jak PiS broni monopoli ze szkodą dla ogółu obywateli.
Pracownicy na tym nie skorzystają ze szkodą dla obywateli...
Skorzystają na tym natomiast prywatne firmy, ich udziałowcy które tzw monopol będą się starały osłabić.
Jak dotąd nie widziałem aby Kaczyńscy byli zbytnio przejęci losem usług pocztowych...
tylko właśnie obywatele, którzy chcą aby pocztówka wysłana za Zakopanego nie szła do Warszawy 3 tygodnie...
i o to w tym chodzi towarzyszu...
Tak, pracowników zawsze można zwolnić i na przysłowiową trawkę wyrzucić.
Fakt dresie, nie pomyślałem o tym... ;)
celem firmy nie jest zatrudnianie pracowników, tylko świadczenie usług w możliwie najlepszy sposób, wbijcie to sobie w swoję zżartą marksizmem głowke...
czyli jelsi kiedys okaze sie oplacalna sytuacje, ze nie potrzeba niemal sily roboczej, a wszystko robia automaty, to uznasz, ze tak byc powinno, mimo iz bezrobocie siegnie dajmy na to 80%? Pisal o tym bodajze Sismondini smiejac sie z takich jak Ty, ze ostatecznie chcieliby zeby zatrudniony zostal jeden czlowiek krecacy tylko korbka i wprawiajacy reszte maszynerii w ruch.
Póki co prywatne firmy doręczycielskie działają gorzej niż PP - wiem to, bo mam często do czynienia zawodowo z kilkoma doręczycielami. Więc jeśli chodzi o mnie-klienta, to wolę obecny monopol niż jutrzejszy burdel i chaos.