demagogia,
fałszowanie danych (bezrobocie spada nie tylko ze względu ne emigrację)
zero propozycji, jak żądania PPP mogłyby zostać zrealizowane.
Ot, typowe oświadczenie Ziętka.
Bydgoszcz 3,11%
śląskie 1,7%
podlaskie 2,2%
bielsko-biała 1,7%
Liczę na to że PPP uzyska przynajmniej te 3% pomimo niekorzystnej, postępującej kampanii przeciwko tej partii w środowisku lewicowym czy też radykalnie lewicowym.
specjhlanie dla Ciebie (całkiem nie dawno przeliczałeś sondaż PPP na lewicy.pl)
http://bi.gazeta.pl/im/4/4549/m4549764.jpg
wiem, że za chwile i tak wykręcisz się...
że PPP tradycyjnie cieszy się poparciem w okolicach 1%. Jeżeli, oczywiście, takie poparcie istnieje, bo jego złudzenie mógł wykreować błąd statystyczny.
coś mądrego napiszą. Tylko po co te knajackie numery z nazwiskami na listach?
takie numery jak i etyka PPP :(
ale za to Samoobrna dzieki liderowi warszawskiej listy spadła ponizej 1 %. Tego faktu nie zauwazyłeś... zresztą zobacz sondaż na przykład zYdgoszczy, gdzie jest powżyej 3 % (i powzyje Samoobrony).
Oczywiscie sprytnie pomijasz notowania Samoobrony, ale ty tutaż rzucałąeś sondażami i opowiadałeś ile too Piotr nie nagra w Warszawie.
Widać, że sondaże są ok tylko gdy są niekorzystne dla PPP
gdy zachęcasz do głosowania na Platformę Obywatelską.
Pożyjemy, zobaczymy. W ostatnich i przedostatnich wyborach też przekonywaliście, że PPP ma 2,3 a nawet 4% w sondażach. Dostała natomiast 0,7 i 1,4% głosów, z czego w tej ostatniej liczbie jakieś 30% stanowiły głosy na kandydatów Racji. Samoobrona z kolei zawsze jest w sondażach niedoszacowana, od wielu, wielu lat. Poczekajmy 2 tygodnie i wtedy okaże się, ile kto otrzymał poparcia.
Jednak jeśli PPP nie zrobi nic co zmusiłoby media do zainteresowania się nimi nie może na wiele liczyć( tak jak nie mogłaby liczyć NL). Jeśli SO w Warszawie, przy takiej aktywności jak obecna Piotra Ikonowicza, rzeczywiście dostanie tak mało głosów, to będzie świadczyło o tym, że w tym mieście radykalna lewica w najbliższym czasie niewiele jest w stanie zrobić. W sumie i tak to wiemy ale może sam fakt możliwości dotarcia do ludzi z naszym sposobem myślenia i widzenia rzeczywistości choć trochę pomoże nam w pozyskaniu do współpracy ludzi, którzy myślą podobnie ale nie trafili jeszcze do żadnej z naszych grup.
A.N., ja myślę, że Samoobrona w stolicy rzeczywiście ma bardzo niskie poparcie, co wynika ze specyfiki ekonomicznej i kulturowej tego miasta. W efekcie nie spodziewam się, by Ikonowicz miała szanse na mandat posła. Nie zmienia to faktu, że jego start w wyborach, właśnie z tego ugrupowania, jest bardzo dobrym pomysłem - po pierwsze, złamie medialną blokadę na treści konsekwentnie lewicowe, po drugie, ma szansę pchnąć Samoobronę w lewo, po trzecie, przypomni samego Ikonowicza jako sensownego lidera lewicy.
Natomiast na poparcie tej kandydatury ze strony "radykalnej lewicy" jako takiej bym nie liczył, bo spora część polskiej radykalnej lewicy myśli tak, jak nakazuje "Gazeta Wyborcza", więc dla niej start z listy Samoobrony to bardzo ciężki grzech.
Przecież wyjaśniałem, kogo i dlaczego zachęcam. Ja na nią na pewno nie zagłosuję, więc nie przesadzaj.