Komentarze czytelników portalu lewica.pl Komentarze czytelników portalu lewica.pl

Przejdź do menu

Komentowany tekst

Wrocław: Konferencja prasowa kandydatów PPP w wyborach do Sejmu RP

Komentarze czytelników

Dodaj komentarz

...

No cóż, akurat chwalić się poparciem portalu Viva Palestyna mogą tylko ludzie wyjątkowo nierozsądni. Wystarczy wczytać się w zamieszczane na tym portalu wywody z pogranicza paranoi , teorii spiskowych, pełne inwektyw (przoduje w ich pisaniu niejaki Bartolik), nierzadko z pogranicza szaleństwa (szczególnie ohydne są porównania Izraela do III Rzeszy), żeby się wstydzić takiego poparcia, a nie obnosić z nim.

autor: Durango 95, data nadania: 2007-10-01 22:00:47, suma postów tego autora: 3848

Zasłużonej działaczki

antywojennej i ciekawej publicystki, Ewy Groszewskiej, szkoda na start z listy PPP.

autor: ABCD, data nadania: 2007-10-01 22:22:48, suma postów tego autora: 20871

Wroclaw

Czujność Agentury budzi mój podziw

autor: arz, data nadania: 2007-10-01 22:34:29, suma postów tego autora: 230

No nie mogę!

Muszę zgodzić się z Durango! Tego jeszcze nie grali. Viva Izrael!
Groszkowska: na zachodzie czego? Województwa Dolnośląskiego?
Zapewniam Szanowną Panią, że na zachodzie Europy o żadnym "socjalu" nie słyszeli. Jak sobie pościelesz, tak się wyśpisz. Proponuję spróbować sił...

autor: araya, data nadania: 2007-10-01 22:32:38, suma postów tego autora: 413

...

Ja tylko życzę kandydatom z Wrocławia bardzo dobrych rezultatów w wyborach i tyle w temacie...

autor: towPaweł, data nadania: 2007-10-01 23:04:53, suma postów tego autora: 155

Araya - "na zachodzie europy o żadnym socjalu nie słyszeli"

Interesujące stwierdzenie, zważywszy że geopolitycznie/kulturowo do owego zachodu zalicza się również kraje skandynawskie. Czego się jeszcze dowiemy? Że na Zachodzie nie istnieją związki zawodowe, że socjaldemokraci przed zwichrowaniem w liberlaizm nigdy nie interesowali się sprawami pracowniczymi? A może w rozwiniętych gospodarkach rynkowych nigdzie nie ma płacy minimalnej i zabezpieczeń spolecznych?

Drapię się w mój już łysawy łeb, ale za chorobę nie mogę pojąć, jaką opcję lewicową Araya może promować ....

==================================================
pomijając zaczepne uwagi stronników, chciałbym zwrócić uwagę na zainteresowanie dziennikarzy. Na zdjęciu wyraźnie widać, że "wolne media" mają w pupie swoją misję przekazywania rzetelnej informacji na temat kandydatów w wyborach (spójrzcie na puste krzesła).

autor: Thor, data nadania: 2007-10-02 00:11:45, suma postów tego autora: 990

...

Thor, a wy w "Trybunie Robotniczej" rzetelnie relacjonujecie kwestie wyborów i kandydatów? Bo na razie czytałem tam laurki na temat PPP (wiadomo, Ziętek płaci - Ziętek wymaga) oraz durne uwagi pod adresem Ikonowicza. Więc może zamiast pomstować na dziennikarzy innych gazet, sami dacie dobry przykład?

autor: Durango 95, data nadania: 2007-10-02 00:36:19, suma postów tego autora: 3848

Durango

Trybuna jest gazetą niszową adresowaną do lewicowego i lewicowo-pracowniczego środowiska. Oczekujesz, że będziemy spełniać rolę dużego dziennika ogólnopolskiego, dając łamy wszystkim komitetom i partiom? 4 października planowy jest mój ogólny tekst charakteryzujący środowisko lewicowe w ogólności. Taki tekst-praca u podstaw, choć z kamyczkiem do ogródka współczesnej socjaldemokracji (ale nie walenie ordynarne).

Jestem przekonany, że jeżeli pan Ikonowicz będzie chciał wziąć udział w dyskusji na łamach TR to się miejsce dla niego nie znajdzie. Zresztą przecież on publikował już nie jeden tekst swój u nas.

Mogę odwrócić rządanie stwierdzając, kiedy pismo Obywatel choćby przedrukuje wyjaśnienia w sprawie potwarzy, które publicznie wasi ludzie rzucają dzień w dzień na środowisko TR i PPP?

