z regionem, z którego kandyduje, ma Wojtuchna Olej?
Co Oleja interesuje z lokalnych problemów Łodzi? Chyba nico.
powinien się zajmować sprawami ponadregionalnymi, lokalnymi Sejmik.
Macierewicz zajmuje się własnymi fobiami, a do tego w ogóle nie trzeba kandydować.
Jako publicysta portalu Lewica.pl wie co ma zrobić - tak trzymać.
Napewno obywatele tego okręgu, to nie idioci i wiedzą na kogo głosować.Wystarczy na tę maskę popatrzeć i zbiera się na wymioty,przecież to chora istota (nienawiść,zazdrość)i wszystkie inne fobie.
Z szefem kontrwywiadu zadarłeś! Prowadzisz brutalną i agresywną kampanię! Jak Ci, panie, szef sztabu wyznaczy odpowiedniego kontrkandydata do debaty, to się nie pozbierasz...
Nie wiesz, że debaty z PiSdzielczymi szefami kontrwywiadu nie muszą mieć podłoża merytorycznego? Te debaty (jak PiSdzielcze konwenty) służą do wyrażenia POPARCIA, a nie malkontenctwa...
Pan Macierewicz przybył na zniszczoną piotrkowską wieś, by ją wesprzeć niemieckimi odszkodowaniami, a pan śmiesz mu się w tę misję wtranżalać? Nie szkodzi żeś pan młody, ale mieszkasz na terenie był w sposób szczególny dotknięty przez reżim komunistyczny, gdzie trzeba przywracać prawo i sprawiedliwość. Znajdzie się na pana bat, panie Marcinie R.! Służby wszystko wiedzą i widzą...
(*_*) Powodzenia. Tak trzymać!
desantował się, bo może myśli, ze w duzym mieści ugra coś więcej.
nie kradłeś jabłek w sadzie sąsiada (a kto nie kradł)??? Już masz przechlapane. Maciarewicz Ci tego haka wyciągnie...
Poseł nie reprezentuje wyborców swojego okręgu, tylko ogół wyborców.
Myślałem że Macier z nienawiści do panującego tu rzekomo "komunizmu" dostanie ataku serca...
Ja to widziałem, raczej Rzepecki stracił rewolucyjną czujność i się nadmiernie podniecił. Macierewicz słynie ze stalowych nerwów.
Ludzie rekompensata za zniszczenie wsi po 60 latach paranoja. Mam apel do Redakcji Portalu dozujcie trochę humor bo o mało nie zrobiłem w... (wiadomo co)Strach pomyśleć ze taki ktoś jak Marcinkiewicz był odpowiedzialny za specjalne służby hahhahhahahhaaha
dlatego go żółć zalewa. Gdzieś musi uchodzić i się odkładać ta patologiczna schizofrenia. A ślepia to ma już jak Rasputin, też człowiek "z misją"...
Macier też był chyba lekko zaskoczony takim nagłym "atakiem" ze strony Rzepeckiego...
Inna sprawa że z "rewolucyjną czujnością" członków LiD-u w ogóle nie jest zbyt dobrze ;)
sorry za komentarz z nieco innego tematu ale mnie to dziś wkurzyło. ale w końcu czego się spodziewałem to przecież wyborcza
ten sam fragment newsa z wyborczje
Komitety wyborcze, które brały udział w poprzednich wyborach parlamentarnych i również w tegorocznych zarejestrowały listy, wystartują z tym samym numerem. Lista PiS zatem będzie miała numer 6, PO - 8, LPR - 3, PSL - 10, a Samoobrona - 15.
oraz z onetu
Komitety, które brały udział w poprzednich wyborach i również w tegorocznych zarejestrowały listy, zachowują numery list z 2005 r.
W związku z tym PiS będzie miało numer 6, PO - 8, LPR - 3, Samoobrona - 15, PSL - 10, a Polska Partia Pracy - numer 2.
no comments
Hyjdla - mniej agresji - jesteśmy tolerancyjni, tak nie przystoi osobie o lewicowych pogladach - bez knajacki odzywek.
