niema tu mowy o "żadnym" sukcesie "Sierpnia 80"...
Popieram protest Ochrona srodowiska morskiego tak jak najbardziej ale nie popadaj,y w paranoje. Trzeba chronić polskie rybołóstwo
w tej całej aferze chodzi o to, że drobnych rybaków ZIeloni i Komisja Europejska oskarża o przławianie (a nasi owszem przławaiają ale jako jedyny kraj ucziciwe podaliśmy liczbę złowionego dorsza - wystarczy popatzreć na statystytki połówów i przetwórców - według nich dani aprzełowiła tylko w tym roku 9 razy dorsza a szewcja 7 razy!) a toleruje przemysłowe połowy niszczące wszystko - to jest normalne oranie Bałtyku. A w dani wlaśnie przezbraja sie ogromne traulery, które wypłyną na łowiska tradycyjnie polskie... To jednak w tych chorym kraju nikomu nie przeszkadza.
JEszcze jedno część śrdowisk naukowców zaczyna się przyznawać, że od lat świadomie podawali zaniskjie szacunki dorsza... Jak to wszystko wypłynie to będzie największy skandal w UE od lat !
Te przejśce to nc dziwnego WZZ Sierpien jest tak atrakcyjnym zwiazkiem że zaczyna być masówka od Mielca do Morza
sądząc z wyników wyborczych to - powiedziałbym - nie bardzo.
Kuba P domyslałem sie, wszak jak nie wiadomo o co chodzi chodzi o pięniądze. A troska o przyrodę to przykrywka czyli fakt faktem nie bardzio sie myliłem, eh ci "ekolodzy" za 5 Euro (nie mam klawisza ze znakiem euro:-))
"Ekspert" z PPP prezentuje ciekawe myślenie: skoro Duńczycy łowią za dużo, to my też powinniśmy łowić za dużo. Otóż nie - problem przełowienia Bałtyku jest poważny już od dawna i jeśli ktoś myśli o ekologii na serio - a lewica powinna to robić - ten powinien domagać się, aby ani Polacy, ani Duńczycy nie robili tego, co obecnie. Osobna sprawa to pomoc rybakom, czyli rekompensaty za mniejszy dochód wskutek ograniczenia połowów - i tego właśnie powinna się domagać lewica od UE.
Nawiasem mówiąc, mam wśród krewnych osobę przez wiele lat związaną z rybołówstwem. I niestety z jej opowieści wynika jedno: że oficjalne limity połowowe są przekraczane kilkakrotnie, a sztuczki jakie się w tym celu stosuje są rodem z kryminału.
Uspokój się i uważnie przeczytaj to, co ja napisałem. A później dyskutuj ze mną, bo na razie dyskutujesz ze swoimi urojeniami.
ABCD Ciekawy jestem jak określisz liczebnosc NL
uropjenia to ty masz i to spore a jeszcze całkiem niedawno środowisko obywtaela próbowało stac po stronie rybaków teraz jest probelm bo weszli do Sierpnia 80.
Byłem na spotkaniu rybacy - Greenpeace Polska i ekolodzy po przejrzeniu dokumentów przynznali racje stronie związkowej... a Greenpeace trudno oskarżyć o popieranie nadmiernych połowów (ale to nie ważnebyle w sierpień 80 uderzyć)
Chłopie, czy ty rozumiesz co się do ciebie mówi i potrafisz zrozumieć 3 proste zdania? Czy potrafisz tylko nerwowo bełkotać i pisać trzy po trzy? Sierpień 80 faktycznie daleko nie zajdzie z takimi kadrami, bo sprawiasz wrażenie nadpobudliwego maniaka. Ochłoń, a później dyskutuj.
No i jeszcze jedno: mi, ogólnie biorąc, Sierpień 80 zwisa i powiewa, nie odczuwam potrzeby atakować czegoś, co i tak jest bezpłodne. Jeśli czasami o was piszę, to dla rozrywki.