Przepraszam bardzo, ale TR jest o wiele bardziej otwarta na dyskusję, niż Obywatel. Jak osiągniecie ten poziom otwartości na inne organizacje społeczne i innych lewicowych publicystów, to wtedy będziecie mieli prawo do takich zarzutów. Na razie to "przygania kocioł garnkowi"

autor: Thor, data nadania: 2007-10-02 08:48:05, suma postów tego autora: 990

Mam nieodparte wrażenie

że wielu z toczacych obecnie przedwyborczą wojnę obudziło się niedawno ze snu i zaczęło nagle działać na zwiększonych obrotach, ze względu na zbliżający się wyścig po stołki.

Gdyby tylko z taką samą energią pomagali na codzień budować lewicę. O czym zresztą ja piszę i tak mnie nie zrozumieją, bo umieja tylko na przemian powtarzać władza, parlament, władza, parlament...

O aktywności wielu z tych "działaczy" miałem zresztą okazję się przekonać, gdy olewali nawet kampanie, których sami byli pomysłodawcami.

autor: Cisza_, data nadania: 2007-10-02 11:07:24, suma postów tego autora: 2083

Nihil novi Thorze

" ... Jestem przekonany, że jeżeli pan Ikonowicz będzie chciał wziąć udział w dyskusji na łamach TR to się miejsce dla niego nie znajdzie. ..."

Nihil novi, Thorze

autor: Apotropejusz, data nadania: 2007-10-02 11:11:35, suma postów tego autora: 58

Wroclaw

Wniosek Niech TR zaqprosi Partykie bedzie ciekawie

autor: arz, data nadania: 2007-10-02 12:37:54, suma postów tego autora: 230

Thor

Nie pisałem o geopolityce tylko o geografii. Jestem tak daleko na Zachodzie Europy, że dalej to już jest Ameryka. I żadnego socjalu tu nie ma. Składkę związkową możesz sobie odliczyć od podatku i tyle.
Jak się sam nie ubezpieczysz, pies z kulawą nogą Ci nie pomoże. A już na pewno nie państwo. W ogóle, państwa tu raczej nie widać (ma to swoje plusy).
A płaca minimalna to jest i w Polsce.
Czy ja coś promuję? Nie zastanawiałem się, ale jestem pewny że doskonale zrobisz to za mnie.

autor: araya, data nadania: 2007-10-02 14:23:25, suma postów tego autora: 413

W jaki spsób PPP coś wyborcom gwarantuje????

Będąc partią, która nie może liczyć na wielu posłów, nie wolno mówić, że: ta partia, jeśli wejdzie do Sejmu, gwarantuje zmianę prawa pracy. Otóż, w takiej sytuacji, moża mówić, że ta partia będzie walczyła o zmianę kodeksu pracy. To jest uczciwe, natomaist to, co powiedział Patryk Kosela nie jest.

autor: A.N., data nadania: 2007-10-02 14:46:27, suma postów tego autora: 407

arzu,

może na początek przedrukować teksty Partyki, w których obnażał on płycizny intelektualne programowych dokumentów PPP? Chodziły one, między innymi, na indymediach.

autor: ABCD, data nadania: 2007-10-02 14:54:13, suma postów tego autora: 20871

A tak przy okazji,

to popieram protest B. Ziętka w sprawie dyskryminacji mniejszych partii. Szczególnie dzisiaj nie jest to bez znaczenia, ponieważ najwyraźniej istnieje zmowa- nawet nie pisana i być może nie wypowiedziana, ale za to podyktowana współnym interesem- zmowa pomiedzy PiS i LiD co do ustanowienia dwupartyjnej sceny politycznej. Dowodem na to jest debata Kaczyński- Kwaśniewski. Kaczyński z góry zakłada POLiD, a Kwaśniewski dąży w tę stronę już nie od dzisiaj. Kaczyński też gra na wzmocnienie LiD-u, więc oczywiście i Samoobrona i PPP będą ignorowane. Chociaż , jak już widac, Ikonowicz jako postać będzie się troszkę przebijał, no bo przecież nie można w tej tv tylko nudzić i nudzić- coś/ktoś musi robić oglądalność po to, by ktoś zamieszczał reklamy. I zdaje się, że to jest jedyna realna szansa na to, że nasze poglądy w przestrzeni publicznej, w ramach tej kampanii, zaistnieją.

autor: A.N., data nadania: 2007-10-02 14:57:33, suma postów tego autora: 407

Thorze,

Mógłbyś podać linki do tekstów Ikonowicza w Trybunie Robotniczej?