Po pierwsze: "spadochroniarstwo" istnieje (niestety) w każdym ugrupowaniu, dla przykładu Borowski startował kiedyś zdaje się z Piły. Po drugie: Macierewicz wcale nie uchyla się od debaty, wpierw jednak musi wyznaczyć kandydata odpowiedniego wiekiem, wiedzą, doświadczeniem politycznym. Po trzecie: racja co do zaniedbywania wspomianego subregionu. Ogólnie mówiąc regiony Polski centralnej i wschodniej (Mazowsze, Łódź, Kielce-Radom, Lublin, Białystok) były świadomie marginalizowane przez poprzednie ekipy. Rząd PiS-u jest pierwszym, który chce skończyć z tą hańbą, vide choćby wczorajsza wypowiedź premiera w Łapach.
Kasiu. Hyjdla jest agresywna? Nonsens. Po prostu mówi co myśli a myśli z sensem. Natomiast gdyby lewica była mniej tolerancyjna, Antoś do dzisiejszego dnia siedziałby w Tworkach.
Tyś tu chyba nowa, skoro nie słyszałaś jeszcze odzywek Hyjdli. Od pół roku jestem elegancka jak na prezydĘcim raŁcie...
gdybyś tak daleko nie mieszkał, umówiłabym się z Tobą na piwo. Ja stawiałabym!
Szkoda Marcina, bo Antek wygra wybory w cuglach. Trzeba pamiętać, że to on rozkręcał KOR wraz z Kuroniem, gdy Marcina jeszcze na świecie nie było. Za walkę o prawa robotników Macierewicz spędził w PRL-owskim pudle kilka ładnych lat. Lewicowe życiorysy panów Macierewicza i Rzepeckiego są zatem nieporównywalne. Ale w starciu z Wojtusiem Traktorzystą kibicuję Marcinowi. Czas jednak wyzwolić się spod patronatu Borówy i wstąpić do jedynej lewicowej partii w Polsce, czyli PPS-u. Farbowani na różowo nigdy nie będą prawdziwymi lewakami.
Zgodzę się z Tobą, że Macierewicz w początkowym stadium był do strawienia. Jednak po tragicznej śmierci ojca /samobójstwo/ jego nienawiść do lewicy rosła w tempie jednostajnie przyśpieszonym. W tej chwili wszystko to, czym "dysponował" będąc członkiem KOR, rozwiało się jak mgiełka. Jego już robotnicy nie interesują. Nie interesuje go bieda, problemy ludzi bezdomnych i chorych z głodu, bo tacy u nas też są. Nie interesują go likwidowane zakłady pracy i ludzie wywalani na bruk. On jest teraz James Bond-zawsze dziewica. Do tego dodajmy gigantycznego ignoranta i fantastę, jakim jest Zybertowicz i mamy spiskową teorię dziejów, 24 godz. na dobę. Gdzieś w tle Kaczyńscy, dla których działania, Macierewicza są niezwykle wygodne i potrzebne. Mówisz o jakiejś „różowej” lewicy, która nie jest Twoim zdaniem prawdziwą lewicą. A co byś chciał? Czujności rewolucyjnej i komisarzy ludowych? Pochodów z czerwonymi sztandarami? Może powrót do nasiadówek z udziałem lektorów i sekretarzy w każdym zakładzie pracy. To se ne wrati. Lewica jest, jaka jest i powinna być bez względu na to czy mamy III- ą, czy też IV -ą a może nawet i V-tą RP. W parlamencie tyle ile może dać z siebie, daje. Że nie ma już prawdziwych ideowców. Być może. Jeżeli czujesz się lewicowcem, to świetnie. Przynajmniej wiesz, czego chcesz i nie pozwoliłeś, aby kaczki narobiły ci w zupę. Mnie jakoś nikt wody z mózgu nie zrobił i nie mam pretensji o to, że jakiś działacz lewicy jeździ nowym fordem. Jego problem. Natomiast krew mnie zalewa jak prawoskrętne chamujło za pomocą poświadczenia nieprawdy, kupuje za lipne pieniądze, czyli weksle, zakład pracy zatrudniający powiedzmy 500 osób. Doprowadza zakład do ruiny, ludzi wywala na bruk a za zagrabione pieniądze kupuje willę na Majorce i spotyka się z Jankowskim, katolickim księdzem, który ślubował ubóstwo. I tu jest rola lwicy, aby to wykrzyczeć i nagłośnić. Lewica tego jednak nie robi. Popatrz sam jak PiS- owska propaganda od dwóch lat na okrągło robi społeczeństwu pranie mózgu. Masz przykład z TVP i portali internetowych takich jak wp i Onet. Nie przebrniesz. Więc nie narzekaj, jeżeli mogę tak powiedzieć.
