prawicowe skłonności", uznaję za insynuację.
Powiem jedno. Kiedy, dość już dawno, wspólnie z bardzo szczupłą grupą publicystów, zakładałem lewicowy i antyklerykalny miesięcznik, nie było tam tłoku chętnych do manifestowania swojej lewicowości. Na pewno żaden towarzysz Paweł nie pchał się tam z tekstami.
Więc niech "towarzysz Paweł" nie zgłasza się teraz do rozliczania cudzych przekonań.
Chyba nie powiesz że np. miotałeś się od popierana raz to Millera, potem PiS-u czy Samoobrony...?
Moje insynuacje wynikają po prostu z analizy twoich komentarzy. Piszesz że są ludzie dopatrujący się "wszechmocnego dyskursu prawicy", że oni nie mają racji...
Według mnie ta pogoda na prawicowość istnieje i zależy to właśnie od "lewicowców" którzy twierdzą iż w ogóle jest pełna "demokracja" i nikt w niczym nie przeszkadza...
Napisałem ci ostatnio że podobnie myślisz jak centroprawicowa GW bo czytając artykuły (szczególnie z serwera) tejże gazety nachodzi mnie przekonanie że tak ta gazeta jak i ty uważacie jesteście święci przekonani że panuje pluralizm, demokracja a "lewactwo" się myli iż nie jest dopuszczane do mediów...
Jeżeli by tak było to czemu komercyjny onet woli promować portal prawy.pl (związany szczególnie z nową LPR), informuje o "taśmach Rokity" a nie informuje o debatach jakie mają miejsce po lewej stronie na lewo od socjaldemokracji. Widać onet woli "prawych"...
nieformalna cenzura na poglądy lewicowe była znacznie mocniejsza pod rządami SLD niż obecnie.
Ale to nie oznacza że sytuacja nad wyraz się zmieniła o czym świadczy przykład koncesjonowanego "radykała" Sierakowskiego który nie wystartował ze swoim programem...
Pamiętam jak było za czasów Kwiatkowskiego w TV i jak wyglądały debaty...między zazwyczaj prawicowcami lub centroprawicowcami...
Nie powiesz jednak że np. w tv publicznej nie było relacji z "antyszczytu" a Ikonowicz nie debatował z JKM w wiadomościach wieczornych które prowadził dziś pewien polityk $LD...
W tej samej tv w programie Durczoka (nazwy już nie pamiętam) raz pojawili się członkowie ...KPP...
Na razie w tv publicznej nie widziałem aż takich oznak zwrotu na lewo, no chyba że tym zwrotem jest zapraszanie do programu "Warto rozmawiać"....Sierakowskiego...
Ikonowicz w dzisiejszym (26.09.07) programie Superstacji TV:
http://pl.youtube.com/watch?v=nFiagJTUaEM