autor: ABCD, data nadania: 2007-10-02 12:24:28, suma postów tego autora: 20871

ABCD

Wiadomo, że nie ma żadnych linków do tekstów ikonowicza w TR, ponieważ PPP miało w planie elimanację NL-u, poprzez : 1. proponowanie pojedynczym osobom startu az list PPP, po to by spowodwać konflikt i rozłam, 2.ignorowanie istnienia NL-u, wkażdym możliwym wymiarze; nie zapraszanie do działań, które były proponowane przez PPP wszystkim innym organizacjom, celowe elimonowanie możliwości przemawiania na manifestacjach, na których możliwość wypowiedzenia sie dawało każdemu, nie zapraszanie do publikacji w TR. Jednak ta era skończyła się! Otóż, już wiadomo, że eliminacja NL-u nie powiodła się. Dlatego temat ten jest moim zdaniem przestarzały. Teraz należy zadbać o to, zeby lewica radykalna nie zrobiła z siebie ale też przede wszystkim z ludzi i idei, które reprezentuje pośmiewiska obrzucając sie w kampanii błotem. A nawet niestety, choć bez radości, bedzie trzeba się nawzajem popierać, jesli komuś chodzi o ludzi pracy a nie własne ambicyjki i fobie. Tak że, mimo iż to nieprzyjemne będzie trzeba połknąć żabę i iść do przodu.

autor: A.N., data nadania: 2007-10-02 16:51:45, suma postów tego autora: 407

ABCD

archiwum na www mie obejmuje wszystkich tekstów, np. nie ma zeszłorocznych, więc z linków nici. Nie dam sobie głowy uciąć, ale tak sądzę, wydaje mi się, że jakiś tekst Ikonowicza w TR czytałem

autor: Thor, data nadania: 2007-10-02 17:41:25, suma postów tego autora: 990

Wroclaw

ABCD Kotlety lubie prosto z patelni Chetnie poczytam coś nowego mysle że dla Ciebie i innych bedzie to ciekawa lektora

autor: arz, data nadania: 2007-10-02 18:44:00, suma postów tego autora: 230

A.N.

Przepraszam bardzo, ale w Nowa Lewica była zapraszana na imprezy, na których uczestniczyła PPP, nawet na te, które były organizowane przez współpracujące z PPP org. Nie wiem czy wiesz, ale np Zieloni 2004 zostali zaproszeni do udziału w Święcie Trybuny Robotniczej w Chorzowie i przyjechali.

Ziętek ani inni przedstawiciele nie planowali zniszczenia NL czy jej przejęcia.

10 grudnia 2006 odbył się weekend antykapitalizmu organizowany przez pracowniczą demokrację.
Debata panelowa: Ani Kaczor, ani Donald - ale jaka alternatywa na lewicy?
Paneliści - Bogusław Ziętek (Polska Partia Pracy), Adam Ostolski (Zieloni 2004), Piotr Ikonowicz (Nowa Lewica), Piotr Szumlewicz (Młodzi Socjaliści), Andrzej Żebrowski (Pracownicza Demokracja).

tu masz link do cz.1 ciekawej dyskusji
http://www.youtube.com/watch?v=CTj3ihkcuMo

autor: Thor, data nadania: 2007-10-02 20:13:55, suma postów tego autora: 990

SPROSTOWANIE!

Jako członek Zarządu Stowarzyszenia Viva Palestyna kategorycznie zaprzeczam, jakoby Stowarzyszenie udzieliło jakiegokolwiek poparcia PPP w nadchodzących wyborach parlamentarnych. Prawdą jest, że członkowie z Stowarzyszenia i redakcji VP startują z list PPP, natomiast nie mam pojęcia skąd wzięła się zupełnie fałszywa informacja o rzekomym poparciu.
Proszę o skorygowanie nieprawdziwej informacji.
Z góry dziekuje,
Jakub Klimczak

autor: Saahib, data nadania: 2007-10-02 20:42:42, suma postów tego autora: 83

A.N

Być może nie powinno się poruszać tak mało merytorycznych tematów na tym portalu, ale skoro zaczełas ten wątek to sobie pozwole odpowiedzieć. Otoż mogliście już dawno schować swe ambicyjki i fobie by zaczac chociazby od zawieszenia broni. Czyż nie było gestem pojednawczym ujęciem sie PPP za Piotrem Ikonowiczem, gdy został zatrzymany oraz wpłacenie Przez Bogdana Zietka za niego kaucji? Ale woleliscie wtedy drązyć jakies absurdalne teorie spiskowe, które nawet wstyd powtarzać. Ale niemniej jednak zgadzam się, że należy dązyc do jakiegoś konsensusu i całkiem szczerze to pisze. Choć oczywiscie nie moze on pociągnąć w naszym wypadku poparcia przez nas Samoobrony:-). Pozdrawiam

autor: Ewa G, data nadania: 2007-10-02 21:21:34, suma postów tego autora: 398

Dedykowane wyborczym wojownikom PPP i NL

sprowadźcie sobie MP3 i posłuchajcie, to o was i waszych kłótniach: http://www.soundclick.com/pro/view/01/default.cfm?bandid=111310&songid=757080&content=song

autor: Cisza_, data nadania: 2007-10-02 21:42:57, suma postów tego autora: 2083

A Cisza

nadal zachowuje równy dystans.
Wygodne, ale niekoniecznie słuszne.

autor: ABCD, data nadania: 2007-10-02 22:01:14, suma postów tego autora: 20871

A.N.

