Wydaje mi się że te słowa jednoznacznie wykazują jaki mam stosunek do "lewicy" sld-owskiej.
Na temat zdrajcy, Kwaśniewskiego nieraz już się rozpisywałem...
Aleksander Kwaśniewski - kandydat LiD na premiera rządu na trzy tygodnie przed wyborami przyjmuje fuchę w firmie lobbyingowej. Takie są standardy polityki według gwiazdy z Rozbrat.
Prezio jak to prezio - swój chłop. Nie widzi w tym nic złego. W końcu jest wolnym człowiekiem, bo tylko kandydatem i to w dodatku nie do parlamentu, tylko na premiera. Że co? Że to nieetycznie tak postępować, że czynny polityk i do tego kandydat na szefa rządu nie powinien pracować dla wielkiego biznesu, zwłaszcza przed wyborami, że istnieje konflikt interesów? A co go to obchodzi, przecież popularność mu nie spadnie. Tak jak nie spadła mu po wyczynach w Charkowie, Kijowie i nawet wtedy jak przyznał, że jego przyjaciel Bush oszukał go z tą bronią masowego rażenia. Więc jak ludzie za nim tak stoją to co on się będzie przejmował. W końcu swój chłop on jest, nie? A przecie każdy chłop ma czasem upadki i wzloty, ale zarobić czasem trzeba...
Cisza Jestem tego samego zdania!
Wreszcie wiadomo? Przecież to wiadomo od, no prawie od samego początku. Niestety obawiam się, że do większości naszego mądrego społeczeństwa nigdy to nie dotrze.
Kochani pomożecie? No!
OLEK DO UCZESTNIKÓW SONDAŻU LEWICA.PL, KTÓRZY WYBRALI LiD
Miliardy złotych płacimy za zepsute F16. Ale za to DISCO OLO przyjmują w Waszyngtonie z honorami.
PODATNICY
Bo ja nie, niestety. Tzn. widzę w Pawlaku, ale PSL jest w defensywie. Wolicie Tuska? Czy Kaczyńskiego?
Ale niestety nie widzę alternatywy
To zależy, czy głosuje się "na coś", czy "przeciwko czemuś". Jeżeli przyjąć, że trzeba za wszelką cenę powstrzymać PiS - a wielu tak myśli - to sądzę, że należałoby głosować na PO. Z 2 powodów: trzeba stawiać na lepszego konia (mającego szansę na lepsze miejsce w gonitwie), no i PO nie udaje lewicy, jest więc mniej zakłamane.
amerykańskim marketingowcom. Ikonowicz tym bardziej.
Alternatywa istnieje więc jak najbardziej - jest nią socjalistyczny poseł z list partii populistycznej, zamiast posłów całkowicie bez twarzy czy elementarnej wiarygodności z list płac ponadnarodowych koncernów (dosłownie, nie w przenośni).
No, ale jak chcecie być takimi od siedmiu boleści "realistami", to będziecie mieli Olka znowu. Tylko jak biedaczyna Boży wyrobi na 2 etatach: pijarowca u Gatesa i czasami premiera w Polsce?
aparatczyk PZPR= NEOLIBERAŁ
Aparatczyk PZPR = neoliberał jest najoczywistszą oczywistością i to od samego początku tej całej transformacji.
To już PiS bliżej do SLD i PP nawet, UPR to zupełnie inny - antysocjalny pod każdą postacią (czego o PiS nijak się powiedzieć nie da) biegun polityczny. Rządów SLD się nie boję, ale UPR mogłoby wywócić wszystko do góry nogami:P
A propos, może i Microsoft można obwiniać za monopolizacje rynku, ale sam kupuję ich produkty do pracy bo... są dobre i ewentualna pomoc jest OK ;)
LiD NIE JEST LEWICA! Wreście powiedzieli prawde
On tylko doradza;)