Stawiam już dziś i to w pięciolitrowym kuflu. Hej!!! Słonko do Zakopca wróciło. Gdybyś nie była tak daleko, połazilibyśmy po szczytach. Jest pięknie.
PiSowska propaganda? Ja przez ostatnie 2 lata stykam się wyłącznie z propagandą anty-PiSowską, głównie szechterowo-walterowej proweniencji. Podobno to PiS dzieli Polaków: zwłaszcza na mohery, którym należy zabrać dowody osobiste i pozostałych, oświeconych "wykształciuchów", którzy oczywiście kochają demokrację i jej prawdziwe filary, czyli Tuska i Kwaśniewskiego. Co to za bełkot o prawicowych nabywcach firm? "Za weksle" możesz najwyżej uzyskać członkostwo w Samoobronie, bo środkiem płatniczym póki co u nas nie są. A co do Antka: dał człowiek dowód swego oddania dla sprawy robotniczej, taki Ikonowicz, powszechnie tu wychwalany mógłby mu buty czyścić, bo on spędził za kratkami kilka dni, po tym jak nie stawiał się na rozprawę. Macierewicz naprawdę ryzykował życiem po to by Kawiorowy Piotruś żył w czasach, w których lewicowa odwaga przejawiała się w leżeniu na klatce schodwej i szarpaniu policjanta. Wriemia idziot bystrieje cziem my dumajem, jak powiedział idol tej bronionej przez buszcza, różowej (ale jednak lewicy).
"Wriemia idiot bystrieje cziem my dumajem", tylko dlaczego Antek policmajster tego nie zauważa? Tkwi w tych kazamatach po dziś dzień. Nie zauważa, że świat poszedł do przodu i nie rozumie, że polityki nie robi się rozdapując rany, pielęgnując krzywdy i tropiąc prześladowców? Inni też siedzieli i jakoś wyzbyli sie tej chorobliwej nienawiści i maniakalnego cierpiętnictwa...
A już o jego poziomie i "wyrobieniu politycznym" świadczy, że na spotkaniu wyborczym widzi siebie przede wszystkim jako szefa kontrwywiadu wojskowego. Pełno takich w psychiatrykach...
Pozostając w podobnym klimacie, pochylam się nad wypowiedzią czytelnika "Trybuny", który twierdzi, że: "wywiad z A.Macierewiczem to zgroza. To, co on wygaduje o KGB, GRU, on nie ma zielonego pojęcia co mówi". Nie wiadomo o który wywiad chodzi, ale zastanawia pewność Sz.P. Czytelnika, że Macierewicz nie wie, o czym mówi. To akurat pewnie prawda, że wśród czytelników "Trybuny" sporo jest takich, którzy mają większą wiedzę na ten temat od Macierewicza. I bardziej praktyczną.