Myślę, że jako niezależny obserwator mogę sobie pozwolić na ocenę bez kalkulacji taktycznych.
Wątpię, czy PPP należy do radykalnej lewicy. Zbyt silne były jej niedawne związki z ugrupowaniami skrajnie prawicowymi. Obecnie o jej linii programowej i działaniach decydują reliktowi przedstawiciele lewicy autorytarnej czy wręcz totalitarnej.
Czy warto rozważać kompromisy z PPP, skoro po klęsce wyborczej ta partia zapewne przestanie istnieć? A już na pewno utraci resztkę zwolenników?
W dodatku, taki sojusznik jak PPP utrudniłby pozyskiwanie ciekawszych "targetów".

autor: ABCD, data nadania: 2007-10-02 22:07:20, suma postów tego autora: 20871

SPROSTOWANIE DO SPROSTOWANIA

Sytuacja z VP została wyjaśniona. Przepraszam za nieporozumienie.
Saahib.

autor: Saahib, data nadania: 2007-10-02 22:14:33, suma postów tego autora: 83

abcd

mój boże. Toż Ty robisz niedziwedzią przysługę NL:-) Jako już jawny zwolennik PiSu wspierasz ich w podjazdach na PPP.Niech kazdy sam wyciagnie wnioski mój drogi...

autor: Ewa G, data nadania: 2007-10-02 22:36:06, suma postów tego autora: 398

Ewo,

jeśli ja jestem zwolennikiem PiS-u, to Ty jesteś Lady Makbet.

autor: ABCD, data nadania: 2007-10-02 22:48:53, suma postów tego autora: 20871

Tak, Ewo,

Leppera nie wolno popierać, bo nie respektuje on standardów polityki genderowej, ale za to znanego politycznego liberała i obyczajowego radykała, generała Wileckiego, należało - w ramacvh koalicji Alternatywa. Ruch społeczny - promować na prezydenta RP :))

autor: ABCD, data nadania: 2007-10-02 23:08:27, suma postów tego autora: 20871

Prawicowa NL

Agata Nosal - Renatą Beger Nowej Lewicy! Czekamy na kolejne skandale obyczajowe... A wszystkim innym propagandystą Nowej Lewizny przypomnę jak pan Piotr Ikonowicz biegał na spotkania z nikomu nieznanym jeszcze Mateuszem Piskorskim. Później wyszły na jaw jego brunatne biografie. Nie zraziło to Ikonowicza, który dziś ramię w ramię z Piskorskim występuje w mediach. A co do wypowiedzi pana Piotra w TVN - ciekawe dlaczego jego córka nie jest członkinią NL, ale Młodych Socjalistów ("i już zgłosiła akces do PPS"). No i jeszcze jedno a propos mediów - ten sam Ikonowicz gdy media mówiły, że dostał propozycję od Samoobrony powiedział: "muszę sprawę przedyskutować ze swoim zapleczem politycznym". Rozumiem, że to zaplecze to 10 osób na cały kraj. A przepraszam! Po odejściu Zbysia, który posturą robił za 2 osoby to zostało Was 8. Ha ha ha!

autor: PaKo, data nadania: 2007-10-03 08:06:06, suma postów tego autora: 90

PaKo,

czyli PPP warczy (!)

autor: ABCD, data nadania: 2007-10-03 09:20:12, suma postów tego autora: 20871

...

Brunatna biografia liderów Sierpnia 80 i PPP jest znana od dawna. Piskorski to przy nich prawie liberał.

autor: Durango 95, data nadania: 2007-10-03 17:11:05, suma postów tego autora: 3848

W odróżnieniu od świrów piszę pod własnymi inicjałami

Renata Beger jest osobą znienawidzona przez elity, a w szczególności Gazetę Wyborczą- pochlebia mi więc to porównanie. Ponadto, w odróznieniu od innych, piszę pod swoimi inicjałami.

autor: A.N., data nadania: 2007-10-03 23:30:41, suma postów tego autora: 407

...

Tu można zweryfikować prawdomówność Thora w kwestii stosunku Trybuny Robotniczej do Ikonowicza:

http://www.trybuna-robotnicza.pl/index.php?option=com_content&task=view&id=1934&Itemid=136

http://www.trybuna-robotnicza.pl/index.php?option=com_content&task=view&id=1933&Itemid=136

Tak właśnie wygląda poziom partyjnych biuletynków.

autor: Durango 95, data nadania: 2007-10-04 03:00:23, suma postów tego autora: 3848

Dodaj komentarz