Po "dyskusji" Kaczyńskiego z Kwaśniwskim, nie jest już dla nikogo zaskoczeniem, że nadchodzące wybory parlamentarne wygra PiS, mimo że przez większość miesięcy ostatnich dwóch lat sondaże wskazywały innego zwycięzcę. Zaskoczeniem natomiast może być sytuacja, w któej rządząca partia osiągnie wynik na tyle dobry i dystansujący rywali w politycznym wyścigu, że będzie mogła utworzyć rząd samodzielnie, bez wchodzenia w kłopotliwe koalicje.
Ile jest dwa razy dwa? Otóż odpowiedź przedwyborcza w wykonaniu SLD wyglądałaby mniej więcej tak: Odeszliśmy daleko od przeszłości, dokonaliśmy ogromnego wysiłku i właśnie dlatego nie będziemy się ciągle kajać i przepraszać za czasy, w których wprawdzie dwa razy dwa było siedem, ale za to nadwyżka tego rezultatu została zużyta na awans społeczny szerokich mas ludności. Nie pozwolimy zepchnąć się z obranej drogi przez kapanię nienawiści....po wypiciu pięciolitrowej halby......mamy świetne humory. Gorolu, czy ci nie żal....
"Popatrz sam jak PiS- owska propaganda od dwóch lat na okrągło robi społeczeństwu pranie mózgu. Masz przykład z (...) portali internetowych takich jak wp i Onet". ---------------------- He, he, he. Nie no, dobry jest ten buszcz, bluszcz czy jak mu tam.
Sa ludzie którzy sądzą, że cel uświęca środki - środkiem jest przekaz - słowo, to że nasi bliscy - znajomi przyzwalaja na takie zachowanie to nie znaczy, że inni równie powinni - mnie takie formy sprawiaja przykrość.
Ludzie lewicy w wyniku takiego bełkotu postrzegani są jako oszołomy.
Buszcz nie bluszcz. To do burego. Dokładnie. Po „B” jest „U”. potem tylko szcz. Za trudne? A Teraz rzecz do wyjaśnienia. Jeżeli twierdzę, że propaganda PiS -u rozłazi się jak stonoga po chlewie, to wiem, co mówię. Jasną rzeczą jest, że każdej akcji towarzyszy reakcja. To jest oczywiste w krajach demokratycznych a że przybrało to nieelegancką formę pyskówek, cóż, taki czas i takich mamy polityków. Natomiast nie rozumiem, dlaczego zachowałeś się w stosunku do mnie agresywnie. Ja Ciebie nie zaatakowałem, ale skoro tak wygląda Twoja odpowiedź to posłuchaj. Powiem dosadniej abyś zrozumiał. Jesteście tu z grzeczności administratora, który z biedą toleruje gnioty z magla Ziobry, czyli polskiego A. Saint -Just.
Ten portal nie jest areną dla prawoskrętnych frustratów. To portal LEWICA!! Jeżeli dziwi Was niezmiernie, że człowiek lewicy będący na swoim terenie broni swojej formacji i z tego powodu macie zatwardzenie, to mam propozycję. Możecie się przenieść do TV Trwam. I nie życzę sobie tanich odzywek w stylu „bełkot” Może u Ciebie ten styl jest przyjęty, u mnie nie. Jeszcze jedno. Mógłbyś być bardziej uprzejmy w stosunku do redaktora naczelnego Wyborczej, bo to mi pachnie antysemityzmem a na tym portalu to się nie przyjmie. W tym wypadku zachwiałeś pewnymi proporcjami. Ja pisząc o Jankowskim byłem niezwykle powściągliwy. Jeszcze jeden taki wyraz /wiesz, o czym mówię/ i poproszę administratora wywalenie Ciebie z portalu. Jasne?
To co piszesz to własnie jest bełkot.
GW wielokrotnie dała sie poznać jako niesolidna i tandetna.
Krytyka pod jej adresem wielokrotnie jest uzasadniona - nie mylić z krytykanctwem.
Natomiast walenie z armaty i podpieranie sie postawami antysemickimi dla zablokowanie prawej i uczciwej krytyki to to właśnie jest antysemityzm.
Ja ludzi dziele na mądrych i mniej mądrych - a nie na semitów i antysemitów.
skoroś taka wrażliwa jak mimoza jakaś i pewne formy przekazu sprawiają ci przykrość, to nie wyściubiaj nosa poza Simsy... Mój środek przekazu polega na na tym, by język był giętki i przekazał wszystko co pomyśli głowa. Moi bliscy kochają mnie właśnie za dosadność, ale i wysublimowanie (zdarza mi się)...
Jak skończysz lakierować swoje pazurki i rozejrzysz się wokół, być może dostrzeżesz, że oszołomstwo pleni się wszędzie, a lewica.pl (nawet z "bełkoczącą" Hyjdlą) może uchodzić za arbitra elegancji...
Buszczyku kochany, nie denerwuj się tak!!! To nie "Sumień bez narodu" nazwał Cię "bluszczem", jeno różowopodobny Bury! Ja tu już byłam Huj-dlą i inną motyką, ale jestem ostatnią, która kogoś rugowałaby z tego portalu! Wręcz przeciwnie! Np. z kwakiem i abecadłem się na swój sposób zaprzyjaźniłam i mam swego rodzaju pakt o nieagresji, a Ramones wyznał mi nawet miłość! Muszę jeszcze kilku innych rozgryźć... Ty dyskutuj, a nie obrażaj się na pętających się tu fiutów przeróżnych(*_*)
Kibel piwa jest aktualny, pisałam o tym do Ciebie, ale jakiś nawiedzony moderator mnie cenzuruje (pod "globalnymi emigrantkami", "Irakijkami między młotem", "Ikonowiczem wzywającym Borowskiego" - też!), bo się niemerytorycznie wypowiadałam pewnie :-)).
Pisałam do Ciebie, że po tej ilości piwa poturlasz mnie pewnie spod Morskiego Oka :-)) albo na barana zniesiesz :-))
Teraz będzie MERYTORYCZNIE: Marcinie, trzymam kciuki, mimo żeś LiDowski!
-Ojciec chwalą nas wy mnie a ja was -
No i
- kazda sroczka własny ogonek chwali - itd.itd.
ty spod ogona wypadłaś, hę?
Z tego co widzę to masz chyba jakieś kłopoty emocjonalne - lewica jest ponoć pluralistyczna i brzydzi się cenzurą, a Ty wyjeżdżasz z bełkotem o wywaleniu z Forum? Chyba jednak powinieneś napić się Dębowego z Jadźką, choć brom też mógłby pomóc. Bełkotu o antysemityźmie aż żal komentować, masz najwyraźniej jakieś omamy wzrokowe. Czy jak o Dodzie napiszę Dorota Rabczewska to też będziesz się rzucał?
Kiedy brak argumentów to zaczynamy prawić złośliwości i wulgaryzmy - Hyjdla proszę tylko o zrozumienie - ja nie mam obowiazku godzić sie na wszystko co wymyśli ktoś - tym bardziej jeśli jest to złe i niegodne.
ale się z nim zmierzam (*_*) Cóż, na forum zaglądają różne indywidua i indywidualności prawackie. Sumień należy do inteligentniejszego gatunku prawicowej "bladzi", że się tak nieelegancko o Kubusiu wyrażę. Niech se zaglądają - forum wtedy wrze...
ja ci jeno powiem, że ta sroka prawdziwy klejnot zgubiła. Spod tego ogona jej wypadł. Taki klejnot, który nie zna nawet przysłów polskich, m.in. że "każda PLISZKA swój ogonek chwali"... Eh, młodzieży, kto was uczyć musi?...
ja swiadomie wstawiłam tam srokę - ptak to bardzo agresywny - na jej terenie nie zakładaja gniazd inne ptaki - nie pozwoli na to.
Hyjdla - jesteś daltonistką, mi dispiace.